KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Aday adayından ilginç tespit

AK Parti Bingöl Belediye başkan aday adayı Selahattin Bayındır, AK Parti'nin olmaması durumunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde muhalif partinin mevcut milletvekili ve belediye başkanları sayısını en az ikiye katlamış olacağını iddia etti.

Aday adayından ilginç tespit
25 ARALIK 2008 PERŞEMBE 10:44
0
2294
0
AA aa
29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'den Bingöl belediye başkanlığı için daha önceden aday adayı olduğunu açıklayan ilköğretim müfettişi Bayındır ile projeleri, hedefleri ve uygulayacağı yönetim anlayışı başta olmak üzere bir çok konu hakkında görüştük. Yaptığımız görüşmede öncelikle  Neden AK Parti? sorumuza cevap veren Bayındır ilginç bir tespitte bulundu. Bayındır : “İnsanoğlunun ihtiyaçlarının hiyerarşisini, bilimsel olarak ele alırsak ilk sırayı açlık içgüdüsü alır. Akabinde korunma, barınma, sosyal ihtiyaçlar gibi ihtiyaçlar başta gelir. İşte Ak Parti bu ihtiyaç sahiplerine gıda, yakacak ve diğer yardımları yapıyor. Yeşil kart ile sosyal güvencesi olmayan insanları tedavi ediyor. Bunlar temel ihtiyaçlardır, insan olan her bireyin asgari olarak yaşaması ve yararlanması gereken ihtiyaçlardır. AK Parti bu ihtiyaçları önemli ölçüde gidermeye çalışmaktadır. Bu muazzam proje ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden halkın büyük ölçüde teveccühüne mahzar olmuştur. Şu bir gerçektir ki, AK parti olmasaydı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde muhalif parti mevcut milletvekili ve belediye başkanları sayısını en az ikiye katlardı. Ak Parti doğru ve insani yaklaşımı sayesinde bu bölgelerde birinci parti olmayı başarmıştır” şeklinde ilginç bir tespitte bulundu.
Bingöl'de yaşayan her vatandaşın yaşam standartlarını yükseltmenin öncelikli hedefi olduğunu söyleyen Bayındır, “ Bingöl ilinin öncelikli sorunları olan; altyapı, ekonomik kalkınma, üretim ve beraberinde sağlanabilecek istihdam, çevre temizliği, sanayileşme, çarpık kentleşme, kentsel dönüşüm gibi belediyecilik alanında modern şehirleşme için çözülmesi elzem olan problemleri el birliği ile çözeceğiz. Bingölümüzü bölgesinde gelişmiş modern ve esosyal bir il haline getirerek Bingöllü hemşehrilerimin yaşam standartlarını yükseltmek öncelikli hedefimiz olacaktır” dedi.
Proje ve hedeflerini açıkladı
Proje ve hedeflerini sorduğumuz aday adayı Bayındır, en önemli projelerinin başında kentsel dönüşüm, aşağıçarşı mevkiinin değerlendirilmesi, yenilenmesi gereken tüm yol ve kaldırımların yapılması, Organize sanayi bölgesinin kurulması, şehrin genel temizliğinin azami ölçüde yapılması, şehirdeki çöp sorunun giderilmesi, çok büyük sıkıntı haline gelen konut sorununa çözüm getirilmesi gibi konu başlıklarının acilen çözüme kavuşturulacağını vurguladı. İlimizde kentsel dönüşüm planlarının yapılması konusundaki proje ile ilgili bilgi veren Bayındır; “Özellikle 22 Mayıs 1971 yılında meydana gelen deprem sonrası yapılan ve 2003 depremle birlikte şu anda son derece harap vaziyette olan 2 ve 3 katlı binaları TOKİ ile işbirliği yapılarak oturulabilir hale getireceğiz. Tüm mahallelerimizi yeniden gözden geçirip bunlardan taş ve toprak yapımı evleri yıkıp bunların yerine modern ve oturulabilir konutlara dönüştüreceğiz. Özellikle şehrin ilk yerleşim yeri ve dünyanın en güzel vadilerinden biri olan Çapakçur vadisinin iki yakasına (Aşağıçarşı) geniş parseller halinde mimari şaheser örneği villaları, ilde ve il dışında ikamet eden iş adamlarımızın finansı ile gerçekleştirip burayı bir hayal vadisi haline getireceğiz. yine bu vadinin ortasından akmakta olan Bingöl çayının iki tarafındaki kavak bahçelerini mesire yerlerine çevireceğiz” ifadesini kullandı.
“Konut sorununa kalıcı çözüm getireceğiz”
Modern şehircilik anlayışı çerçevesinde yeni konutların yapılması için gayret sarfedeceklerini belirten Bayındır, “Ekinyolu Mahallesi ile Simsor Köyü mevkiiarasındaki bölgeye, Mirzan Mahallesi'nin batı kısmına, Yeni Mahalle'nin Mazrafaki mevkiine, şehir mezarlığının batısında bulunan Kasman mevkiine modern konutlar yaparak halka ödeyebileceği uzun vadeli taksitlerle sunucağız. Bunun dışında yol, su, kanalizasyon temizlik ve bir belediyenin yapması gereken tüm hizmetler en kısa sürede çözüme kavuşturulacağının bilinmesini istiyorum” şeklinde konuşmasını sürdürdü.
“Sosyal, ekonomik kalkınma projelerimiz var”
Belediyelerin, altyapı, kentsel dönüşüm, çevre düzenlemesi, yol, su  gibi hizmetlerin dışında, sosyal sorunların çözümünde de birebir sorumlu olduğunu vurgulayan Bayındır; “Bu kapsamda meslek edindirme kursları açarak kalifiyeli elaman yetiştireceğiz. Tüm yaş gruplarına hitap eden çeşitli faaliyet alanları ve spor branşlarını barındıran sosyal tesisler kurmak, belediye tiyatrosu, sineması, halk müzeleri yapmak ve idame etmek ve yaptırıp işletmek, toplu sünnet ve toplu düğün organizasyonları yapmak, fakir cenazelerini meccanen kaldırmak, şehit ve asker ailelerine gerekli yardımları yapmak bizim ana hedeflerimizin başında yer alıyor” şeklinde taahhütlerde bulundu. 


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.04.2026
01:46
Midesinden yarım kilodan fazla uyuşturucu çıktı!
Midesinden yarım kilodan fazla uyuşturucu çıktı!
Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen çalışmada, mide ve bağırsaklarında uyuşturucu madde taşıdığı belirlenen şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
15.04.2026
01:45
SGK`dan emeklilikte yeni denetim: Yurtdışı tatili yapanların primleri silinebilir
SGK'dan emeklilikte yeni denetim: Yurtdışı tatili yapanların primleri silinebilir
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun emeklilik başvurularında uygulamaya aldığı yeni inceleme dikkat çekti. Sigortalı çalışırken yurtdışına çıkan kişilerden, o tarihlerde izinli olduklarını gösteren işyeri belgeleri talep ediliyor. Belgelerin sunulamaması halinde ilgili dönemlerin prim günleri silinebiliyor.
15.04.2026
01:44
Bingöl`de Hacı Adaylarına Kapsamlı Eğitim
Bingöl'de Hacı Adaylarına Kapsamlı Eğitim
Bingöl İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iki günlük hac eğitim seminerine 300'ü aşkın hacı adayı katıldı. Programda hac ibadetine ilişkin dini, sağlık ve uygulamaya yönelik kapsamlı bilgilendirme yapıldı.
14.04.2026
13:51
Bingöl Stadyumu için Yozgat modeli!
Bingöl Stadyumu için Yozgat modeli!
Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre; yenilenecek Bingöl Şehir Stadyumu için Yozgat modeli uygulanacak. Kapasitesi 8 Bin olacak, mevcut yere inşa edilecek! Diğer detaylar ise şöyle;
14.04.2026
12:23
Bingöl`de Soğuk Hava Lastik Değişimini Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Lastik Değişimini Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sürücüler yazlık lastiklere geçişi erteledi. Lastikçilerde beklenen yoğunluk oluşmazken, mevsimine uygun lastik kullanımının önemine dikkat çekiliyor.
14.04.2026
12:03
Bingöl`de bir hastanın safra kesesinden 2 Bin 67 taş çıkarıldı
Bingöl'de bir hastanın safra kesesinden 2 Bin 67 taş çıkarıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen kapalı safra kesesi ameliyatında bir hastadan 2 bin 67 taş çıkarıldı. Doktorlar, bu denli yüksek sayının oldukça nadir görüldüğünü belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın