KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Adaklı'ya 194 konut yapılıyor

Bingöl'de 1 Mayıs 2003 yılında meydana gelen depremde Adaklı ilçesinde evleri yıkılan veya ağır hasar görüp de çeşitli sebeplerden dolayı konutları yapılamayan 194 hak sahibine yönelik yapılacak deprem konutları için yer tespiti toplantısı düzenlendi.

Adaklı`ya 194 konut yapılıyor
22 ARALIK 2010 ÇARŞAMBA 09:16
0
2813
0
AA aa

Adaklı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda hak sahiplerine yapılacak konutlar hakkında bilgi verildi. Bingöl Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin tarafından hak sahiplerine deprem konutlarının yapılacağı yer ve işleyiş hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. 

2003 yılında meydana gelen depremde evleri yıkılan veya ağır hasar gören 194 hak sahibine yer sorunu ve bazı vatandaşların kendi toprakları üzerinde evlerini yaptırmak istemesi nedeniyle işlemlerin yürütülemediği belirtildi. Bu sorunların aşılması ve yer tespiti için hak sahipleri ile fikir alışverişi yapılması için toplantı düzenlendi. Toplantıda vatandaşlara açıklamalarda bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, yapılacak konutların 27 bin liraya mal olacağı ve 2 yıl ödemesiz, 18 yıl geri ödemeli olacağını söyledi.

Boğatekin, "Adaklı ilçe merkezindeki konutlar Ziyaret Tepe mevkiinde diğer mahalle ve köy konutları ise hak sahiplerinin topraklarında yapılacaktır. Kendi tapulu arazilerinde evlerini yaptırmak isteyen vatandaşların kendilerine ait en az 300 metrekarelik tapu ibraz etmeleri gerekiyor. Bu şartlara uymayanların konutları ise mahalle ve köylerde ekipler tarafından tespit edilen mevkilerde toplu olarak yapılacaktır. Yapılacak olan konutlar tek katlılarda 75, çok katlılarda ise 85 metrekarelik kullanım alanlarına sahiptir. Bu şartları kabul eden vatandaşlarımızın müracaatlarını yapmaları gerekiyor, yaptırmak istemeyenler de kaymakamlığa başvurup haklarından feragat edebilir" dedi.

Toplantıda hak sahiplerine de söz verildi. Hak sahipleri tarafından sorulan bütün sorular yanıtlandıktan sonra toplantı sona erdi. Toplantıya Adaklı İlçe Kaymakamı Murat Kahraman, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Resul Antlı ile hak sahipleri katıldı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.04.2026
18:18
Bingöl`de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilerek izlenecek yol haritası ele alındı.
08.04.2026
17:59
Kaymakam Sarı`dan Jandarma Ziyareti
Kaymakam Sarı'dan Jandarma Ziyareti
Adaklı Kaymakamı Abdullah Sarı, İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek yürütülen asayiş çalışmaları hakkında bilgi aldı, kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.
08.04.2026
17:47
Bingöl`ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Bingöl'ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Bingöl'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum`a ziyaret
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
08.04.2026
00:15
Hülakü:
Hülakü: 'Bingöl rant kuşatması altında'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de planlanan enerji ve maden projelerine tepki göstererek TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın