KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

Adliyede rüşvet çarkı

Rüşvet, adliye koridorlarına girdi. İcra memurları avukatları haraca bağlamış. Müdürlerin hepsi emlak ve dolar zengini

Adliyede rüşvet çarkı
26 AĞUSTOS 2008 SALI 10:03
0
1349
0
AA aa
Rüşvet çarkı, bu kez adliye koridorlarında ortaya çıktı.  Bakırköy Adliyesi İcra Müdürlüğü'ndeki bazı memurların icra başı rüşvet aldığı tespit edildi. Vatandaşı ve avukatları haraca bağlayan müdür, müdür yardımcısı ve memurlar, resmen saltanat hayatı yaşamış. Takvim'in haberine göre, icralara yüzde 10 rüşvet kotası koyan müdürler, 100 bin YTL'lik icradan 10 bin, 50 binlik icradan 5 bin YTL alıyor. Bin 700 YTL maaş alan bir zanlının, 5 evi olduğu belirlendi.
Adalet Bakanlığı müfettişleri, bir ihbar üzerine İstanbul Bakırköy Adliyesi İcra Müdürlüğü'nde araştırma başlattı. İnceleme sonunda 24 memur hakkında, "rüşvet almak", "rüşvet vermek" ve "görevi kötüye kullanmak" tan dava açıldı. Haklarında 10 yıldan 30 yıla kadar hapis istenen zanlılar Türkiye'nin çeşitli yerlerine sürgün olarak gönderilirken, rüşvetle kazandıkları malları da gözler önüne serildi. Örneğin 3. İcra Müdürlüğü katibi M.G.'nin 2006'da 30 bin YTL'sini peşin ödeyerek 180 bin YTL'ye ev aldığı belirtildi. Bin 700 YTL maaş alan M.G.'nin ev için ayda bin 500 YTL taksit ödediği anlaşıldı. M.G.'nin 5 evi olmasına karşın 900 YTL kiraya oturduğu öğrenildi. Rüşvetçilerin, kendilerine rüşvet vermek istemeyen bazı avukatları da "cimri avukat" olarak adlandırdıkları kaydedildi.

RÜŞVETİN DE TARİFESİ VAR


Bir tanığın ifadesine göre 5. İcra Müdür Yardımcısı A.T.'nin "Bugün avantadan 270 YTL aldık ama az" dediği öğrenildi. İcra memurlarının avukatlardan aldıkları rüşvetin de bir tarifeye bağlı olduğu tespit edildi. Buna göre memurlar, dosyanın büyüklüğüne göre avukatlardan yüzde 10'luk bir rüşvet alıyordu. Örneğin işinin çabuk görülmesini isteyen bir avukat, icra memurlarına 100 bin YTL'lik dosya için 10 bin YTL veriyordu. İnanılmaz rüşvet çarkıyla ilgili soruşturma sürüyor.


HABERTÜRK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.10.2026
18:55
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Gazze ve Filistin'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu. Kava, 'Uluslararası hukuk herkes için varsa İsrail için de vardır. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kim tarafından işlenirse işlensin soruşturulmalı, sorumlular bağımsız ve adil mahkemeler önünde hesap vermelidir' dedi.
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2,1 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis`e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
06.10.2026
14:02
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu
Bingöl Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuştu. Yeni statüyle birlikte hastanenin ileri teknoloji, modern tıbbi altyapı ve nitelikli insan gücüyle Bingöl ve bölgeye daha kapsamlı sağlık hizmeti sunması hedefleniyor.
06.10.2026
13:30
Bingöl`de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl'de jandarmadan operasyon: 3 aranan şahıs tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 25 Eylül-2 Ekim 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, haklarında toplam 37 yıl 11 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 aranan şahıs yakalandı. Çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde, silah, mühimmat ve kaçak ürün ele geçirilirken, 49 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın