KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Aralık 2025 Cumartesi
°C

Açık öğretim lisesi öğrencilerine ek sınav

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi Öğrencilerinden Ek Sınava Başvuracak Öğrencilerin taşıması gereken şartlar ve yapmaları gereken işlemlerle ilgili bilgi verildi...

Açık öğretim lisesi öğrencilerine ek sınav
16 TEMMUZ 2009 PERŞEMBE 10:03
0
1215
0
AA aa
Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi Öğrencilerine 8–9 Ağustos 2009 tarihlerinde ek bir sınav hakkı verildi. Ek Sınava katılabilmek için öğrencilerin 3 yıllık sisteme kayıtlı olup dönemi; Açık Öğretim Lisesinde 4 ve üzerinde, Mesleki Açık Öğretim Lisesinde 5 ve üzerinde olan öğrenciler 3 Yıllık sistemde kayıtlı olup dönem şartı tutanlardan, Aktif ve Donuk öğrencilerin yanında Silik konumdaki öğrenciler de ek sınava müracaat edebilecekler.

4 yıllık sisteme tabi olup 2008–2009 eğitim-öğretim yılı II. dönemi itibariyle öğrencilik durumu aktif veya donuk olanların,

Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinin 4 yıllık Programlarına kayıtlı olup en az 7 dönem ve üzerinde eğitim görenlerin,

Açık Öğretim Lisesi 4 yıllık Programına kayıtlı olup, mezun olabilmesi için bir dönemde alabileceği en fazla 30 kredi veya daha az kredi eksiği olanların,

Meslekî Açık Öğretim Lisesi 4 yıllık programa kayıtlı olup, yüz yüze eğitimini ve stajını tamamlamış, mezun olabilmesi için 40 krediye kadar eksiği olanların,

Meslekî Açık Öğretim Lisesi 4 yıllık programa kayıtlı olup, yüz yüze eğitiminde başarısız meslek dersi bulunan öğrencilerin kültür derslerinden en fazla 19 kredi, meslek derslerinden ise en fazla 21 kredi olmak üzere toplamda 40 kredi eksiği olanların,

Lise ara sınıftan ayrılarak Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinde en az bir kez sınava girmiş olan, öğrencilerin yukarıda belirtilen şartları taşımaları halinde sınava katılabilecekleri açıklandı.
Sınava girecek öğrencilerin yapması gerekenler ise şu şekilde açıklandı.

Sınav kayıt ücreti olarak her öğrenciden 20,00 TL ücret alınacaktır. Öğrenciler ücretlerini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankası şubesine T.C. Kimlik numaralarını bildirerek Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü hesabına yatırmaları gerekir.

13 -17 Temmuz 2009 tarihleri arasında, yatırılan sınav ücretinin dekontlarıyla birlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne giderek Kayıt Yenileme işlemlerini ve yine bu tarih aralığında Ders Seçme işlemlerini de sistemden yapmaları gereklidir.

Sınavlar sadece il merkezlerinde 4 oturumda yapılacağı için Öğrencilerin sınav merkezi olarak il merkezini işaretlemeleri isteniyor.

bingölmedya, bingolmedya, bingolkenthaber, bingöl kent haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
17:06
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç alacaklar aman dikkat! Fiyatlar artıyor
İlaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, Cumhurbaşkanı kararıyla yüzde 17 artırılarak 21,67 TL'den 25,33 TL'ye yükseltildi. Resmî Gazete'de yayımlanan kararla birlikte ilaç barem değerlerinde de güncellemeye gidildi.
19.12.2025
16:48
İRAP`ta Son Durum: Bingöl`de 40 Eylem Tamamlandı
İRAP'ta Son Durum: Bingöl'de 40 Eylem Tamamlandı
AFAD ev sahipliğinde düzenlenen İRAP Değerlendirme Toplantısı'nda, Bingöl'de afet risklerini azaltmaya yönelik yürütülen çalışmalar ele alındı; plan kapsamında belirlenen 99 eylemden 40'ının tamamlandığı açıklandı. 6 Şubat Depremleri Sonrası Bingöl'e yapılan acil yardım miktarı da açıklandı.
19.12.2025
16:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan Benin`de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan Benin'de Gönüllere Dokunan Yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'nın Benin ülkesinde yetim ve ihtiyaç sahibi onlarca aileye kalıcı ve acil yardımlar ulaştırdı.
19.12.2025
16:13
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Atık malzemelerden kuluçka makinesi yaptı
Bingöl'de civcivleri çok seven ancak temin edebilecek bir yer bulamayan elektrik mühendisi Enes Akgül, atık malzemelerden kuluçka makinesi yaparak kendi civcivlerini üretti.
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın