KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Açık öğretim lisesi öğrencilerine ek sınav

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi Öğrencilerinden Ek Sınava Başvuracak Öğrencilerin taşıması gereken şartlar ve yapmaları gereken işlemlerle ilgili bilgi verildi...

Açık öğretim lisesi öğrencilerine ek sınav
16 TEMMUZ 2009 PERŞEMBE 10:03
0
1122
0
AA aa
Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi Öğrencilerine 8–9 Ağustos 2009 tarihlerinde ek bir sınav hakkı verildi. Ek Sınava katılabilmek için öğrencilerin 3 yıllık sisteme kayıtlı olup dönemi; Açık Öğretim Lisesinde 4 ve üzerinde, Mesleki Açık Öğretim Lisesinde 5 ve üzerinde olan öğrenciler 3 Yıllık sistemde kayıtlı olup dönem şartı tutanlardan, Aktif ve Donuk öğrencilerin yanında Silik konumdaki öğrenciler de ek sınava müracaat edebilecekler.

4 yıllık sisteme tabi olup 2008–2009 eğitim-öğretim yılı II. dönemi itibariyle öğrencilik durumu aktif veya donuk olanların,

Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinin 4 yıllık Programlarına kayıtlı olup en az 7 dönem ve üzerinde eğitim görenlerin,

Açık Öğretim Lisesi 4 yıllık Programına kayıtlı olup, mezun olabilmesi için bir dönemde alabileceği en fazla 30 kredi veya daha az kredi eksiği olanların,

Meslekî Açık Öğretim Lisesi 4 yıllık programa kayıtlı olup, yüz yüze eğitimini ve stajını tamamlamış, mezun olabilmesi için 40 krediye kadar eksiği olanların,

Meslekî Açık Öğretim Lisesi 4 yıllık programa kayıtlı olup, yüz yüze eğitiminde başarısız meslek dersi bulunan öğrencilerin kültür derslerinden en fazla 19 kredi, meslek derslerinden ise en fazla 21 kredi olmak üzere toplamda 40 kredi eksiği olanların,

Lise ara sınıftan ayrılarak Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinde en az bir kez sınava girmiş olan, öğrencilerin yukarıda belirtilen şartları taşımaları halinde sınava katılabilecekleri açıklandı.
Sınava girecek öğrencilerin yapması gerekenler ise şu şekilde açıklandı.

Sınav kayıt ücreti olarak her öğrenciden 20,00 TL ücret alınacaktır. Öğrenciler ücretlerini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankası şubesine T.C. Kimlik numaralarını bildirerek Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü hesabına yatırmaları gerekir.

13 -17 Temmuz 2009 tarihleri arasında, yatırılan sınav ücretinin dekontlarıyla birlikte Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne giderek Kayıt Yenileme işlemlerini ve yine bu tarih aralığında Ders Seçme işlemlerini de sistemden yapmaları gereklidir.

Sınavlar sadece il merkezlerinde 4 oturumda yapılacağı için Öğrencilerin sınav merkezi olarak il merkezini işaretlemeleri isteniyor.

bingölmedya, bingolmedya, bingolkenthaber, bingöl kent haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2025
16:58
Bingöl`de kardeşini öldürmekten ceza alan zanlı yakalandı!
Bingöl'de kardeşini öldürmekten ceza alan zanlı yakalandı!
Bingöl'de kardeşini kasten öldürmek suçundan 8 yıl 10 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası ile aranan zanlı ile hakkında uyuşturucudan 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs polis ekipleri tarafından yakalandı.
06.05.2025
16:19
Cezaevinden çıkanlara yeni `ayar`
Cezaevinden çıkanlara yeni 'ayar'
CHP Genel Başkanı Özel'e saldırı sonrası infaz rejimi yeniden tartışmaya açıldı; Türkiye'de cezaevinden çıkan her iki kişiden biri tekrar suç işliyor. Adalet Bakanlığı verilerine göre cezaevinden çıkanların yüzde 45'i yeniden suç işliyor; Bakanlık yeni bir infaz sistemi için çalışmalara başladı.
06.05.2025
15:07
Bingöl`de 112`ye yapılan çağrılarda can sıkan istatistik!
Bingöl'de 112'ye yapılan çağrılarda can sıkan istatistik!
Duyarlılık çağrısında bulunan Bingöl Valisi Usta; 'Gereksiz yere yapılan aramalar, gerçek acil durumları geciktirebilir. Lütfen 112'yi sadece acil durumlar için arayalım. Her saniye önemli, her çağrı bir hayat kurtarabilir' dedi.
06.05.2025
15:05
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 zanlı yakalandı.
06.05.2025
15:02
Şırnak`tan Bingöl`e kitap kardeşliği
Şırnak'tan Bingöl'e kitap kardeşliği
Şırnak Yeşeren Gençlik Derneğince temin edilen kitaplarla, Bingöl merkeze bağlı Sancak beldesindeki ilkokula kütüphane kuruldu.
06.05.2025
15:02
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 7 şahıs tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 7 şahıs tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 kilo 993,49 gram metamfetamin, 37,72 gram esrar ve 0,20 gram kokain ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 7 zanlı tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın