KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Acılı aile karara tepkili

1999 yılında özel harekât polisleri tarafından infaz edilen gençlerin davasının zaman aşımına uğramasına sert tepki gösteren acılı aile, sanıkları ve sanıklara yardım edenleri Allah’a havale ettiklerini belirtti.

Acılı aile karara tepkili
27 MART 2016 PAZAR 23:40
0
2326
1
AA aa

 1999 yılında Bingöl'ün Genç ilçesinde, özel harekât polisleri tarafından PKK'lı oldukları iddiasıyla öldürülen ve sonradan sivil oldukları ortaya çıkan Mehmet Eliveren (19) ve yeğeni Yılmaz Eliveren'in (17) duruşmasında zaman aşımı kararı çıkması, aile tarafından tepkiyle karşılandı.

Dönemin Genç ilçe savcısının sahte belge ve sahte tutanakla terör fezlekesi düzenlendiğini belirten acılı baba Ahmet Eliveren  “Beni ve ailemi tehdit ederek yurdumuzda göçe zorladılar. Kamu görevlileri yıllarca bizleri, çocuklarımızın acısıyla yaşamak zorunda bıraktılar” ifadelerini kullandı.

“BU KARAR, SANIKLARI CEZADAN KURTARMA KARARIDIR”

Eliveren, “2010 yılında şikâyet ve dava süreci başlamasıyla Diyarbakır özel yetkili Cumhuriyet Savcısı soruşturma sonucu hazırlamış olduğu iddianamenin ardından, Bingöl Cumhuriyet savcısının açmış olduğu soruşturma sonucu hazırlanan iddianame;  sanıkların birden fazla kişiyi öldürme, sahte evrak düzenleme ve tehdit suçlamasıyla Bingöl Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi. Bu iddianame ile birlikte adaletin yerini bulacağından dolayı biz ailece sevinmiştik. Bir umutla davayı takip ama mahkemenin vermiş olduğu zaman aşımı kararı bizi derinden üzüntüye koymuştur. Bingöl 1.Ağır ceza mahkemesinde davayla ilgili verilen zaman aşımı kararını, sanıkların cezadan kurtarma kararı olarak görüyoruz” dedi. 

Eliveren, son olarak şunları söyledi: “ Dosyamızda birçok görgü tanığı, delil olmasına rağmen, oğlum ve kardeşimin sanıklarca komplo sonucunda öldürüldüğü bütün Genç halkı tarafından biliniyor. Biz ailece, sanıkları ve sanıklara yardım edenleri kamuoyunun vicdanına ve en önemlisi Allah'a havale ediyoruz. Kardeşim Mehmet ve oğlum Yılmaz'ın davasında adalet yerini halen bulmadı ama adalet yerini buluncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz.”  (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
selahattın ekinci (@Misafir_19554)
28 Mart 2016 Pazartesi 12:34
ahmeti iyi tanırım. kendısı halım selım ve dındar bırısıdır. hukukun anayasanın parlamentonun askıya alındığı bu günlerde adalet beklenmez. yazıklar olsun. ahmet kardeşimin acısını paylaşıyorum. bu zalim uygulamaların hesabını ahırette veremeyecekler. yaşasın zalimler için cehennem.
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın