KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Afet bilinci aşılanacak

Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sivil Savunma ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Sanat Sokak’ta sergi açtı. Boğatekin, hafta boyunca olası bir afette nasıl davranılması gerektiği konusunda toplumda bilinç oluşturulacağını söyledi.

Afet bilinci aşılanacak
02 MART 2016 ÇARŞAMBA 21:30
0
1715
0
AA aa

 1-7 Mart Sivil Savunma ve Deprem Haftası nedeniyle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce Sanat Sokak'ta Marmara, Van ve Bingöl depremlerinde çekilen fotoğraflar ile arama ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılan araç ve gereçler sergilendi.

Açılış törenine Vali Yardımcıları Numan Tahir Şimşek, Muhammet Fuat Türkman, Cevat Gün, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kurum müdürleri katıldı. Açılışın ardından sergiyi gezen katılımcılar, araç ve gereçler hakkında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Emin Boğatekin'den bilgi aldı.

Etkinliklere yönelik bilgi veren Boğatekin, 1-7 Mart Sivil Savunma ve Deprem Haftası nedeniyle ülke genelinde çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini belirterek, Bingöl'de de okullarda afet bilinci eğitimleri, üniversitede seminer ve konferanslar düzenlediklerini söyledi.

Etkinlikler kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşlarda afiş ve broşür dağıtımı yapacaklarını kaydeden Boğatekin, “Bu etkinliklerdeki amacımız, toplumumuzu çeşitli afetlere karşı daha duyarlı hale getirmek. Farkındalık oluşturmak, olası bir afette nasıl davranılması gerektiği konusunda bilinç oluşturmaktır” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.05.2026
18:41
Süresiz nafaka sona erdirilecek
Süresiz nafaka sona erdirilecek
12. Yargı Paketi'nde, yargılama süreleri ve hobi bahçeleri davalarına yönelik pakette düzenlemeler yer alacak. Paket kapsamında kamuoyunda da tartışma konusu olan süresiz nafaka sona erdirilecek.
07.05.2026
12:24
Bingöl`de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Bingöl'de Kayıp Emekli Öğretmen Derede Ölü Bulundu
Solhan'da bir haftadır aranan Parkinson hastası öğretmenden acı haber geldi. Kutbattin Keskin'in cansız bedeni, bugün Dilektepe köyü mevkiindeki Solhan Deresi'nde bir köy sakini tarafından bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın