Fileleftheros gazetesi, AB ülkelerinde şeker fiyatları diğer ülkelere nazaran 3 kat daha fazla olduğu için AB Komisyonunun, aralarında Güney Kıbrıs'ın da bulunduğu AB'ye üye olacak ülkelere şeker fazlası stoklarını tüketmeleri için süre tanıdığını, bunu yapamayan ülkelere çeşitli cezalar verildiğini yazdı.
Gazete, Güney Kıbrıs pazarında 40 bin 357 ton şeker fazlası bulunduğunun tespit edildiğini ve Rum hükümetine bu fazlalığı eritmesi için 31 Mayıs 2006 tarihine kadar süre verildiğini belirterek, bunun yapılamaması yüzünden Güney Kıbrıs'a 19 milyon 991 bin avro ceza kesildiğini belirtti.
Cezanın, 31 aralığa kadar AB'nin ilgili birimine ödenmesi gerektiğini yazan gazete, Estonya'ya yaklaşık 45 milyon, Letonya'ya yaklaşık 4,5 milyon, Malta'ya 1,2 milyon ve Slovakya'ya da 4,2 milyon avroluk cezalar kesildiğini bildirdi.
haber7