KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mart 2026 Çarşamba
°C

AB'den kripto paralara düzenleme hazırlığı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, 'Avrupa'nın Libra gibi kripto paralarla ilgili ortak bir yaklaşıma ihtiyacı var. Bu konuda yeni bir düzenleme teklifi hazırlama niyetindeyim.' dedi.

AB`den kripto paralara düzenleme hazırlığı
08 EKİM 2019 SALI 21:37
0
2058
0
AA aa

AB Komisyonu Başkanlığı görevini 1 Kasım'da devralacak Ursula von der Leyen'in kabinesinde ekonomik ve finansal konularda kıdemli başkan yardımcılığı için aday gösterilen Dombrovskis, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) milletvekillerinin onayını almak için soru-cevap oturumuna katıldı.

 

Avrupa'nın Libra gibi kripto paralarla ilgili ortak bir yaklaşıma ihtiyaç duyduğunu belirten Dombrovskis, bu konuda yeni bir yasal düzenleme teklifi hazırlama niyetinde olduğunu söyledi.

Dombrovskis, AB ülkelerinin haksız rekabete karşı ciddi biçimde mücadele etmesi, finansal piyasaları kuvvetlendirmesi, yeşil ve dijital dönüşümü tamamlaması gerektiğine dikkati çekti.

 

Facebook, yılın başında kripto para birimi Libra'yı duyurmuştu. Coinbase, MasterCard, Visa, eBay, PayPal, Stripe, Spotify, Uber, Lyft, and Vodafone'nun da yer aldığı 27 destekçiyle kripto para birimini oluşturma yoluna çıkan Facebook, daha sonra bazı ortaklarının desteğini kaybetmeye başlamıştı. 

Teknik olarak Libra; Facebook tarafından oluşturulan, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri tarafından kullanılan şifreli teknoloji olan blok zinciri sürümüyle güçlendirilmiş bir dijital varlık olarak tarif ediliyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.03.2026
03:18
Bingöl`de APP Plaka Yoğunluğu!
Bingöl'de APP Plaka Yoğunluğu!
Bingöl'de APP plaka kullanan araç sahipleri, cezai uygulamalar öncesinde plakalarını değiştirmek için Şoförler ve Otomobilciler Odası'na akın ediyor. Günlük sınırlı sayıda plaka basılırken yoğunluk nedeniyle randevu sistemi uygulanıyor.
11.03.2026
03:17
Bingöl Belediyesi`nin Gazze iftarları başladı
Bingöl Belediyesi'nin Gazze iftarları başladı
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla Gazze'de ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik iftar hizmeti başlattı. Kurulan aşevinde her gün yaklaşık 1.000 kişiye sıcak yemek ikram ediliyor.
11.03.2026
03:14
Akaryakıta Zam Üstüne Zam!
Akaryakıta Zam Üstüne Zam!
İran savaşıyla birlikte yükselen petrol fiyatları akaryakıta zam olarak yansımaya devam ediyor. Dün gece benzin ve motorine zam gelirken, bu gece yarısı benzinin litre fiyatı bir kez daha arttı. Bingöl'de akaryakıt fiyatları yeniden yükseldi. İşte güncel tablo…!
11.03.2026
03:13
Kırsalda Bereket Projesi Başlıyor
Kırsalda Bereket Projesi Başlıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsalda üretimi artırmak amacıyla 'Kırsalda Bereket Küçükbaş Hayvancılığa Destek Projesi'ni hayata geçiriyor. 2026–2028 yıllarını kapsayan proje kapsamında Türkiye genelinde 150 bin baş küçükbaş hayvan üreticilere dağıtılacak.
11.03.2026
03:12
Van`da Bingöllüler İftar Sofrasında Buluştu
Van'da Bingöllüler İftar Sofrasında Buluştu
Van Bingöl Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar programı yoğun katılımla gerçekleştirildi. İş insanları, akademisyenler, kamu personelleri ve üniversite öğrencileri iftar sofrasında buluştu.
11.03.2026
03:11
Maliye Sendikası Bingöl üyeleri iftarda buluştu
Maliye Sendikası Bingöl üyeleri iftarda buluştu
Maliye Sendikası Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında maliye çalışanları Ramazan ayının manevi atmosferinde bir araya geldi. Programda birlik, dayanışma ve mesleki dayanışma vurgusu yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın