KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mayıs 2025 Pazartesi
°C

Adıyamanlı yetimleri sevindirdiler

Bingöl İHH gönüllüleri tarafından Adıyaman da bulunan 71 yetim çocuğa oyuncak ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Adıyamanlı yetimleri sevindirdiler
29 MART 2011 SALI 08:41
0
2007
0
AA aa

Bingöl İHH gönüllüsü ve aynı zamanda Mavi Marmara Gazisi olan Muhittin Gili ve Bingöllü hayırsever vatandaşlar tarafından organize edilen 'Yetimlerin Yüzü Gülsün' organizasyonu kapsamında; 71 yetim çocuğa oyuncak ve kırtasiye yardımında bulunuldu. Adıyaman İnsani Yardım Derneği'nde (YADER) düzenlenen 'Yetimlerin Yüzü Gülsün' organizasyonuna Bingöl İHH Gönüllüsü Muhittin Gili, Adıyaman İnsani Yardım Derneği (YADER) Başkanı ve İHH Adıyaman gönüllüsü Remzi Akkuş ve dernek üyelerinin yanı sıra çok sayıda yetim çocuk ailesi katıldı.

Bingöl İHH gönüllüsü Muhittin Gili yetimlerin bizlere birer kutsal emanet olduğunu belirterek; "Kardeş il olarak belirlediğimiz Adıyaman'da bulunan 71 yetim çocuğumuza oyuncak ve kırtasiye yardımı yaparak onların yüzlerinin gülmesini sağlamaya çalıştık. Bilindiği gibi akıl-baliğ olan çocuk, yetimlikten çıkmış sayılır. Yetime iyilik etmek çok sevaptır. Hadis-i şeriflerde buyurulur ki: 'Yetimi güzel terbiye ederek büyütenle kıyamette beraber oluruz, herkesi sevindirmek sevap ama yetimi sevindirmek daha fazla sevaptır. Herkesi üzmek günahtır ama yetimi üzmek daha çok günahtır. Herkesin malını haksız yere yemek haram ama yetiminkini yemek daha büyük günahtır.' Bu ve benzeri organizasyonlarımız hayırsever vatandaşlarımızın da yardımlarıyla katlanarak devam edecektir" dedi. 

İHH Adıyaman gönüllüsü Remzi Akkuş, Bingöl İHH Gönüllüsü Muhittin Gili ve Bingöllü hayırsever vatandaşların yardımlarının Adıyamanlı yetimleri çok sevindirdiğine dikkat çekti.

Başkan Akkuş, "Her toplumda olduğu gibi bizde de hadsiz hesapsız yetim vardır. Nice yetimler, ellerinden tutacak, kendilerini hayatın zor ve katı şartlarına alıştıracak rehberleri olmadığı için ezilmişler, itilip kakılmışlar ve adeta kötü insan olmaya zorlanmışlardır. Bu yavrulara sahip çıkanlar, toplumun bir açığını kapamış, bir yarasını sarmış olurlar. Kısacası, insan olmanın sorumluluğunu duymuş olurlar. Hayatın kahredici çarkının bir insanı ezmesine göz yummayanlar, emsalsiz bir insani zevki tadarlar. Organizasyon çerçevesinde düzenli yetim yardım çalışması yapılan bölgelere ziyaretlerde bulunuluyor, yetim çalışmaları yerinde denetlenerek yeni projeler için fizibilite çalışmaları yapılıyor. İHH bu yıldan itibaren her yılın 16-31 Mart tarihleri arasını 'Yetim Günleri' olarak idrak edecek. Yetim Günleri olarak ilan edilen 16-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyon dahilinde bu yıl 16 ülkede çeşitli programlar düzenleniyor. Türkiye'den faaliyet bölgelerine giden ekiplerimiz buralarda çeşitli programlara iştirak ederek çocuklarımızla yakından ilgileniyor, büyük bir ailenin üyesi olmanın mutluluğunu paylaşıyor" şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.05.2025
22:17
Bingöl`de PKK`lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anıldı
Bingöl'de PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anıldı
Bingöl'de 24 Mayıs 1993'te bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen silahsız ve sivil 33 asker, düzenlenen törenle anıldı.
24.05.2025
22:15
Bingöl`de trafik kazası: Baba öldü, eşi ve çocuğu yaralandı
Bingöl'de trafik kazası: Baba öldü, eşi ve çocuğu yaralandı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil şarampole devrildi. Kazada baba ölürken, eşi ve çocuğu yaralandı.
24.05.2025
22:14
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi yakalandı.
24.05.2025
22:13
Evin bahçesindeki masada duran paraları çaldı, polisten kaçamadı
Evin bahçesindeki masada duran paraları çaldı, polisten kaçamadı
Bingöl'de bir şahıs, bir evin bahçesindeki masa üzerinde duran paraları çalıp kaçtı. Polis ekiplerince kısa sürede yakalanan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.05.2025
22:12
Bingöl`de arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile ifadeye yönelik arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı.
23.05.2025
20:19
12 Bingölspor`dan sert mesaj: ‘Ya sahip çıkın ya da çekiliyoruz!`
12 Bingölspor'dan sert mesaj: 'Ya sahip çıkın ya da çekiliyoruz!'
Bingöl'ün simge kulübü 12 Bingölspor'un yönetimi, altyapı, stat ve bütçe taleplerinin karşılanmaması halinde görevi bırakacaklarını duyurdu. 'Bu şehir artık sessiz kalmamalı' diyen yönetim, iş dünyasına ve yetkililere açık çağrıda bulundu: 'Şimdi değilse ne zaman?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın