KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Mart 2026 Salı
°C

Agd, idam kararlarını kınadı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bingöl Şubesi yazılı basın açıklaması yaparak, Mısır, Bangladeş ve Doğu Türkistan'daki idam kararlarını kınadı. Açıklamada, Suriye ve Irak'ta yaşanan sıkıntıların ardında ırkçı emperyalizmin bulunduğunu vurgulandı.

Agd, idam kararlarını kınadı
27 HAZİRAN 2014 CUMA 21:34
0
3231
0
AA aa

Irkçı emperyalizmin Siyonist bir yapılanma ile 300 yıl boyunca elindeki kitle imha silahlarının gücünü kullanarak yeryüzünü kana buladığı ifade edilen açıklamada, “Bugün Suriye ve Irak'ta yaşanan sıkıntıların ardında ırkçı emperyalizm vardır. Irkçı emperyalizm, bölgeyi nerdeyse bütün uluslararası haber ajanslarında “Kürtler, Sünniler, Şiiler” diyerek tasnif eden; tasnifte işine geldiğinde etnik yapıyı, işine geldiğinde mezhep farklılığını kullanan yapıdır. Bölge insanlarının emperyalizme karşı ortak bir tavır sergilemesini önleyebilmek için her dönemde ırkçılığı ve mezhepçiliği körüklemişler, provokatif olaylarla bölge insanını birbirine düşürmüşlerdir” denildi.

İslam coğrafyasının parçalanmışlığa, bölünmüşlüğe ihtiyacı olmadığını kaydedilen açıklamada, asimilasyon ya da ötekileştirmeci ırk ve mezhep merkezli yapılanmaların bölgeye huzur getirmesinin mümkün olmadığını belirtildi.

NATO operasyonunun ardından iyice karışan Libya'da kaosun devam ettiği kaydedilen açıklamada, “Libya'da Meclisi feshettiğini açıklayan emekli bir generalin Türkiye ve Katar vatandaşlarının Libya'yı terk etmelerini istenmesi, ülkemizin ABD ile stratejik müttefik olarak izlediği dış politikadan ayrı değerlendiremeyiz. Öte yandan Mısır'da darbe ile işbaşına gelen yönetimin güdümünde olan yargının İhvan-ı Müslimin Liderlerinden Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 183 kişi hakkında verdiği idam kararlarının onanmasının Mısır'ın ve bölgenin geleceğine bir faydasının olmayacağı aşikârdır. Mısır kendi halkını hukuksuzluk, tahakküm ve baskı altında geleceğe taşıyamaz. Aynı şekilde Bangladeş'te Cemaati İslami Partisi Eski Genel Başkanlarından Mevlana Metiur Rahman Nizami'ye verilen idam cezasının da hukuk dışı bir karar olduğu açıktır” denildi.

Her iki ülkede verilen bu idam cezalarının uygulanmaması, yeniden yargılanma sürecine gidilmesi, halkın taleplerine ve iradesine karşı işletilen baskı sürecine son verilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Hukuk halkın meşru taleplerine ya da tercihlerine karşı en acımasız bir şekilde yaptırımlar uygulayarak işletilemez. Zulüm ilelebet devam edemez. Dünyanın vicdanında yer bulmayan, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, darbeci ya da baskıcı rejimlerin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Mısır'da barış ve huzur ortamının da tesis edilemeyeceği açıktır. Bütün bu kaos ortamını elini ovuşturarak izleyen İsrail, Filistin'de yine kan dökmeye devam ediyor. İsrail, buldozer ve tanklarla girdiği Gazze'de terör estiriyor. Diğer taraftan fanatik Budistlerin Arakan'da sürdürdüğü vahşet Sri Lanka'ya da ulaştı. Müslüman kanı dökmekten imtina etmeye Budistler, Sri Lanka'da da camilere ve Müslümanlara ait meskenlere saldırdılar. Orta Afrika'da, Nijerya'da, Somali'de, Mali'de, Sudan'da kaos ve karmaşa devam ediyor. İslam Coğrafyasının bu sıkıntılı süreçten kurtulması için bölge ülkeleri mutlaka bir araya gelmeli ve sıkıntılara içeriden çözüm aramalıdırlar. ABD, AB ve İsrail'in müdahale ettiği bir diyalog sürecinin fayda getirmeyeceği açıktır. Birleşmiş Milletlerin mevcut yapısının Müslümanlar lehine olacak bir karar alamayacağı açıktır. NATO'nun ırkçı emperyalizmin emrinden çıkmayacağı açıktır. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istiyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.03.2026
03:06
Bingöl arıcıları yeniden ‘Aba` dedi
Bingöl arıcıları yeniden 'Aba' dedi
Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği'nde yapılan seçimde mevcut Başkan Ali Aba, rakiplerine büyük fark atarak yeniden başkan seçildi. Kongrede kısa süreli gerginlik yaşanırken, seçimler yoğun katılımla tamamlandı. Ali Aba; 'El birliğiyle Bingöl Balını hak ettiği noktaya taşımak için çabamız kesintisiz sürecektir' dedi.
24.03.2026
03:05
Altın düştü, Bingöl`de kuyumculara akın yaşandı!
Altın düştü, Bingöl'de kuyumculara akın yaşandı!
Bingöl'deki kuyumcular, uzun süredir ilke kez bu kadar yoğunluk yaşadı. Borcu olanlar ile 'yakında yükselir' umudu taşıyanlar kuyumculara akın etti! Kuyumcular ise 'keşke dükkânı hiç açmasaydık' diyerek hayıflandılar!
24.03.2026
03:04
Bingöl`de Bayram Denetimlerinde Milyonluk Ceza!
Bingöl'de Bayram Denetimlerinde Milyonluk Ceza!
Ramazan Bayramı süresince Bingöl'de polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı denetimlerde 8 binin üzerinde araç sorgulandı, yaklaşık 1,9 milyon TL ceza kesildi. Öte yandan 4 günde meydana gelen 32 kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi yaralandı.
24.03.2026
03:03
12 Bingölspor Galibiyet Hasretine Son Vermek İstiyor
12 Bingölspor Galibiyet Hasretine Son Vermek İstiyor
Son haftalarda puan kayıpları yaşayan 12 Bingölspor, Çarşamba günü sahasında Kahramanmaraşspor'u ağırlayacak. Lider ekip, hem 3 puanı almayı hem de şampiyonluk yolunda avantajını korumayı hedefliyor.
24.03.2026
03:02
Bingöl`de Otomobil Ata Çarptı: 4 Yaralı
Bingöl'de Otomobil Ata Çarptı: 4 Yaralı
Bingöl-Muş karayolunda aniden yola çıkan ata çarpan otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Kazada at telef oldu.
24.03.2026
03:01
‘Dur` İhtarına Uymadı, 450 Bin Lira Cezadan Kaçamadı
'Dur' İhtarına Uymadı, 450 Bin Lira Cezadan Kaçamadı
Elâzığ-Bingöl karayolunda polis uygulama noktasından kaçan alkollü ve ehliyetsiz tır sürücüsüne 450 bin lira ceza kesildi. Sürücü, kısa sürede yakalanarak cezai işlem uygulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın