KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Abd'de üst düzey güvenlik toplantısı

ABD Başkanı Barack Obama'yı, Noel tatilini geçirdiği Havai'den dönüşünden sonraki ilk gününde Washington'da yoğun bir mesai bekliyor.

Abd`de üst düzey güvenlik toplantısı
05 OCAK 2010 SALI 08:33
0
1416
0
AA aa

Obama, bugün Beyaz Saray'da Delta Havayolları uçağına düzenlenen saldırı girişimiyle ilgili gözden geçirme çalışmaları, güvenlik ve istihbarat paylaşımı alanlarında atılan adımlar ve terörle mücadele konularında, ilgili bakanlar ve kuruluşların başkanlarının katılacağı önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak.

Uluslararası haber ajansları ve Amerikan basınında yer alan haberlere göre, Obama, toplantının ardından, gelecekte benzer saldırıların önlenmesine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilecek bir dizi reformun ana hatlarını çizeceği bir açıklama yapacak.

Amerikan yönetiminden bir yetkiliye göre, Obama'nın duyurusunu yapacağı reformlar, ABD'nin terör şüphelilerine yönelik 'izleme listesi''nin geliştirilmesini içeriyor.

Bir istihbarat yetkilisi, yönetimin, terör şüphelileri ve ABD'ye uçmaları yasaklananların yer aldığı listeye çok sayıda kişinin daha eklendiğini bildirirken, Obama'nın da toplantıdan sonraki açıklamasında, 'izleme listesi'nde gidilecek değişikliklere değineceği kaydediliyor.

Saldırı girişiminin hemen ardından, Amerikan yönetiminin havayolu yolcularını nasıl izlediği ve olası teröristlerin tespiti ve takibi konularında nasıl bir çalışma yürüttüğü konularının acilen gözden geçirilmesi talimatını veren Obama, açıklamasında, bu gözden geçirme çalışmasının bulgularına dair ayrıntılara da yer verecek.

ABD uçağına saldırı girişiminin ardından düzenlenecek en kapsamlı toplantıya, Başkan Yardımcısı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Savunma Bakanı Robert Gates, İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano, Başsavcı Eric Holder, Enerji Bakanı Steven Chu, FBI Başkanı Robert Mueller, CIA Başkanı Leon Panetta, Ulusal Güvenlik Danışmanı James Jones, Obama'nın terörle mücadele ve iç güvenlik danışmanı John Brennan gibi çok sayıda üst düzey yetkili katılacak.

Toplantıda Obama, ilgili yetkililerden, saldırı girişimiyle ilgili yürütülen incelemeler, zanlı Ömer Faruk Abdülmuttalib'e yönelik soruşturma, teröristlerin tespitine dair tekniklerin ve 'terör izleme sistemi' hakkındaki gözden geçirme çalışmaları ve önerileri dinleyecek. İlgili kuruluşların başkanları da, kendi iç değerlendirmelerini Başkan Obama'ya aktaracak.


-MÜSLÜMAN ÖRGÜTTEN HAVAALANLARIYLA İLGİLİ YENİ KURALLARA ELEŞTİRİ-


Öte yandan, ABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi'nin (TSA), aralarında Washington'ın 'teröre destek veren ülkeler' listesinde yer alan 4 ülkenin de bulunduğu 14 ülkeden gelen yolcuların 'tam teşekküllü arama'dan geçirilmesi talimatına, Amerikalı Müslümanların en büyük insan hakları örgütlerinden Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'nden eleştiri geldi.

CAIR İcra Direktörü Nihad Avad, TSA'nın talimatındaki listede yer alan ülkelerin nüfusunun büyük çoğunluğunun Müslüman olduğuna işaret ederek, alınan son tedbirleri 'dini ayrımcılık' olarak niteledi. Avad, 'Yeni kurallara göre, aileleri ya da arkadaşlarını görmeye giden ya da Mekke'ye Hac'ca giden hemen her Müslüman, özel güvenlik kontrolleri için otomatik olarak diğer yolculardan ayrılacak, bu ayrımcılıktır' diye konuştu.

TSA'dan yapılan açıklamadaysa, ayrımcılığın söz konusu olmadığı belirtilerek, 'TSA'nın aldığı güvenlik tedbirleri, etnik ya da dini geçmişe değil, tehdide dayalıdır' ifadesi kullanıldı.

 

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.02.2026
12:07
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruluyor
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruluyor
Bingöl Kent Konseyi Yürütme Kurulu kararıyla Engelli Meclisi kurulmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. Yeni meclisle birlikte engelli bireylerin şehir yönetimine doğrudan ve kalıcı katılımının sağlanması hedefleniyor.
03.02.2026
17:38
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, son dönemde artış gösteren dolandırıcılık suçlarında öğrenciler ve ekonomik durumu kötü vatandaşların banka hesapları ve GSM hatları üzerinden suçlara dahil edildiğini belirterek, ciddi hukuki sonuçlara dikkat çekti.
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın