KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Açıkbaş: 'Kanser hastaları çözüm bekliyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18 yaş altındaki Tip 1 Diyabet hastası çocuklar için sensörlü glikoz izleme cihazlarının SGK tarafından geri ödeme kapsamına alındığını duyurması üzerine açıklamada bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş: 'Benzer bir kararı kanser hastaları da bekliyor. Bu konuda çözüm odaklı bir adım atılmasını bekliyoruz' dedi.

Açıkbaş:
10 ARALIK 2024 SALI 17:42
5
2294
1
AA aa

Bingöl Kent Konseyi Başkanı Orhan Açıkbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 yaş altındaki Tip 1 Diyabet hastası çocuklar için sensörlü glikoz izleme cihazlarının Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geri ödeme kapsamına alındığını duyurması üzerine açıklama yaptı.

Onbinlerce kanser hastasının mali durum yetersizliği nedeniyle ilaçlara erişememe sorunu yaşadığına dikkat çeken Açıkbaş; “Hasta ve hasta yakınları İmmünoterapi ve akıllı ilaç tedavisinde kullanılan ilaçların bedellerini karşılayamıyor. Eğer hasta tarafından açılan davada hasta lehine olumlu bir karar çıkmazsa bu ilacı kullanmak zorunda olan hastanın 1 buçuk yıl boyunca SGK'den karşıladığı ilacın ücretini ceplerinden karşılaması gerekiyor” dedi.

“Kanser hastaları ilaçları alamadıkları için ciddi sorunlar yaşamaktadırlar”

21. yüzyılın en yaygın görülen hastalıklarından biri olan kanser hastalığının tedavisi için halen kesin bir çözümün bulunamadığını belirten ve hastalığın tedavisinde pek çok yöntem kullanılmakla birlikte gelinen son noktada en etkili olanlar immünoterapi ve akıllı ilaç tedavileri olduğunu belirten Açıkbaş, şunları söyledi;

“Çağımızın yaygın ve kesin tedavisi halen bulunamamış olan hastalığı kansere yakalanan insanların ve yakınlarının aklındaki ilk sorulardan biri, son yıllarda geliştirilen ve geliştirilmeye devam eden bağışıklık sisteminin kanser hücreleriyle savaşmasını sağlayan bir tedavi yöntemi olan immünoterapi ve kanser hücrelerinin yayılmasını, ilerlemesini engellemeyi amaçlayan akıllı ilaç tedavilerine ücretsiz bir şekilde erişip erişemeyeceğidir.

İmmünoterapi ve akıllı ilaç tedavisinde kullanılan ilaçların pahalı olması nedeniyle ekonomik durumu iyi olmayan hastalar ve yakınları bu bedelleri karşılayamamakta ve çoğu zaman bu ilaçları alamadıkları için ciddi sorunlar yaşamaktadırlar.

Akıllı ilaç olarak bilinen ve etken maddesi Pembrolizumab olan Keytruda isimli kanser ilacının immünoterapide sıkça kullanılan ve birçok kanser türüne karşı etkili bir ilaç olduğu biliniyor. İlaç kullanılmadığı takdirde bölgesel tümörün büyüme riski ile birlikte metastaz yaparak başka organlara sıçrama riski de bulunuyor. Hasta tarafından SGK'ya karşı açılan davanda nihai karar olumlu yönde çıkarsa alınan ilaçların ücreti de hastaya ödeniyor ancak bu sürede hastaların birçoğu ilaca erişemiyor. Eğer duruşmadan olumlu bir karar çıkmazsa bu ilacı kullanmak zorunda olan binlerce hastanın 1 buçuk yıl boyunca SGK'den karşıladığı ilacın ücretini ceplerinden karşılamaları gerekiyor. Kür bedelleri oldukça yüksek olan bu ilaçların açılacak davalarda mahkeme süreci boyunca ortaya çıkan masraflar, hastalar ve aileleri için önemli bir mali külfet oluşturuyor."

18 YAŞ ALTI TİP 1 DİYABET ŞEKER ÖLÇÜ CİHAZLARI SGK KAPSAMINA ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 18 yaş altındaki Tip 1 diyabet hastası çocuklar için sensörlü glikoz izleme cihazlarının Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geri ödeme kapsamına alındığını duyurduğuna dikkat çeken Açıkbaş;

“Daha önce de Tip 1 diyabet hastalığı ile mücadele eden birçok aile evlatları için glikoz takibi cihazlarının geri ödeme kapsamına alınmasını istemişti bunun için verilen mücadele Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni düzenleme ile bu cihazların 15 yaş altındaki çocuklar için de temin edilebileceğini açıkladı.

18 yaş altı tıp 1 diyabet şeker ölçüm cihazlarının SGK kapsamına alınmasının önemli bir adım olarak görüyoruz aynı kararın kanser ilaçları içinde alınması belirli standartlar dahilinde maddi imkansızlıklar yaşayan vatandaşların da bu hayati sorunlarının çözülmesi gerektiğini düşüyoruz” diye konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_112669)
11 Aralık 2024 Çarşamba 00:01
Allah senden razı olsun ve sanada Şafiî ismi hürmetine Şifalar ihsan eylesin inşallah
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
17.04.2026
18:31
Bingöl`de şüpheli adrese jandarma baskını!
Bingöl'de şüpheli adrese jandarma baskını!
Bingöl'ün Karlıova ilçesi kırsalında jandarma ekiplerince bir adrese düzenlenen operasyonda silah ve mühimmatlar ele geçirildi.
17.04.2026
01:05
Hafız Kal Yarışması`nda Bölge Birincisi Bingöl`den
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor`un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın