KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

Afrikalı öğrenciler Bingöl'de kar sevinci yaşadı

Bingöl Üniversitesinde öğrenim gören Afrikalı öğrenciler, ilk kez kar görmenin sevincini yaşadı.

Afrikalı öğrenciler Bingöl`de kar sevinci yaşadı
01 OCAK 2026 PERŞEMBE 15:08
7
1276
3
AA aa

Afrika ile Güney Asya ülkesi Bangladeş'ten üniversite eğitimi için Bingöl'e gelen öğrenciler, çetin kış koşullarının etkili olduğu kentte kar görmenin mutluluğunu yaşadı.

Öğrenciler, yağan karın keyfini kampüste arkadaşlarıyla kar topu oynayarak çıkardı. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, kar sevinci yaşayan öğrencilerin mutluluklarına ortak oldu.

Çelik, ülkenin birçok kentinde olduğu gibi Bingöl'de de kar yağışının etkili olduğunu ifade ederek, "Kar yağışı ile güzel görüntüler oluştu. Üniversitemizde ilk defa kar gören yabancı öğrencilerimiz oldu. Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuz oldu. Yanlarına gelerek sevinçlerine ortak olmak istedik. Üniversitemizde 48 farklı ülkeden gelen 1200 yabancı uyruklu öğrenci eğitim görüyor. Öğrenci sayısını daha da arttırmayı hedefliyoruz. Hedefimiz 110 farklı ülkeden 5 bin yabancı öğrenciye ulaşmak." diye konuştu.

Afrikalı öğrencilerden Muhannad Abbas ise ilk defa kar görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bingöl Üniversitesi çok güzel. Arkadaşlarımızla kar keyfi yaşadık." dedi.

Sıdra Khoder de kar görünce şaşırdığını ve sevindiğini anlatarak, arkadaşlarıyla kar topu oynadıklarını söyledi.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_117400)
01 Ocak 2026 Perşembe 15:55
Rektörü eleştirmek için bahane arayan grubun henüz yorum yapmamış olması dikkat çekicidir...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_117461)
04 Ocak 2026 Pazar 15:16
@Misafir Kullanıcı Üniversitenin mevcut halinin (kimine göre iyi, kimine göre kötü) en büyük sorumlusu kendini ve makamını önceliklendiren, giderken en güvendiği G.S. Vekilini miras bırakan, muhtemelen mevcut durumdan memnun olan, Bingöllüleri ve üniversiteye iyi niyetle gece-gündüz emek verenleri yüzüstü bırakıp giden önceki yöneticidir. Yeni yönetici de süresini doldurup gittikten sonra sen yine mesai arkadaşlarınla baş başa kalacaksın. Kalp kırma, gerginlik ve tartışma beklemeyi bırakıp işine odaklan.

Ayrıca 2023 yılı haberinin tekrarı olmuş 'Bingöl'deki Mısırl
Misafir Kullanıcı (@Misafir_117458)
04 Ocak 2026 Pazar 11:43
@Misafir Kullanıcı Senin gibileri varken gerçekleri konuşacaklara gerek var mı?
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın