KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

Ağaç kıyımı yapıldı, ses çıkaran yok!

Merkez Genç caddesinde yapılması planlanan valilik yeni hizmet binasının dolayı, Saray park ve sağlık ocağı yıkımları başladı ama alan içinde bulunan canlı ve yeşil ağaçların da kıyımı yapıldı. Sosyal medyada duruma tepki gösteren vatandaşlar, 'Ağaç kıyımları yapılıyor, neden ses çıkaran yok' diye sitemde bulundu.

Ağaç kıyımı yapıldı, ses çıkaran yok!
21 TEMMUZ 2019 PAZAR 19:46
18
4939
16
AA aa

Yeni Hükümet Konağı için kollar sıvandı. Merkez Genç Caddesi üzerinde bulunan 1. Nolu Sağlık Ocağı ve Saray Park'ın bulunduğu alana yapılması planlanan konak için Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) ait olan işletme yıkılırken, sağlık ocağı da yıkılmak üzere boşaltıldı.

Alanda yıkım çalışmaları başladı ancak yapılan ağaç kıyımı da sosyal medyada vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Bu kapsamda alınan bilgilere göre, alan içinde kesilen ağaçların valilik tarafından değil, işletmesi yetkilisi olan BİŞHAK derneği tarafından kesildiği öğrenildi.

Canlı ağaçların kesimine tepki gösteren vatandaşlar, ağaçların kökünden alınıp başka yere dikilmesinin daha doğru olacağını söylemesine rağmen, hiçbir yetkili kurum bu duruma karşılık vermedi. Onlarca ağacın kesilmesine göz yumulduğunu aktaran vatandaşlar, “Keşke ağaçları taşısalar, güzelim asırlık ağaçlara sadece bakmakla yetiniyoruz. Elimizden bir şey gelmemesi ne acı.. lütfen kıymayın ağaçlara alternatif bir çözüm bulun” demelerine rağmen, ağaçlar 2 gün içinde kesilerek yakacak haline getirildi.

BİNÇEVDER'DEN TEPKİ

Yaşanan durum üzerine yazılı bir açıklama yapan Binçevder Başkanı Cuma Karaarslan şu ifadelere yer verdi;

“Bingöl Merkezde ağaç katliamına devam eden anlayışları BİNÇEVDER olarak kınıyoruz Bingöl Milli eğitim lojmanları ve 1 nolu Sağlık ocağı yanında ağaç katliamını yapan anlayışlara ve bu anlayışı görmeyenlere hatırlatmak istiyoruz. Dünya hızlı bir yaşlanma ve küresel iklim değişim evresine girmişken, Dünya bilim çevreleri, dünyayı kurtaracak tek eylemin 1 milyar ağaç dikilmesi karararına rağmen patavatsız ağaç katliamına devam eden anlayışları Allaha havale ediyoruz. Bu alanda Vilayet binası yapılacağını biliyoruz. Ortada bina planı ve mevzi imar uygulamasına uygun proje ortaya konarak var olan ağaçların topyekün kıyımı yerine bu alanda kalabilecek korunabilecek ağaçların korunması gereklidir. Ama ne yazık ki bu yıkımı fırsat bilenler tüm ağaçları odun niyetine kesmişlerdir. 1940 yılında dikilen ve milli eğitim lojmanı ve sağlık ocağı arazisini çevreleyen bu ağaçların hayatımızdaki fonksiyonel değerleri yeni ağaçların dikimi ile karşılanamaz. O alanda yapılacak vilayet binası elbette önemlidir. Vilayet “dar” dır yani “dar” zazaca da sancaktır. Hiçbir sancak ağacı yok sayamaz. Ortaya bina mevzi imar çapı ve yapısı konarak bu alanda ağaçların topyekün kıyımı önlenmelidir. Ama bu umarsız ve keşmekeş aceleci odun kafalarca tüm ağaçların kesilmesi bizleri derinden üzmüştür. Sağlık ocağı hala ayakta ve yıkılmamış, valilik binası yapımı belli ki zaman alacak, yıkılan milli eğitim lojmanları alanında nasıl bir topyekün kıyım yapıldı yetkililerden açıklama bekliyoruz. Valilik binası yapımına kadar beklenmesi gerekli ve insanidir. O bina alanı ve mevcut parsel durumuna uygun ağaçların bir kısmı orda kalabilirdi. Valilik “dar” olarak uygun konum alabilirdi. Dar ağaç ve sancak anlamındadır. Bu yıkımın hesabı sorulmalı ve yeni aymazlıklara engel olunmalıdır. Bingöllü duyarlı vatandaşlarımızdan sahip çıkılmasını talep ediyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47539)
24 Temmuz 2019 Çarşamba 13:05
iyi de kardeşim madem bu kadar doğaya, ağaca, tabiata karşı hassasiyetiniz var o zaman sivanda yanan 6 köyü kapsayan ormana niçin sessiz kaldınız. bütün basınınız, sivil toplum gönüllüleriniz ve kamu kurumlarınızla birlikte gıkınız çıkmıyordu. oradaki ağaç değilmiydi, orman değilmiydi, oksijen üretmiyormuydu, nerdeydiniz o zaman. tıpanız el vermiyordu değil mi. bence valilik için en güzel yer orası, şehitlik parkı ile birleştirilirse çok güzel bir meydanda ortaya çıkar, şehir birazcık olsun nefes alır.
Zaza Bey (@zazacan1221)
23 Temmuz 2019 Salı 20:13
Yapacak başka yermi kalmadı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47470)
22 Temmuz 2019 Pazartesi 21:41
Ağaç oksijen üretir,havayı temizler,şehri serinletir,sera etkisiyle mücadele eder,erozyonu önler,depremden korur.Ağacın faydası çok fazla ve hayat için çok değerlidir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47467)
22 Temmuz 2019 Pazartesi 20:10
Ağaç kesmeden bina nasıl yapılır. Her şeye muhalefet ediyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47476)
23 Temmuz 2019 Salı 00:26
@Misafir Kullanıcı Hocam ağaçlar taşınabilir İsteseler cüzi bir miktar karşılığı ağaçları nakledebilirler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47452)
22 Temmuz 2019 Pazartesi 11:45
Yazık olmuş bir ağaç kolay yetişmiyor. Bahar ayında kökünden kaldırlıp başka yerlere dikilebilirdi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47435)
22 Temmuz 2019 Pazartesi 09:10
Sehirin can damarina valilik binasi yaziklar olsun bu sehir nefes alamiyor baska yer yokmu iste bu ulkenin okunuşları bu ulkenin secilmisleri malesef sözün bittiği yer
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47431)
22 Temmuz 2019 Pazartesi 08:59
Dörtyolun oksijenini çoğunu karşılıyordu tamam şehir açısından iyi büyük olması ama bence çok büyük yapılmasında bir anlamı yok sonuçta valilik binası belki yanlış düşünüyor olabilirim bilmediğim dolayı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47430)
22 Temmuz 2019 Pazartesi 08:32
yazıklar olsun.asırlık ağaçları kesip sonra oraları yeşillendirmek için yıllarca uğraşacaksınız.insanın kendini doğanın sahibi sanması ne acı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47429)
22 Temmuz 2019 Pazartesi 08:31
Yazıklar olsun. Kimin umurudaki. Onların güzel ve gösterişli makamları olsun. Gerisi önemli değil. Oradaki heykele dokunmamışlar. Bir put bile bir ağaçtandan daha değerli.. Bütün suç bizlerindir. Bir toplum neye layık ise o e şekilde yöntilir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_47421)
22 Temmuz 2019 Pazartesi 00:14
Doğa düşmanları insanlıktan nasibini almamışsınız
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın