KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Ab'den türkiye'ye uyarı

"Acilen ilerleme bekliyoruz. Çabalarınızı iki katına çıkarın"

Ab`den türkiye`ye uyarı
12 ARALIK 2008 CUMA 10:47
0
1084
0
AA aa
AB zirvesi sonuç bildirisinde reform yapmamasından hayal kırıklığı dile getirilen Türkiye'nin çabalarını iki katına çıkarması isteniyor. Bildiride şu talepler var:

Radikal'in haberine göre AB zirvesinin dışişleri bakanları tarafından haftabaşında hazırlanan sonuç bildirisinin genişleme bölümünde, Türkiye'ye reform uyarısı yapılırken, Yunanistan ve Kıbrıs'tan yana tavır da ağırlığını koyuyor.

“AB Konseyi Türkiye'nin çok uzun zamandır beklenen adımları hayata geçirme çabalarını ikiye katlamasını umuyor. Biten yılda Türkiye'nin özellikle siyasi reformlarda çok sınırlı ilerleme kaydetmesinden hayalkırıklığı içindeyiz” diyen sonuç bildirisi, geniş çaplı çaba gösterilmesi zorunlu alanları şöyle sıralıyor: “Yargı reformu, yolsuzlukla mücadele stratejisi belirlenmesi, vatandaşların haklarının etkin korunması, işkence ve kötü muameleye sıfır hoşgörü politikasının tam uygulanması, ifade özgürlüğü ve tüm dini cemaatler için  din özgürlüğünün yasada ve uygulamada garanti edilmesi, mülkiyet hakkına saygı, azınlıklara saygı ve koruma, kültür, kadın, çocuk, sendika hakları ile sivillerin ordu üzerindeki denetiminin güçlendirilmesi.”

“Siyasi partilerin işlevleriyle ilgili yasaların anayasadakiler de dahil olmak üzere gözden geçirilmesi her zamankinden çok gerekli. Türk siyasetindeki tüm tarafların diyalog ve uzlaşma ruhuyla, hukukun üstünlüğü ve temel özgürlüklere saygıyla aralarındaki görüş ayrılıklarını çözmeleri de önemli. Bu reform sürecinin yeniden hız kazanmasına yardımcı olacaktır” tavsiyesinde bulunan bildiri, Türkiye'ye Yunanistan'la iyi komşuluk ilişkileri yürütmediği ve Kıbrıs Rum Yönetimi'ne limanlarını açmadığı gerekçesiyle de sert çıkıyor:
“Türkiye'nin iyi komşuluk ilişkileri, BM şartı uyarınca barışçı çözüm ve gerekirse Uluslararası Adalet Divanına gidilmesini net şekilde taahhüt etmesi gerekmektedir. İyi komşuluk ilişkilerini bozabilecek her tür tehdit, ihtilaf ve eylemden kaçınılmasını istiyoruz. Türkiye'nin AB Konseyi'nin 10 Aralık 2007 tarihli kararındaki Ankara Anlaşması Ek Protokolü'nün ayrımsız tam uygulanması taahhüdünü yerine getirmediği ve Kıbrıs Cumhuriyeti (Rum Yönetimi) ile ilişkileri normalleştirme yönünde ilerleme kaydetmediğini üzüntüyle not ediyoruz. Artık acilen ilerleme bekliyoruz.”
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
09.02.2026
14:03
Bingöl`de 8 zanlı yakalandı
Bingöl'de 8 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerince yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 zanlı yakalandı.
08.02.2026
17:54
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarının 'şans oyunları' sekmesi 3 kamu bankasının mobil bankacılık sisteminden kaldırıldı. Böylece kamu bankaları siteminden şans oyunlarına yönlendirme yapılamayacak.
08.02.2026
17:45
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, Kırıkkalespor deplasmanında 1-0 öne geçtiği mücadelede sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Maçın ardından Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan, hakem kararlarına tepki gösterirken takıma ve hedeflere olan inancın tam olduğunu vurguladı.
08.02.2026
17:22
Bingöl`de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl'de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl-Genç yolunda meydana gelen feci kazada baba ve oğul hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Kahreden kazada hayatını kaybeden baba ve oğlunun taziyesi Dik Köyü'nde kurulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın