KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2026 Çarşamba
°C

ABD'den benzin ve motorin fiyatlarını düşürecek hamle! Libya'ya da acil çağrı yapıldı

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ticari ham petrol stoklarının geçen hafta bir önceki haftaya göre 700 bin varil arttığını bildirdi. Ayrıca Libya'ya da kritik petrol sahalarında üretimin yeniden başlaması çağrısında bulunuldu.

ABD`den benzin ve motorin fiyatlarını düşürecek hamle! Libya`ya da acil çağrı yapıldı
28 NİSAN 2022 PERŞEMBE 10:32
0
2486
0
AA aa

ABD'nin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre 700 bin varil arttı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ülkedeki ticari ham petrol stoklarının geçen hafta 700 bin varil (yüzde 0,2) artarak yaklaşık 414 milyon 400 bin varil olduğunu açıkladı. Piyasa beklentisi stokların yaklaşık 2 milyon 167 bin varil artacağı yönündeydi.

PETROL ÜRETİMİ ARTTI

Ülkenin günlük ham petrol üretimi 16-22 Nisan haftasında 19 bin varil artarak yaklaşık 12 milyon 347 bin varil seviyesinde gerçekleşti.

EIA'nın 'Nisan 2022 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu'na göre, ABD'nin günlük ortalama ham petrol üretiminin 2022'de 12 milyon varil, gelecek yıl ise bugüne kadarki en yüksek üretim seviyesine ulaşarak 13 milyon varil olması bekleniyor.

LİBYA'YA PETROL ÇAĞRISI

ABD'nin Trablus Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, üretimin durmasının ülkedeki petrol altyapısına zarar vereceği ve Libyalıları petrol gelirlerinden mahrum bırakacağı belirtildi.

Petrol üretiminin durmasında payı olan Libyalı liderlere bu konuda sorumlu davranmaları çağrısında bulunulan açıklama, "Petrol üretiminin aksamasının küresel ekonomik krizde yansımaları olacaktır. Ülkenin petrolden elde ettiği gelir Libya vatandaşlarına adil bir şekilde dağıtılmalı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, Libyalı makamlara petrol gelirlerinin ve üretiminin sistematik ve güvenilir bir şekilde çalışması için "mali bir mekanizma" kurulması önerisinde bulunuldu.

Libya Ulusal Petrol Kurumu, 17-18 Nisan'da ülkenin güneyindeki Fil ve Şerara petrol sahaları ile doğudaki Zeytuna ve Brega limanlarında "mücbir sebep" ilan ederek üretimin ve ihracatın durduğunu duyurmuştu.

Günlük 300 bin varil ham petrol üretim kapasitesine sahip Şerara, Libya'nın en büyük petrol sahası olarak biliniyor. Fil Petrol Sahası'nda da günde yaklaşık 125 bin varil petrol üretiliyor.

Libya'nın petrol ihracatının yüzde 60'ından fazlası Brega, Ras Lanuf, Zeytuna ve Sidra limanlarından gerçekleştiriliyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.04.2026
19:40
10 Milyar TL`lik Hibe İçin Başvurular Başladı
10 Milyar TL'lik Hibe İçin Başvurular Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.
29.04.2026
18:52
Belediye`den Hülakü`ye Sert Yanıt:
Belediye'den Hülakü'ye Sert Yanıt: 'Olayı ortaya çıkaran da gereğini yapan da biziz'
Plaka ihalesi sonrası münferit yapılan usulsüzlükle ilgili soruşturma ve yargı sürecini başlatan Bingöl Belediyesi, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Hülakü'nün 'Ticari Plaka Usulsüzlüğü İçin Meclis Araştırması' açıklamalarına tepki gösterdi; 'Olayın gerçekliğini bilmelerine rağmen tek amaçları siyaset devşirmek ve bu konu üzerinden yıpratma politikası geliştirmek. Usulsüzlüğü tespit eden de, idari süreci başlatan da, ilgili personeli görevden alan da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan da bizzat Bingöl Belediyesi'dir. Soruşturmanın neticesi de şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşılacaktır.'
29.04.2026
18:30
Hülakü`den Ticari Plakalar İçin Meclis Araştırması Talebi
Hülakü'den Ticari Plakalar İçin Meclis Araştırması Talebi
Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Belediyesi'nde ticari plaka tahsislerine ilişkin iddiaların araştırılması için TBMM'ye araştırma komisyonu kurulması talebinde bulundu.
29.04.2026
12:18
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
29.04.2026
11:35
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte ödemelerin bir kısmı ya da tamamı, bankalar ile Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren finansal kuruluşlar tarafından oluşturulan 'güvenli ödeme sistemi' üzerinden gerçekleştirilecek. Uygulama 1 Temmuz 2026'dan itibaren zorunlu olacak.
29.04.2026
11:19
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde Kaymakam Hüseyin Çamkerten, din görevlileriyle bir araya gelerek yürütülen çalışmaları değerlendirdi, başarılı personele belge takdim etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın