KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Adalet nerede?

Yüzlerce kişiye istihdam yaratılmasıyla övünen Bingöl Belediyesi’nin 5 aydır şirket personellerine maaş ödemediği bildirildi. Şirket çalışanları: “Sesimizi çıkaramıyoruz. Yapacak başka iş olmadığı için sıkıntılı da olsa razı geliyoruz. Ama borçlarımız birikiyor, esnafın kapısından geçemiyoruz. Daha odunumuzu kömürümüzü alamadık. Çoluk çocuğumuz perişan”

Adalet nerede?
29 KASIM 2012 PERŞEMBE 09:13
0
2200
4
AA aa

29 Mart 2009 mahalli idareler seçiminden sonra temizlik, güvenlik ve benzeri birçok alanda hizmet satın alma yoluna giden ve bu kapsamda 700'e yakın kişiyi istihdam edip sonra birçok kişiyi işten çıkaran Bingöl Belediye Başkanlığı'nın, şuanda 660 şirket personelinin maaşının ödemediği bildirildi. Şirketlere ödeme yapılmadığı için ilgili firmaların da çalışanlarına maaş ödeyemediği ve şirket personellerinin 2012 yılında toplam 5 aylık maaş alacaklarının biriktiği belirtildi.

Şuanda Park ve Bahçeler ile Güvenlik birimlerinde çalışan yaklaşık 150 personelin Kasım ayı ile birlikte 2 aylık maaş alacağının, geri kalan temizlik işleri ve diğer birimlerdeki 500 civarındaki şirket çalışanının da 5 aylık maaşının biriktiği öğrenildi.

Bingöl Online Gazetesi'ne yaptıkları açıklamada isimlerini vermek istemeyen ve “adımızı açıklarsak ekmeğimizden oluruz” gerekçesini öne süren şirket personelleri, 5 aylık maaş alacakları bulunduğunu söylediler.

“ÇOCUKLARIMIZIN RIZKI İÇİN ÇALIŞIYORUZ AMA…”

Bingöl'de yeterli istihdam alanı olmadığını ve bu yüzden belediye bünyesindeki şirketlerde çalışmak zorunda kaldıklarını anlatan personeller: “Başka bir iş olanağı olsa kesinlikle kimse belediyeden iş alan şirketlerde çalışmaz. Çünkü çalıştığı zaman gününde alın terinin karşılığını alan yok! Her defasında maaşlar bir diğer aya devrediyor. Kış geldi ama daha ne odun ne de kömür alamamışız. Çoluk çocuğumuz evde üşüyor, bakkala, tüpçüye ve buna benzer birçok işyerine borcumuz var ama ödeyemiyoruz. O işyerlerinin önünden geçmeye utanıyoruz. Okula giden çocuğumuzun ihtiyacını dahi karşılayamıyoruz, onların karşısında onurumuz inciniyor. Hangi baba istemez ki çocuğuna bir simit parası vermeyi? Ama simit parası dahi veremiyoruz. Borç ederek açığı kapatıyoruz ama borçlar da dağ gibi. Çoluk çocuğumuzun nafakası için bunca sıkıntıya katlanıyoruz. Belediyede memuru, kadrolu işçisi herkes aybaşında maaşını alıyor. Ama şirketlere gelince kimseden ses çıkmıyor. Beş ay kendileri maaş alamasın bakalım ne yapacaklar. Yazık değil mi bize? Adalet ve Kalkınma Partisi adına siyaset yapılıyor da, adalet bu işin neresinde? Bizim partilerle veya şahıslarla işimiz yok. Biz sadece hakkımızı istiyoruz, alın terimizin karşılığının ödenmesini bekliyoruz. Bu mağduriyete bir son verilmeli ve alışılagelen maaş biriktirme politikasından vazgeçilmeli artık” sözleriyle tepkilerini ve taleplerini dile getirdiler.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
HSN DMR (@Misafir_10503)
29 Kasım 2012 Perşembe 23:31
hani adalet hani kalkınma hani hak hani hukuk ama hak ediyor bizim millet FIRAT ANLI olsa bölyle mi olacaktı bide diyorlarki BDP halkı korkutuyor peki ya sizinki ne....personelin parasına bile tenezzül edecek kadar iğrenç bir durumdasınız..eyy bingöl halkı artık uyanın..HIN BES deyin........
gurbetçii (@Misafir_10500)
29 Kasım 2012 Perşembe 18:45
HAK YİYEN HAKKI ÖDEMEYEN B..........K YESİN DİYORUM
serkan berdibek (@Misafir_10498)
29 Kasım 2012 Perşembe 17:59
VAY BE RIZA SENDE Mİ ? HANİ SEN ADİLDİN HANİ SEN HAK YEMEZDİN ACABA ŞİRKETE TEMİZLİK ELEMANI OLARAK ÇALIŞANLARIN EVİNE GİDİP MİSAFİR OLSAN BOĞAZINDAN Bİ LOKMA İNERMİ MERAK EDİYORUM ? EYER BUNLAR DOĞRUYSA
gençli (@Misafir_10491)
29 Kasım 2012 Perşembe 09:52
ALLAH HAKKINIZI ALSIN! NERDESİNİZ SERDAR BEY SİZİN BU DURUMDAN HABERİNİZ Mİ YOK MU SANKİ VAR TABİ Kİ YOKSA DAHA VAHİM ZATEN ÇALIŞANIN HAIKKINI ALIN TERİ KURUMADAN VERİN DİYOR PEYGAMBERİMİZ SİZSE RAMAZAN DA DA KURBANDA DA VERMEMİŞSİNİZ BİDE ÖGRENCİLERİ VARDIR Bİ ÇOGUNUN CENABI HAK SORACAK!!!ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE! Bİ MÜTAHİTİN ALACAGINI GECİKTİRİNDE BAKIN NE OLUYOR!!!
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın