KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Acılı aile karara tepkili

1999 yılında özel harekât polisleri tarafından infaz edilen gençlerin davasının zaman aşımına uğramasına sert tepki gösteren acılı aile, sanıkları ve sanıklara yardım edenleri Allah’a havale ettiklerini belirtti.

Acılı aile karara tepkili
27 MART 2016 PAZAR 23:40
0
2267
1
AA aa

 1999 yılında Bingöl'ün Genç ilçesinde, özel harekât polisleri tarafından PKK'lı oldukları iddiasıyla öldürülen ve sonradan sivil oldukları ortaya çıkan Mehmet Eliveren (19) ve yeğeni Yılmaz Eliveren'in (17) duruşmasında zaman aşımı kararı çıkması, aile tarafından tepkiyle karşılandı.

Dönemin Genç ilçe savcısının sahte belge ve sahte tutanakla terör fezlekesi düzenlendiğini belirten acılı baba Ahmet Eliveren  “Beni ve ailemi tehdit ederek yurdumuzda göçe zorladılar. Kamu görevlileri yıllarca bizleri, çocuklarımızın acısıyla yaşamak zorunda bıraktılar” ifadelerini kullandı.

“BU KARAR, SANIKLARI CEZADAN KURTARMA KARARIDIR”

Eliveren, “2010 yılında şikâyet ve dava süreci başlamasıyla Diyarbakır özel yetkili Cumhuriyet Savcısı soruşturma sonucu hazırlamış olduğu iddianamenin ardından, Bingöl Cumhuriyet savcısının açmış olduğu soruşturma sonucu hazırlanan iddianame;  sanıkların birden fazla kişiyi öldürme, sahte evrak düzenleme ve tehdit suçlamasıyla Bingöl Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi. Bu iddianame ile birlikte adaletin yerini bulacağından dolayı biz ailece sevinmiştik. Bir umutla davayı takip ama mahkemenin vermiş olduğu zaman aşımı kararı bizi derinden üzüntüye koymuştur. Bingöl 1.Ağır ceza mahkemesinde davayla ilgili verilen zaman aşımı kararını, sanıkların cezadan kurtarma kararı olarak görüyoruz” dedi. 

Eliveren, son olarak şunları söyledi: “ Dosyamızda birçok görgü tanığı, delil olmasına rağmen, oğlum ve kardeşimin sanıklarca komplo sonucunda öldürüldüğü bütün Genç halkı tarafından biliniyor. Biz ailece, sanıkları ve sanıklara yardım edenleri kamuoyunun vicdanına ve en önemlisi Allah'a havale ediyoruz. Kardeşim Mehmet ve oğlum Yılmaz'ın davasında adalet yerini halen bulmadı ama adalet yerini buluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz.”  (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
selahattın ekinci (@Misafir_19554)
28 Mart 2016 Pazartesi 12:34
ahmeti iyi tanırım. kendısı halım selım ve dındar bırısıdır. hukukun anayasanın parlamentonun askıya alındığı bu günlerde adalet beklenmez. yazıklar olsun. ahmet kardeşimin acısını paylaşıyorum. bu zalim uygulamaların hesabını ahırette veremeyecekler. yaşasın zalimler için cehennem.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
07.05.2026
12:07
TFF`den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
TFF'den Kurtalanspor–Şırnak Petrolspor Maçı İçin Soruşturma Kararı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Bölgesel Amatör Lig 1. Grup takımlarından Kurtalanspor ile Şırnak Petrolspor'u TFF Etik Kurulu'na sevk etti.
07.05.2026
11:18
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede
Dijital dolandırıcılıkla mücadelede 'merkezi takip ve anlık bloke' dönemi
Adalet ve İçişleri Bakanlıkları, artan dijital suçlarla mücadele kapsamında 'Dolandırıcılıkla Mücadele Merkezi'ni hayata geçiriyor. Bankalar, GSM şirketleri ve kolluk kuvvetlerinin entegre çalışacağı yeni sistemle, şüpheli finansal hareketler anlık olarak izlenecek ve riskli görülen IBAN'lar saniyeler içinde bloke edilebilecek.
07.05.2026
10:56
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü Anneye Aynı Anda Sezaryen ve Beyin Ameliyatı
Bingöllü 35 yaşındaki Bircan Kolak, ani görme kaybı şikâyetiyle başvurduğu Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde aynı seansta gerçekleştirilen sezaryen ve beyin ameliyatıyla yeniden sağlığına kavuştu. Doktorlar, hem anne hem bebeğin hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın