KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Şubat 2026 Cuma
°C

Adaklı'da ödüllü bilgi yarışması

Adaklı İlçe Müftülüğü, Yaz Kur'an Kursları'na katılan öğrenciler arasında ödüllü bilgi yarışması düzenledi...

Adaklı`da ödüllü bilgi yarışması
19 AĞUSTOS 2009 ÇARŞAMBA 08:07
0
1752
0
AA aa
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan Yaz Kur'an Kursları çerçevesinde Kur'an Kursları ve Camilere giderek hem Kur'an-ı Kerim, hem de din kültürü ve ahlak bilgisi eğitimi alan talebeler, müftülük tarafından düzenlenen yarışmaya katılarak birbirleriyle kıyasıya mücadele ettiler.

İlçedeki 5 Kur'an Kursu'nun katıldığı bilgi yarışması ikili gruplar halinde gerçekleştirildi.

Adaklı YİBO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen yarışmaya Adaklı halkı yoğun ilgi gösterdi.

Adaklı ilçe Müftüsü Yaşar Çapçı, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada amaçlarının öğrenciler arasında kaynaşmayı sağlamak olduğunu söyledi.

Yaz Kuran Kursları hakkında bilgiler aktaran Müftü Çapçı: “Bu yarışmadaki temel gaye ilçe merkezimizdeki ve köylerimizdeki çocuklarımızı kaynaştırmak, ayrıca onlara Kur'an-ı Kerim'i güzel okutmaktır. Kurs boyunca öğrencilerimize faydalı bilgiler verildi. Kur'an öğretici arkadaşlarımızın hepsi bu çocuklarımıza karşı gayretli ve şefkatli davranarak ellerinden gelen gayretleri sarf etmişlerdir. Eğitimci arkadaşlarıma çalışmalarından ötürü huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Anne ve babanın çocuklarına karşı sorumluluklarının olduğunu belirten müftü Çapçı, çocukların Kur'an kurslarında aldıkları bilgilerin ebeveynler tarafından takip edilmesi ve bu bilgilerin evlerde de devam etmesi gerektiğini vurguladı.

İlçe Müftüsü Yaşar ÇAPÇI, Döşlüce Çeribaşı Mahallesi Camii İmam-Hatibi Mehmet Tavlı, Müftülük Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Sedat Genç'in jüri üyeliğini yaptığı yarışma

“Dini Bilgiler, Yüzüne Okuma ve Ezber” olmak üzere üç bölümden oluştu.

Yer yer öğrencilerin heyecanlandığı yarışma da sorulan sorulara en çok cevap veren Merkez Kız Kur'an kursu yarışmanın birincisi olurken, Topağaçlar Köyü ikinci ve Merkez Yeni Camii öğrencileri ise üçüncü oldular.

Yarışmada ilk 3'e giren öğrencilere “Fotoğraf makinesi, mp3 müzik çalar, kol saati ve Peygamber Efendimizin hayatı” adlı kitaplar hediye edildi. Ayrıca yarışmaya katılan Döşlüce Mahallesi Camii ve Elmadüzü Köyü Camii kurs öğrencilerine de çeşitli hediyeler verildi.

Renkli geçen yarışma, kız ve erkek öğrencilerin okudukları şiir ve ilahilerle son buldu.


Bingol Kent Haber/Bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.02.2026
14:36
Karlıova`nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Karlıova'nın Hafızası Kitapla Geleceğe Taşındı
Bingöllü yazar Sebeki Özmen'in kaleme aldığı 'Karlıova'da Doğal Yaşam ve Kültür' adlı eser, ilçenin doğasını, sözlü tarihini ve kuşaklar arasında aktarılan yaşam bilgisini edebi bir anlatımla kayıt altına alıyor. 224 sayfalık kitap, Karlıova'nın zorlu doğasıyla yoğrulan kültürünü gelecek nesillere taşıma amacıyla hazırlandı.
06.02.2026
13:51
Dağılma:
Dağılma: 'Anadil eğitimi, kimliğin ve kültürün geleceğidir'
Millî Eğitim Bakanlığı'nın seçmeli ders tercih süresini 20 Şubat 2026'ya kadar uzatmasını değerlendiren Bingöl Üniversitesi Zaza Dili ve Edebiyatı Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Dağılma, özellikle Zazaca başta olmak üzere anadil derslerinin öğrencilerin kültürel kimliği ve dil mirasının korunması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
06.02.2026
12:56
Alban:
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın