KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Ekim 2026 Cumartesi

Açlık grevini sonlandırdılar

Bingöl’de BDP’li grubun 3 gün önce başlattığı açlık grevi, dün yapılan basın açıklamasıyla sonlandırdı.

Açlık grevini sonlandırdılar
03 KASIM 2012 CUMARTESİ 01:49
0
2702
3
AA aa

Aralarında BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever'in de bulunduğu grubun BDP İl Binası'nda yaptığı 3 günlük açlık grevi sona erdi.

Cezaevlerinde açlık grevine giren mahkûmlara destek için yaptıkları eylemi sona erdirdiklerini açıklayan BDP İl Başkanı Yurtsever, cezaevlerindeki açlık grevinin 52. Güne girdiğini hatırlatarak, eylemin ölüm orucuna döndüğüne dikkat çekti.

Cezaevindeki eylemcilere destek mesajları veren Yurtsever: “Zindanlardaki eylemlerinde 52. Güne giren tutsakların taleplerinin dinlenmesini istiyoruz” dedi.

BDP PM Üyesi Ali Rıza Yurtsever de Kürt halkının yüzyıldır inkâr ve asimilasyon politikalarıyla mücadele ettiğini belirterek: “Emperyalist güçlerin oyunlarıyla parçalara bölünen Kürt halkı kendi geleceğine yön vermek istiyor. Ortadoğu'daki gelişmelere paralel olarak Kürt haklıda aktör olmak istiyor. Bugün eylemlerinde 52. Güne giren tutsaklarda bu taleplerin karşılanmasını istiyor. Bu tutsaklar cezaevi koşullarının düzelmesi için yada kişisel talepleri için bu eylemi gerçekleştirmiyor. Onların hiç birinin şahsi talepleri yok” dedi. Yurtsever, hükümetin ölüm orucuna girenlerin karşı tutumunun kaygı verici olduğunu söyledi.

BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken ise 68 cezaevinde 683 tutuklunun ölüm orucuna girdiğini belirterek: “Hükümet bu ölüm orucunu ırkçı yaklaşımlarla itibarsızlaştırmaya çalışıyor. 52 gündür bu tutsakların taleplerine kulak tıkayan hükümet hiçbir somut adımda atmıyor. Bu tutukluların talepleri arasında anadil önündeki engellerin kaldırılması var. Dünyanın hiçbir ülkesinde anadil tartışması yoktur. Anadil engeli bir utanç olarak insanlığın önünde durmaya devam etmektedir” dedi.

Tutukluların ikinci taleplerinin İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması olduğunu belirten Baluken: “Ancak bu talepler her zaman olduğu gibi bugünde karşılıksız kaldı. Kürt halkına kan, gözyaşı ve ölümlerle cevap verildi. Başbakan dünyanın gözünün içine baka baka ölüm orucundakilere ‘şov yapıyorlar sadece bir kişi eylemde' diyor. Ancak başbakanı Adalet ve Sağlık Bakanları yalanladı. 12 Eylül cuntacıları hangi dili kullanıyorsa başbakanda o dili kullanıyor. 12 Eylül cuntacıları da ‘bunlar yiyor' demişlerdi ama zindandan 4 kahraman çıkmıştı. Şevket Kazan'da aynı dili kullanmıştı zindandan 12 devrimci çıkmıştı. Sadettin Tantan'da aynı sözleri sarf etmişti 122 ölüm yaşanmıştı” dedi.

Başbakan ve AKP hükümetinden artık çözüm beklemediklerini ve sorunu Kürt halkının çözeceğini dile getiren Baluken: “Hükümetten biri çıkıp ‘anadilde eğitim şeytanidir' bir diğeri çıkıp ‘anadilde eğitim medeniyet dili değildir' diyor. Dinden imandan nasibini almayan insanların söylemleridir bunlar. Siz önce dilinizi değişin. Eğer cezaevlerinden bir tek tutsağın cenazesi çıkarsa AKP Kürt halkından en sert cevabı alacaktır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
kij kibris (@Misafir_10133)
05 Kasım 2012 Pazartesi 20:16
emin olki kominizm mide sosyalizm mide senden detayli sekilde biliyorlar kendinden supe duyki baskalarini boyle elestirme kurtce egitimin icinde zazaca da var ahmak insan bir seyi ii arastir sonra yorumla ne kadar cahil insanlara sahip bir halkizki kendi icimizde bile parcalanmisiz bu kadar akilliysaniz oturup bunlari dusununku dogru yolu bulasiniz bir ..insan kendi dilini tam olarak konusamiyorsa en zavalli insan o dur.. hade bakalim solesene bana zazaca sifir nasils solenir ama biliyorsan eger..
zazagencli (@Misafir_10118)
04 Kasım 2012 Pazar 22:51
acaba o kapalı kadınlar komunizm yada sosyalizmin ne oldugunu biliyorlarmı
Darahini (@Misafir_10117)
04 Kasım 2012 Pazar 16:35
İdris efendi ana dilin zazaca.Sen kürtçe eğitimi savunuyorsun.Çelişkin ortada.Ortalığı bulandırman ve daha fazla maşa olarak kullanılmamanı tavsiye ederiz.Kürtçe eğitim serbest bırakılırsa sen ve diğer bdp liler kolejlerde okuyan çocuklarınızı kürtçe eğitim verecek okullara göderecekmisiniz.?Gariban çocuklarını açlıkla ölüme terk etmek hiç mi vicdanınızı (varsa tabi)sızlatmıyor.
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın