KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Acılı baba: başka bebekler ölmesin!

Tam donanımlı hastanelerde yer bulunmadığı için yaşam mücadelesini kaybeden bebeğin acılı babası: “Sorumsuzca davrananlar cezalandırılsın. Yeni ölümler olmaması için Bingöl’e de tam donanımlı bir bebek yoğun bakım ünitesi açılsın”

Acılı baba: başka bebekler ölmesin!
17 AĞUSTOS 2017 PERŞEMBE 06:04
0
3153
0
AA aa

Bingöl'de dünyaya gelen ancak kuvöze alındıktan sonra Elazığ'a sevk edilen bebeğin tam donanımlı bir hastanede tedaviye alınması gerektiği belirtildi ancak tüm çabalar sonuçsuz kaldı, minik bebek hayata gözlerini yumdu.

Yaşadığı acı dolu anları anlatan baba Çetin Sağsöz, “Takdir-i İlahi” diyerek teselli olmaya çalışsa da, hem ihmali bulunanların araştırılıp cezalandırılmasını istedi, hem de başka ölümler yaşanmaması için Bingöl'de tam donanımlı bir bebek yoğun bakım ünitesi açılması çağrısında bulundu.

“TAM DONANIMLI YOĞUN BAKIM AÇILMALI”

Yaşadığı olayı anlatan Baba Çetin Sağsöz duygularını şöyle ifade etti: “Bebek, 11 Ağustos tarihinde Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde dünyaya geldi Doğar doğmaz sağlıklı iken, Anneden ayırıp kuvöze konuldu. 7 saat kuvözde bekledikten sonra aileme Elâzığ'a gönderildi. Elâzığ'da hastaneye giriş yapmaya çalıştığımızda Bingöl'den taburcu olmadığını öğrendik. Bebeğin iyileşmesi için tam donanımlı bir hastane gerekiyormuş. 112 acil servistekiler çok çalıştılar. Küçük Bebek, Türkiye'deki tüm tam donanımlı hastanelerde ne yazık ki yer bulamadı. Sağlık Bakanlığına şikâyetim sonucu yarım saat içinde Mersin Üniversitesi'nde yer bulundu. Ama Bebek, 20 saat beklemeye dayanamadı ve 14 Ağustos'ta vefat etti. Amacım isyan ya da başkasını karalamak değildir. Sorumsuzca davrananların cezalandırılmasıdır. Takdir-i ilâhî, kabulleniyorum. Fakat rutin hale gelen bebek ölümlerini engellemek ve başka anne ve babaların acı çekmemesi için Bingöl'e tam donanımlı bebek yoğun bakım ünitesinin kurulması, hastaların yollarda can vermemesi ve hasta kabul etmeyen hastanelerin olmaması temennisi ile sosyal bir kampanya başlatmak istiyorum” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.06.2026
01:03
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl`e Geliyor
5 Ünlü Sanatçı, Efrayim Bebek İçin Bingöl'e Geliyor
SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisine destek olmak amacıyla anlamlı bir dayanışma organizasyonu düzenleniyor. Bir sinema filmi çekimi için Muş'ta bulunan 5 ünlü sanatçı, 30 Haziran Salı günü Bingöl'de vatandaşlarla buluşarak Efrayim bebeğe umut olacak.
29.06.2026
01:02
Bingöl`de sıcaklık alarmı!
Bingöl'de sıcaklık alarmı!
Meteoroloji'nin son tahminlerine göre Bingöl'de hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte yükselişe geçiyor. Salı gününden itibaren etkisini artıracak sıcak hava dalgasıyla birlikte kentte hafta sonuna doğru sıcaklığın 38 dereceye ulaşması bekleniyor.
29.06.2026
01:01
Bingöl`de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl'de Arazi Yangını Eve Sıçradı
Bingöl merkeze bağlı Alatepe köyünde çıkan arazi yangını, rüzgârın etkisiyle büyüyerek müstakil bir eve sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken evde maddi hasar meydana geldi.
29.06.2026
00:58
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl`e 8 Kontenjan Ayrıldı
GSB Bin 200 Sözleşmeli Antrenör Alacak! Bingöl'e 8 Kontenjan Ayrıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2026 yılı personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 1.200 sözleşmeli antrenör istihdam edecek. Bingöl'e ise 7 farklı branşta toplam 8 kontenjan ayrıldı. Başvurular 6-17 Temmuz tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak.
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın