KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Temmuz 2025 Pazartesi
°C

Ab'nin propaganda sevdası

Avrupa Birliği 'kendini anlatmak' için meşrubat devi Coca-Cola'dan daha fazla para harcıyor

Ab`nin propaganda sevdası
27 ARALIK 2008 CUMARTESİ 10:34
0
1045
0
AA aa
HABERTÜRK TV BRÜKSEL TEMSİLCİSİ CAN İZBUL'UN HABERİ
Merkezi İngiltere'de bulunan Açık Avrupa adlı kuruluş, Brüksel'in propaganda faaliyetleri için 2008 yılında yaklaşık 2,5 Milyar Euro harcadığını ve bu miktarın küresel meşrubat devi Coca- Cola'nın yıllık reklam bütçesini bile geride bıraktığını belirledi.

Avrupa Birliği politikalarını en sert biçimde eleştiren kuruluşlardan biri olan Açık Avrupa'nın yaptığı araştırmaya göre, Avrupa Birliği, Birlik vatandaşlarına, genel ve tarafsız bilgi vermek yerine, temelde gençleri hedef alan, tek yanlı bir bilgi bombardımanı yapıyor. Birlik bunun için, sivil toplum örgütleri, dernekler ve çeşitli kuruluşları devreye sokuyor.

Açık Avrupa'nın araştırmasındaki, ''en masum ve ilgisiz görünen kültürel program ve projeler bile Avrupa entegrasyonu'nun promosyonu için kullanılıyor.'' ifadesi de dikkat çekiyor.

Kendini Avrupa halklarına anlatabilmek Avrupa Birliği'nin en önemli sorunu. AB kurumlarının hantallığından, harcamalarından ve işe yaramazlığından şikayet edenlerin sayısının hiç de azımsanmayacak boyutta olması, Brüksel'i sürekli olarak kendini anlatma çabası içinde bırakıyor.

Bu çaba, etkin halka ilişkiler taktikleri ve hatırı sayılır bir vergi geliriyle birleşince ortaya etkili bir propaganda mekanizması çıkıyor.
Ancak, Birlik vatandaşlarının önemli bir bölümü, bazı etkin siyasetçiler ve kuruluşlar, Avrupa Birliği kurumlarının harcamalarını, bütçenin kullanılış biçim ve amaçlarını sert biçimde eleştiriyor.

Avrupa Parlamentosu'nun hem Brüksel hem de Strazburg'ta birer merkezinin bulunması, parlamenterler ve görevlilerin, Brüksel-Strazburg, bakan ve diplomatlarınsa Brüksel-Lüksemburg arasında mekik dokuması, asistanlara ödenen binlerce euroluk maaşlar gibi unsurlar, birçok çevre tarafından,  AB'nin ‘gereksiz harcamaları' arasında görülüyor.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2025
12:07
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Muş'ta düzenlenen ANALİG grup müsabakalarında rakiplerine şans tanımayarak birincilikleri elde eden Bingöllü sporcular, Çorum'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.
14.07.2025
11:54
15 Temmuz Medya Programı Başlıyor
15 Temmuz Medya Programı Başlıyor
81 ilden 81 gazeteci ile yurt dışından 41 ülkeden davet edilen 120 yabancı basın mensubu, toplamda 200 gazeteci programda yer alacak. Programda Bingöl'ü, Bingöl Online temsil edecek.
13.07.2025
22:38
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Bingöl, 10 yeni ürünle başvurdu
Vali Usta: 'Coğrafi işaret; sadece bir belge değil, aynı zamanda ekonomik değer, kültürel koruma ve turizm potansiyeli demektir. Hedefimiz, bu sayıyı önce plakamız olan 12'ye çıkarmak, devamında ise tescilli 5 ürünümüzle birlikte toplamda 17 tescilli ürüne ulaşmak' dedi.
13.07.2025
22:16
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Siren çalmadı, su seviyesi aniden yükselince mahsur kaldılar
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında kekik toplarken mahsur kalan 4 kişi, AFAD ve itfaiye botlarının arızalı olması nedeniyle spor antrenörünün jetskisiyle kurtarıldı. Vatandaşlar, sirensiz baraj su salınımı ve yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdiler
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın