KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2025 Pazar
°C

Açık sigara furyası!

Sigara içme yaşının 11-12'lere kadar düştüğü Bingöl'de sigarayla mücadelenin önündeki en önemli engel olarak açık sigara satışı gösteriliyor. Tüm bunlara rağmen denetim ve mücadelenin yetersiz kaldığı gözlemleniyor!

Açık sigara furyası!
17 ARALIK 2017 PAZAR 18:03
0
3403
3
AA aa

Uyuşturucu kullanım yaşının ilkokul çağına kadar indiği bu dönemde bir diğer sorun ise sigara kullanımı. Özellikle gençlerde giderek yayılan bu zararlı alışkanlık, çocuklarda da sıkça görülmeye başlandı.

Elindeki sigarayla okula giden öğrencilerin teneffüslerde de okul bahçesinin görülmeyen bölgelerinde veya bahçe dışında sigara kullandıkları sıkça görülürken, öğrenci olmayıp okul çevrelerinde kümelenen gençlerin de bu teşvikte önemli etki olması dikkat çekiyor.

Harçlıklarıyla sigara paketi alanlardan ziyade son dönemlerde giderek artan ‘açık sigara' furyası da önlenemez boyutlara ulaşıyor. Gençlerin tek dal sigara ile bağımlılığa sürüklenmesinin denetimlerle önlenmesini bekleyen ebeveynler ise ilgili makamların harekete geçmesini bekliyor.

Bingöl'de birçok işyerinin açık sigara sattığını belirten bir ebeveyn; ‘‘Çocuklarımız eline geçen bozuk paralarla açık sigara alıyor. Paket sigara alacak kadar paraları olmadığı için açık sigaraya yöneliyorlar. Bu durum çocuklarımızın sigara illetine daha rahat bulaşmasını sağlıyor. Herkesin çoluğu çocuğu var. Ve hiç kimse çocuğunun sigara kullanmasını istemez! Açık sigara satmazlarsa en azından çocuklarımızı bir nebze de olsa bu illetten uzaklaştırmış oluruz. Okullarda bu alanda konferanslar verilmeli, rehber öğretmenler nezdinde bağımlı gençler tespit edilerek çözüme odaklanılmalı. Esnaflarımızdan da bu hususta hassasiyet bekliyoruz. Açık sigara isteyen gençleri kendi çocukları olarak görsünler ve ona göre davransınlar” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_22910)
25 Şubat 2018 Pazar 02:15
beşyolda ..... markette satıyor açık sigara üstelik çocuklara
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20771)
18 Aralık 2017 Pazartesi 00:52
Tüm okula yakin bakkalarda acik sigara satilmakta hatta ogrenciler orda sigara icmekte nerde denetim, nerde sağlıkçı tabiki okeyde onlarda icmekte bilmem anlatabiliyor muyuz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_20768)
18 Aralık 2017 Pazartesi 00:51
Bence önce bi kurumlarin kantinine gidip baksinlar sigara sağlığa zararlı diyen Saglik kurumlarinda neredeyse tüm saglik personelleri sigara icmekte bunu yetkililer acaba görüyor mu yoksa onlarda mi icip icip keyf mi yapiyor
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın