KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ocak 2026 Pazartesi
°C

Abd suçluları google'den arıyormuş!

ABD'de yayımlanan The Washington Post gazetesine göre Amerikan Dışişleri Bakanlığı nükleer silah yapımıyla ilgili olabilecek İranlıların isimlerini Google'da arama yaparak buluyor.

Abd suçluları google`den arıyormuş!
11 ARALIK 2006 PAZARTESİ 20:15
0
978
0
AA aa
Haberde, Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın böyle bir araştırmayı CIA'den talep ettiği, ancak olumlu cevap alamayınca Google'a başvurduğu belirtiliyor. CIA, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın talebini, çok fazla iş yükü olacağı gerekçesiyle reddetti. Bakanlık da bunun üzerine işe yeni başlamış bir personelini Google'da, nükleer silah yapımıyla ilgili olabilecek İranlıları aramakla görevlendirdi.

Genç bakanlık görevlisi, Google'da 'İran ve nükleer' kelimelerini yazarak, küçük çaplı bir araştırmayla 100'den fazla isme ulaştı. Bu isimler arasında ülkelerinin nükleer enerji üretmesinden yana olduklarını açıklayan bazı İranlı yetkililer ile BM denetçileriyle görüşen İranlıların isimleri de var.

Haberde ayrıca CIA'in bazı isimleri, nükleer silah yapımıyla ilgili olmamalarına rağmen onayladığı belirtiliyor. Söz konusu listenin herhangi bir raporda yer alıp almadığı ise henüz belli değil.
 
Avrupalı yetkililer, internette arama yaparak önlerine konulan isimlere itibar etmeyeceklerini belirtmekle birlikte, İran konusunda kendi istihbarat servislerinin ulaştığı isimlerin bu listedeki isimlerle hemen hemen aynı olduğunu ifade ediyor.

CNN TÜRK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.01.2026
15:55
HÜDAPAR, Genç`teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDAPAR, Genç'teki şehir içi ulaşım sorunu için çözüm istedi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, ilçe genelinde özellikle öğrenciler, veliler, yaşlılar ve hastaların yaşadığı ulaşım sıkıntılarını belediye meclisine soru önergesiyle taşıdıklarını açıkladı.
11.01.2026
15:38
12 Bingölspor`dan ikinci yarıya fırtına gibi başlangıç
12 Bingölspor'dan ikinci yarıya fırtına gibi başlangıç
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, ligin ikinci yarısının ilk maçında çıktığı Karaköprü deplasmanında adeta gövde gösterisi yaptı. Yeşil-beyazlılar, ilk yarısını 4-2 önde kapattığı mücadeleyi 6-2 kazanarak şampiyonluk yürüyüşüne güçlü bir başlangıç yaptı.
11.01.2026
12:51
Bingöl`de 72 köy yolunda çalışmalar sürüyor
Bingöl'de 72 köy yolunda çalışmalar sürüyor
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde kapalı bulunan 72 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.
11.01.2026
12:41
Akaryakıta zam kapıda! Motorine zam geliyor
Akaryakıta zam kapıda! Motorine zam geliyor
Motorinin litre fiyatına kısa süre önce indirim gelmişti. Salı gününden itibaren fiyat yükseliyor, depolar daha pahalıya dolacak. Benzinde ise şimdilik herhangi bir fiyat değişimi beklenmiyor.
11.01.2026
00:07
Bingöl`de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Bingöl'de TOKİ sosyal konutların kurası çekildi
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Bingöl'de yapılacak olan 2 bin 59 konutun kurası çekildi. İşte kura sonuçları;
11.01.2026
00:06
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Bingöl esnafı yeni başkanını seçti
Sonuçların hayırlara vesile olması dileğinde bulunan ve uzun yıllar başkanlık göreviyle Bingöl esnafına hizmet eden Yılmaz Çapak'a teşekkür eden Bingöl Esnaf Sanatkârlar Odası'nın Yeni Başkanı Zülküf Alpay; 'Üstlendiğimiz sorumluluğun ve omuzladığımız yükün ağırlığının farkındayız' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın