KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Haziran 2026 Perşembe
°C

Açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu

Türk-İş'e göre, aralık ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı bin 941 lira, yoksulluk sınırı ise 6 bin 323 lira oldu.

Açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu
28 ARALIK 2018 CUMA 18:28
1
2496
2
AA aa

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), aralık ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını açıkladı.

Türk-İş, dört kişilik bir ailenin açlık sınırının bin 941 lira, yoksulluk sınırının ise 6 bin 323 lira olduğunu belirledi.

Geçen yıl aralık ayında açlık sınırı bin 608 lira, yoksulluk sınırı 5 bin 238 lira; bir önceki ay ise açlık sınırı bin 943 lira, yoksulluk sınırı 6 bin 328 liraydı.

Türk-İş açıklamasında asgari ücretin uzun bir aradan sonra açlık sınırının üzerine çıktığına dikkat çekildi. Açıklamada, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından 2019 yılı için net asgari ücret 2.020,90 TL olarak kararlaştırılmış ve uzun bir aradan sonra dört kişilik bir ailenin açlık sınırı olarak belirlenen tutarın üstüne çıkılmıştır" denildi.

Türk-İş raporunda, “Gıda harcaması çalışmasına temel alınan beslenme kalıbında yer alan ürünlerin fiyatları, özellikle marketlerde, ülke genelinde yürütülen enflasyonla mücadele kapsamında indirimlidir. Hesaplamada dikkate alınan kıyma ve kuşbaşı etin kilogram fiyatı 1 TL daha düşük oldu. Aynı şekilde tavuk fiyatı da geriledi” görüşüne yer verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35836)
29 Aralık 2018 Cumartesi 15:10
Memuru khk ile haksız, hukuksuz ve Adaletsizce İhraç edip açlığa mahkûm edenler inşallah ağaç kabuğuna muhtaç olurlar.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_35835)
29 Aralık 2018 Cumartesi 11:34
Yapma yaw yeni mi farkettiniz? 3 aydir kirmizi et cocuklarimin agzina girmedi, ins bunlarin hakki cikar
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
18.06.2026
13:49
Bingöl`ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Bingöl'ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Türkiye genelinde konut satışları mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre gerilerken, Bingöl'de 175 konut satışı gerçekleşti. Veriler, bölgede en fazla konut satışının Elazığ'da yapıldığını ortaya koydu.
18.06.2026
13:31
Komşu illerden gelip Bingöl`de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Komşu illerden gelip Bingöl'de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı.
18.06.2026
01:39
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Bingöl'de SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp'in tedavisine destek amacıyla düzenlenen bağış programında 2 milyon TL yardım toplandı. Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında hayırseverler destek için adeta seferber oldu.
18.06.2026
00:52
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Adana'da serinlemek amacıyla girdiği sulama kanalında akıntıya kapılan 15 yaşındaki Harun Dalçek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden gencin Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yayağansöğüt köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
18.06.2026
00:51
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi, İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel'e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi gündemiyle olağanüstü meclis toplantısı yapma kararı aldı. Teklifin kabul edilmesi halinde, Genç ilçesi tarihinde ilk kez bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verilmiş olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın