Bingöl'de 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremde ağır hasar gören 100.Yıl İlköğretim Okulu ek binası tinercilerin mekânı haline geldi. Merkez Yenişehir Mahallesi'nde bulunan okula ait ek bina bakımsızlıktan dolayı harabeye dönmüş durumda.
4 yıl önce meydana gelen depremin ardından ağır hasar raporu verilen binanın bir an önce yıktırılması gerektiğini belirten Yenişehir Mahallesi bayan muhtarı Suzan Buzgan, bu sorunun il genelinde mevcut olduğunu depremin ardından daha da yaygınlaştığını söyledi.
Buzgan, insan hayatını tehdit eden ve çirkin bir görüntü oluşturan metruk yapıların yetkililer tarafından bir an önce yıkılması gerektiğini vurguladı.
Mahalle esnafından Orhan Burakgazi ise, bina içinin alkol şişeleri ve madde içimi sırasında kullanılan kovalarla dolu olduğunu belirterek; "İl genelinde mevcut olan bu tür binalar suç merkezleri haline gelmiş durumda. Vatandaşlar için tehlike arz eden bu mekanlar bir an önce ilgili kurumlar tarafından yıktırılmalıdır. Defalarca ilgili yerlere müracaat ettik ancak bugüne kadar sorun giderilmedi" diyerek önlem alınmasını istedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, sözkonusu yerin yıkım kararını aldıklarını yapılacak işlemlerin ardından binanın en kısa sürede yıkılacağını kaydetti.
BingolOnline / Bingöl Kent Haber