KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Aday adayları çözümsüzlük üzerine siyaset yapıyor

Merkez Mirzan Mahalle Muhtarı Orhan Burakgazi; mevcut yerel yönetimin sınıfta kaldığını aday adaylarının da bu çözümsüzlüğün üzerinden siyaset yaptığını söyledi.

Aday adayları çözümsüzlük üzerine siyaset yapıyor
19 ARALIK 2008 CUMA 10:44
0
1316
0
AA aa
Mirzan Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Orhan Burakgazi, alışagelmiş siyasetin aşılması ve hizmet merkezli siyasi anlayışın oturması gerektiğini savundu. Geçmiş dönemden bu yana hep seçim öncesi hatırlandıklarını vurgulayan muhtar Burakgazi; mahallelerindeki sorunları yazılı ve sözlü olarak her seçim öncesi belediye ve milletvekillerine aktardığını, ama her seçim sonrası unutulduklarını söyledi. Şu anda özellikle AK Parti'ye yoğun bir başvurunun olduğunu belirten Burakgazi; “Hizmette kısır döngü aşılmalıdır. Biz muhtarlar halkın talepleriyle en fazla karşılaşan kişileriz. Halk bizden hizmet istiyor. Biz ise kurumların kapısında resmen hizmet dileniyoruz. Yerel yönetimin ne kadar başarılı olduğu yapılan çalışmalardan anlaşılır. Bir bakın yıllardır Bingöl'de ne yapılmış. Kenar mahallelerine hiç hizmet götürülmemiş. Bizim mahallelere üvey evlat muamelesi yapılmış”dedi.
“Aday adayları sorunlar üzerine siyaset yapmasın”
İl merkezinde bulunan tüm mahallerde yığınla sorunlar olduğunu kaydeden Burakgazi, “Aday adaylarının bu sorunları dikkate almaları gerekir. Yeni başkanın mevcut sorunları çözebilecek, donanımlı, şehir kültürünü bilen biri olması gerekir. Biz yıllardır seçimlerde bizi hatırlayan siyasilerle karşılaştık. Ne yazık ki yine aynı kaygıları taşımaktayız. Evet sorunlarımız var ve bu sorunlarımız üzerinden siyaset yapılmaması gerekir. Siyaset çözüm noktasında olmalı. Arkadaşım senin sorunun bu. Ben böyle çözüm üreteceğim ve dediğini uygulamalı. Yok efendim şu anda kaynak yok bilmem ne yok dememeli. Verdiği sözü tutan, mazeretlerin arkasına sığınmayacak birilerini istiyoruz ve somut olarak üretebilecek başkan istiyoruz. İlin sorununu gören, alternatif geliştirebilen, halkın içine girip sorun dinleyebilen kişiyi istiyoruz. Hizmet adamı istiyoruz. Sözde değil gerçek anlamda hizmet yapabilecek kişiyi istiyoruz” dedi.
 “Çöpü bize verin, biz toplarız”
Mahallelerinde çözümsüz kalan çöp sorununa da değinen Burakgazi; “ Benim mahallemde  20 gündür çöp toplanmıyor. Kışın gelmesiyle birlikte küllerde dışarı atılmaya başlandı. Maalesef gerekli hassasiyet gösterilmiyor ve yerel yönetim sınıfta kalmış durumda. Biz mahalleli olarak talep ediyoruz. Yapamıyorsanız bize devredin. Çöp toplama işini muhtarlıklara devretsinler, biz toplarız. Bir traktör ve iki işçiyle beraber mahallemde tek çöp bırakmam. Tekrar ediyoruz, yapmıyorsanız bize devredin” dedi.
Genel seçim öncesi milletvekilleriyle mahallerindeki sorunlarla ilgili görüştüğünü belirten Burakgazi, “ Seçim bittikten sonra unutulduk. Altyapı sorunundan kaldırıma kadar birçok sorun devam ediyor. Evet; bir yerel seçim var ve partiler çalışmalarına başlamış. Biz muhtarlar olarak hiçbir siyasi oluşumun içinde değiliz. Biz halkın temsilcileriyiz. Ben mahallelim adına şunu talep ediyorum. Bize hizmet getirin. Bu koltuğa aday olan bir başkan bu hizmetleri getirmeyi taahhüt etmiştir. Vaatlerini unutmamalıdır. Mahallemizde bulunan kasaran deresinin üstü açıktır hala. Üstü açık olan alan yaklaşık 200 metredir. Sözde bu alan kapatılacaktı ama maalesef kapatılmadı. Su sorunumuz her Yaz Mevsiminde  var ve bu önümüzdeki dönemde de olacak. Bu sorun çözülmeli. Değindiğim altyapı, çöp, su, yol, kaldırım gibi sorunların yalnızca benim mahallemin sorunları değildir. Bu ilimizin yıllardır çektikleri sorunlardır. Bu sorunların tümü seçim döneminde tartışıldı. Çözüm üretilecekti. Ama maalesef başka bir seçimde ancak bunları tartışabiliyoruz. Yani sonuçta herhalde konuştuğumuz bu sorunları 5 yıl sonra yapılacak seçimde tekrar konuşacağız” şeklinde konuştu.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
09.02.2026
14:03
Bingöl`de 8 zanlı yakalandı
Bingöl'de 8 zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerince yapılan çalışmada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 zanlı yakalandı.
08.02.2026
17:54
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarının 'şans oyunları' sekmesi 3 kamu bankasının mobil bankacılık sisteminden kaldırıldı. Böylece kamu bankaları siteminden şans oyunlarına yönlendirme yapılamayacak.
08.02.2026
17:45
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, Kırıkkalespor deplasmanında 1-0 öne geçtiği mücadelede sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Maçın ardından Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan, hakem kararlarına tepki gösterirken takıma ve hedeflere olan inancın tam olduğunu vurguladı.
08.02.2026
17:22
Bingöl`de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl'de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl-Genç yolunda meydana gelen feci kazada baba ve oğul hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Kahreden kazada hayatını kaybeden baba ve oğlunun taziyesi Dik Köyü'nde kurulacak.
07.02.2026
21:54
Zikte SÜRKAP`tan 5. Yıl Buluşması
Zikte SÜRKAP'tan 5. Yıl Buluşması
Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği programda eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Murat Etüt Merkezi'ne dikkat çeken Platform Başkanı Mehmet Atalay, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin eğitim olduğunu vurguladı ve bu anlayışla hayata geçirilen Murat Etüt Merkezi'nin kendileri için en anlamlı çalışmaların başında geldiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın