KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ağustos 2026 Cuma
°C

Afet konutları için 71,3 milyon liralık ödenek

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) afet konutu projelerinde kullanılmak üzere yaklaşık 71,3 milyon lira ödenek tahsis edildi.

Afet konutları için 71,3 milyon liralık ödenek
08 MART 2019 CUMA 06:19
0
3218
0
AA aa

Deprem Haftası dolayısıyla 2019 Yılı Yatırım Programı'ndan yaptığı derlemeye göre, AFAD'ın faaliyetleri için bu yıl 294 milyon 446 bin lira yatırım ödeneği ayrıldı.

Bu ödeneğin, 71 milyon 254 bin lirası afet konutlarının yapımı için, 168 milyon 945 bin lirası sosyal, 54 milyon 247 bin lirası da iktisadi projeler için kullanılacak.

AFAD'ın konut projeleri kapsamında, proje tutarı 303 milyon 810 bin lira olan 12 proje hayata geçirilecek. Başkanlıkça, bu çerçevedeki etüt projeleri yanında, Ankara, Rize, Çanakkale, Adıyaman, Isparta ve Ordu'da afet konutları inşa çalışmaları sürdürülecek ve 887 konut, 16 iş yeri yapılacak. 

Ayrıca, afet konutlarının altyapıları ile afet önleyici tedbirlere yönelik de projeler yürütülecek. 

Sismik ölçüm istasyonları kurulacak

AFAD'ın sosyal amaçlı projeler için ayrılan 168 milyon 945 bin liralık yatırım ödeneğinin 1 milyon 886 bin liralık kısmı Ulusal Deprem Araştırma Programı'nın da aralarında olduğu projelerde kullanılacak. 

Kalan 167 milyon 59 bin liralık kısmıyla da Afet Farkındalık Merkezi kurulması, lojistik depolar oluşturulması, Türkiye Afet Risk Azaltma Planı hazırlanması, Ulusal Sismik Ağın Geliştirilmesi ve Deprem Araştırma Projesi kapsamında sismik ölçüm istasyonlarının temini, erken uyarı ve ön hasar tahmin sistemleri kurulması, kesintisiz ve güvenli haberleşme sistemleri için donanım temini gibi projeler de yürütülecek.

AFAD tarafından, Afet Yönetimi Karar Destek Sistemi, teknolojik afet risk haritalarının hazırlanması, afet sonrası görüntülü işleme istasyonu kurulması gibi çalışmaların da sürdürülmesi planlanıyor. 

Kurum, afet konteynerlerinin donanımı için arama kurtarma cihazları da temin edecek. Arama kurtarma için köpek yetiştirme ve eğitim merkezi kurulması için yatırım programında ödenek ayrıldı. 

AFAD'ın iktisadi projeleri için ayrılan 54 milyon 247 bin liralık ödeneği ise Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Iğdır, Kars, Kocaeli, Mersin ve Sakarya illerinde Bütünleşik İkaz Alarm Sistemi Projesi (İKAS) kurulumu, olaylara müdahalede kullanılacak araç, gereç ve ekipman kapasitesinin artırılması, ülkenin sığınak politikasının belirlenmesi ile sivil savunma alanında farkındalık oluşturulması gibi çalışmalarda kullanılacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.08.2026
18:03
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Genç ilçesinde yapımı süren 16 Derslikli İnönü Ortaokulu inşaatından gönderilen fotoğraflarda, bazı betonarme taşıyıcı elemanlarda boşluklar ve açığa çıkan donatı demirleri görülüyor. Görüntüler, yapı kalitesine ilişkin soru işaretleri oluştururken, yetkili kurumların teknik inceleme yapması çağrısı yapıldı.
06.08.2026
17:39
Bingöl`de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de kaybolma riski taşıyan Alzheimer hastalarına yönelik başlatılan proje kapsamında ilk etapta 65 kişiye akıllı takip cihazı teslim edildi. Mobil uygulamayla anlık konum takibi yapılabilecek cihazların, olası kayıp vakalarında hastalara daha kısa sürede ulaşılmasını sağlaması hedefleniyor.
06.08.2026
17:28
Bingöl`de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl-Muş karayolunda üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
06.08.2026
17:04
Arıkan:
Arıkan: 'Konforlu Ulaşım, Güçlü Altyapı İçin Çalışıyoruz'
Kent genelinde devam eden asfalt çalışmalarını sahada inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 'Vatandaş yapılan çalışmayı değil, o çalışmanın hayatına kattığı konforu hatırlar' diyerek, ulaşım yatırımlarında kalıcı ve güvenli çözümleri öncelediklerini söyledi. Arıkan, bu sezon yaklaşık 40 bin ton asfalt serimi gerçekleştirileceğini belirtti.
06.08.2026
16:54
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigara fiyatlarındaki artış sürüyor. Ağustos ayının ilk haftasında JTI grubuna yapılan zammın ardından bu kez PM grubu sigaralara 10 TL zam geldi. Güncellemeyle gruptaki en ucuz sigara 120 TL, en pahalı sigara ise 140 TL'ye yükseldi.
06.08.2026
15:42
Bingöl`de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın