KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Mayıs 2025 Pazar
°C

Ağar'ın türkçe olimpiyatları yorum

Bu yıl 8.'si gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları'nın açılış etkinliği İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen görkemli bir törenle yapıldı. Açılışa siyasetin eski isimlerinden Mehmet Ağar da katıldı..

Ağar`ın türkçe olimpiyatları yorum
27 MAYIS 2010 PERŞEMBE 09:11
0
2231
0
AA aa

Demokrat Parti eski Genel Başkanı ve İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, Türkçe Olimpiyatları için İstanbul'a gelen çocukları görünce gururlandığını dile getirerek, 'Buradaki manzara ve tüm dünyada yapılan eğitim faaliyetleri Türkiye'nin gücünün, büyüklüğünün ve kudretinin bütün dünyaya gösterilmesidir. Bunu iyi kavramak lazım' dedi.

Törene katılan eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye gelen çocukları gördüğünde etkilendiğini söyleyerek, 'Bu çok hayırlı bir hizmet, çok uzun zamandır takip ettiğim bir faaliyet. Türk kültürünün, geleneklerinin ve folklorunun dünyanın dört bir yanında yaşatılmasından daha mükemmel ne olabilir? Dünyanın en modern ve en önemli tanıtım yollarından birisi bu eğitim çalışmaları. Bundan dolayı benim çok hayırlı bulduğum bir çalışma… Bu manzarayı görmekten çok memnunum' diye konuştu.

Burada yaşanan manzaranın ve tüm dünyada yapılan eğitim faaliyetlerinin Türkiye'nin gücünü, büyüklüğünü ve kudretini bütün dünyaya gösterdiğini kaydeden Ağar, bunu iyi kavramak gerektiğini vurguladı. 'Kendi dar kalıpları içinde başı öne eğik bir milleti dimdik ayağa kalkmış bir şekilde dünyaya sunmak çok önemli' diyen Mehmet Ağar, olimpiyatlara katılan çocukların Türkiye'nin dünyadaki gönüllü elçileri olduğunu belirtti.

'Geçmişte izi, gelecekte sesi' olan bir ülke olduğuna inanan insanların var olduğu bir Türkiye'nin kanıtının bu çocuklar olduğunu dile getiren Ağar, 'Bu hizmetin büyüklüğü burada ortaya çıkar. Bunu görüp herkesin anlaması lazım' şeklinde konuştu.

(CİHAN)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2025
15:08
Genç Muratspor yarıfinalde
Genç Muratspor yarıfinalde
Play-Off Çeyrek Final maçında Solhanspor'u penaltılarda eleyen Ayral Grup Genç Muratspor, yarı finale yükseldi. Gözler, finalde….
04.05.2025
14:48
Yılmaz`dan ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Yılmaz'dan 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
KİSİAD yeni dernek binası açılışındaki konuşmasında terör örgütlerinin silahlarını bırakmasını ve illegal faaliyetlerini durdurmasını beklediklerini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: 'Bu sürecin tamamlanmasıyla birlikte köklü bir şekilde bu sorun ülkemizin gündeminden kalkacak. Terörsüz Türkiye'de hem demokrasi hem kalkınma yeni bir atmosfere kavuşacak. Çok daha hızlı ve çok daha etkili bir şekilde standartlarımızı yükseltmiş olacağız' dedi.
04.05.2025
14:47
Bingöl`de şehit çocuğu jandarmada unutulmaz bir gün geçirdi
Bingöl'de şehit çocuğu jandarmada unutulmaz bir gün geçirdi
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 9 yıl önce şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kadir Karaman'ın oğlu, Bingöl İl Jandarma Komutanlığında unutulmaz bir gün geçirdi.
03.05.2025
16:41
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den acı haber geldi. 18 gündür yoğun bakımda tedavi gören Önder, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Yapılan açıklamada, vefat sebebi olarak çoklu organ yetmezliği gösterildi.
02.05.2025
18:30
Zerginur`dan gururlandıran başarı!
Zerginur'dan gururlandıran başarı!
Bingöl Merkez Sarayiçi İlkokulu Öğrencisi Zerginur Bükey, Singapur ve Asya Okulları Matematik Olimpiyatında bronz madalya alarak Singapur'da yapılacak matematik olimpiyatlarına katılma hakkı elde etti.
02.05.2025
18:13
'Basın özgürlüğü yoksa, adaletin kalan yolu kapalıdır'
Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü açıklamasında; 'Fikir özgürlüğüne kelepçe vurmak isteyenler, bu milletin ufkunu karartmak isteyenlerdir. Farklı düşünceler bu ülkenin zenginliğidir. Her eleştiri bir tehdit değil, bir uyarıdır. Özgür bir toplum, ancak özgür fikirlerle var olabilir. Basın bu özgürlüğün taşıyıcısıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın