KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Acılı baba: oğlumu bulun

4 ay önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Er Emrah Avunan’ın acılı babası, yetkili ağızlarca yapılan açıklamaların tatmin edici olmadığını söyledi. Oğlunun akıbetini öğrenmek için çalmadık kapı bırakmayan acılı baba, “Yetkili ağızların yaptığı açıklamalar inandırıcı değil, tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Benim tek erkek evladım var, oğlumu bulun” dedi.

Acılı baba: oğlumu bulun
15 ARALIK 2015 SALI 05:13
0
1997
0
AA aa

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Solhan İlçe Başkanı Sadrettin Kırım ile Yönetim Kurulu üyelerinin bulunduğu heyet, Cizre Kabul Toplama Merkezinde 4 ay önce kaybolduğu açıklanan Solhanlı asker Emrah Avunan'ın Murat Köyü Hatun Mezrasında yaşayan ailesini ziyaret etti.

Ziyaret esnasında konuşan baba Bilal Avunan, Oğlunun ani olarak ortadan kaybolduğunu belirterek, evladının akıbetini öğrenmek için yaptığı tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını söyledi.

Oğluyla Cizre KTM'de kaldığı süre içerisinde birkaç kez telefon görüşmesi yaptığını belirten Baba Avunan, “Oğlum Emrah Cizre KTM'de iken ve ondan önce de acemi birliğinde iken defalarca telefon görüşmemiz oldu. Tüm bunlara rağmen, çocuğum ani olarak ortadan kayboldu. Buna bir mana veremiyorum” dedi.

“AÇIKLAMALAR İKNA EDİCİ DEĞİL”

Kayıp haberinden sonra yaptığı girişimlerde yetkili ağızlarca yapılan açıklamaların ikna edici olmadığını vurgulanan acılı baba, şunları söyledi: “Oğlumun kaybolmasından sonra görüştüğümüz Cizre Kabul Toplama Merkezi'nde ki askeri yetkililer ilk zamanlar kabullenmelerine rağmen sonrada oğlumuzun Cizre'ye giriş yapmadığını ileri sürdüler. Oysaki oğlumla bir hafta boyunca yatıp kalkan arkadaşı var. Öte yandan oğlum Cizre'de bulunduğu sırada hesabına para yatırdım. Kayıp olduğu gün yine telefon görüşmesi yaptık. Askeri yetkililerden bize kayıp haberi gelmesi üzerine Solhan İlçe Savcılığına başvuruda bulundum. Daha sonra ilçede bulunan bir siyasi parti temsilciliği aracılığıyla İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'na başvuruda bulundum. Buna rağmen aradan geçen dört aylık süre zarfında olumlu veya olumsuz herhangi bir sonuç alamadım.”

Cizre KTM'de oğluyla bir hafta boyunca beraber olan arkadaşının kendisine söylediklerini de aktaran Baba Avunan, “Oğlumla birlikte bir hafta boyunca oturup kalkan arkadaşıyla yaptığım görüşmede oğlumun firar edebilecek bir yapı veya düşünce de olmadığını belirterek şunları söyledi: ‘Emrah ile birlikte Cizre KTM'de bir hafta birlikte kaldık. Emrah namazında niyazında sakin ve efendi bir çocuktu. Kaybolduğu gecenin akşamı yine birlikte koğuşun önünde oturuyorduk. İlerleyen saatlerde kendisine uykum geldiğini belirterek uyumayı teklif ettim. O ise uykusunun olmadığını biraz daha oturacağını söyledi. Ben de uyumak için koğuşa geçtim. Sabah uyandığımda ise Emrah'ın tüm eşyaları olduğu gibi duruyordu ama kendisi yoktu” dedi.

Hüda Par heyeti, acılı aileye sabır ve biran önce evlatlarına sağ salim kavuşmayı temenni ederken, konuyu ellerinden geldiğince gündemde tutacaklarını ve parti üst kurullarına ileteceklerini belirtiler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.09.2025
16:27
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, kupadaki yeni rakibi Elazığspor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu'nda Elazığspor ile eşleşti.
08.09.2025
16:11
12Bingölspor maç gelirini Efrayim Bebeğin hesabına aktardı
12Bingölspor maç gelirini Efrayim Bebeğin hesabına aktardı
3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor, Karaköprü Belediyespor ile pazar günü oynanan ligin ilk maçındaki bilet gelirlerini SMS Hastası Efrayim Gökalp'in hesabına aktardı, dekontu sosyal medya hesabında paylaştı.
08.09.2025
15:42
Seven:
Seven: 'Filistin hepimizin vicdanını sınayan bir imtihandır'
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Filistin'de insanlığın gözü önünde sürdürülen açık bir soykırıma şahit oluyoruz. Henüz 6 yaşında, 355 kurşunla hunharca öldürülen küçük Hind'in, günlerce açlıkla mücadele eden Zeynep'in enkaz altında can veren binlerce masum yavrunun feryadı, hepimizin vicdanını sınayan bir imtihan. Bu çığlık, hepimizin sınavı, ahirette verilecek hesabıdır.'
08.09.2025
15:25
Hüdapar`dan Çözüm Çağrısı
Hüdapar'dan Çözüm Çağrısı
Yerinde incelediği sorunlar sonrası basına açıklamada bulunan HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, dört başlıkta özetlediği sıkıntıların acilen çözülmesi çağrısı yaptı.
08.09.2025
14:35
Bingöl`de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 60 bin öğrenci ders başı yaptı
Bingöl'de 2025-2026 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte 374 okulda, 60 bin öğrenci ve 4 bin 530 öğretmen ders başı yaptı. Okulun ilk günü öğrenciler kadar velileri de heyecanlıydı.
08.09.2025
14:27
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bingöl Valiliği 60 geçişi işçi alacak
Bugün başlayan başvurular 12 Eylül'de sona erecek. 22 Eylül'de işbaşı yapılacak, program 31 Mayıs 2026'da sona erecek. Program kapsamında katılımcılara Genel Sağlık Sigortası yapılacak. Katılımcılara ücret olarak çalıştığı gün başına 1.083,00 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın