KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Haziran 2026 Cumartesi
°C

AFAD'dan bayram öncesi uyarı

Bingöl'de nehir kenarında mahsur kalma olaylarının artmasının ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Mehmet Emin Boğatekin, vatandaşları uyardı.

AFAD`dan bayram öncesi uyarı
19 AÄžUSTOS 2018 PAZAR 17:14
4
3131
0
AA aa

Bingöl'ün Genç ilçesi baÅŸta olmak üzere birçok bölgede yapımı tamamlanan Kalehan barajlarının kapaklarının açılmasıyla, nehirde mahsur kalma olayları artış gösterdi. Özellikle son birkaç haftada olayların arttığını belirten İl AFAD Müdürü Mehmet Emin BoÄŸatekin, vatandaÅŸları bayram öncesi uyardı. 
YaklaÅŸan Kurban Bayramı nedeniyle nehir kenarına piknik yapmak veya balık tutmak için giden vatandaÅŸların riskli bölgelere gitmemesi konusunda uyaran BoÄŸatekin, “İlimizde yapımı tamamlanan Kalehan barajlarında su tutulmasıyla beraber Murat nehrinde zaman zaman sıkıntılar yaÅŸanmaya baÅŸladı. Baraj kapaklarının açılması sonucu ani su yükselmeleri yaÅŸanmaktadır. Bu nedenle nehir kenarında piknik yapmaya giden vatandaÅŸlarımız, son günlerde ani su yükselmelerinden dolayı mahsur kalmaktadır. Önümüzdeki Kurban Bayramı nedeniyle nehir kenarına yüzme, güneÅŸlenme, balık tutma ve piknik yapma amacıyla giden vatandaÅŸlarımızın olacağı öngörülmektedir. AFAD olarak bu bayramın hüzne dönüÅŸmemesi için vatandaÅŸlarımızın yapılan uyarılara dikkat etmelerini rica ediyoruz"dedi. 
Özellikle riskli bölgelere gidilmemesi, nehir kenarlarına kurulan siren sistemlerinin uyarı seslerine dikkat edilmesini isteyen BoÄŸatekin," görevlilerinin uyarı yapmadan ve gerekli kontrolleri saÄŸlamadan kapakları açmamalarını, açılacaksa ilgili kamu kurumlarının bilgilendirilmesinin ardından açılması daha uygun olacaktır” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın