KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Ağıralioğlu; 'Kurduğumuz masada bize pusu kuruldu'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkan isimlerin bayında gelen İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Altılı Masa ve CHP'yi topa tuttu. 'Kurduğumuz masada bizi pusu kuruldu' diyen Yavuz Ağıralioğlu, Kılıçdaroğlu'nun Aleviliğine gönderme yaparak, 'Biz kimsenin mezhebine inancına hürmetsizlik edecek kadar kalbi kararmış değiliz' dedi.

Ağıralioğlu; `Kurduğumuz masada bize pusu kuruldu`
22 MART 2023 ÇARŞAMBA 20:44
19
2414
15
AA aa

İYİ Parti'de krize neden olan İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Ağıralioğlu'nun, HDP'nin Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklaması ve Kılıçdaroğlu'nun lehine aday çıkarmaması kararının ardından bugün istifa edeceği ileri sürülmüştü. Yavuz Ağıralioğlu gazetecilere açıklama yaptı. İstifa etmeyen ancak İYİ Parti'ye adaylık başvurusu yapmayacağını belirten Yavuz Ağıralioğlu, "Yaptığım açıklamanın partimde bir bedeli olacaksa onu da ödemeye hazırım" dedi. HDP ile bakanlık pazarlığı yapıldığını ima eden Yavuz Ağıralioğlu, "Terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız" dedi. Yavuz Ağıralioğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Muhalefeti kirletecek dedik ama...

"Bu yarışı bunca yanlışın içerisinde 60-40, 70-30 bitirebilecek bir mutabakat aramalıyız. 50'yi 1 geçmek duygusu muhalefeti kirletecek dedik. Dediğimizi bulduk. Seçmen 30 milyona 30 milyon gelse 1 oyla iktidar belirlenecek olsa dedik, o oy çocuklarımızın katilini methediyorsa dedik, o oyla kazanmaktansa kaybetmeyi şerefi bilenlerin partisidir İyi Parti.

İktidar olmak için bakanlık dağıtmak...

Kemal Bey dahil tüm adaylara ilk ikazımız, 50'yi 1 geçmek değil; tüm yolları mubah saymak değil. Hükümeti tenkil ederken, iktidarda kalmak için her yolu mubah görüyor diyen muhalefetin, iktidar olması için bakanlık dağıtmasını ahlaklı bulmuyoruz dedik.

Nelere karşı çıktık?

Önce kaybederiz korkusuna itiraz ettik. Sonra kaybederiz korkusuna rağmen adaylık iradesinin bu şekilde dayatılmasına karşı çıktık. Buna ilaveten belediye başkanlarının adaylığının baskılanmasına karşı çıktık. Seçmene haksızlık olduğunu söyledik.

Masada, ümitlerine pusu kurulmuş partiyiz

Umut olarak kurulmuş masanın başka bir gündemle iktidar heveslerinin aparatı olarak dönüştürülmesine karşı çıktık. Biz umut olarak kurulmuş bu masada, ümitlerine pusu kurulmuş bir partiyiz.

Biz kimsenin mezhebine inancına hürmetsizlik edecek kadar kalbi kararmış değiliz. Ama süreci doğru yönetemediğimiz için İyi Parti'nin 5 yıllık emeklerinin iktidar olma heveslerine itiraz ettik. 

İktidara gelmeden kör ve sağır oldunuz

- İktidar 10 yılda milleti görmez oldu, siz daha gelmeden kör ve sağır oldunuz. Memleket mücadelesinde yüzde 75-80'lerin konuşulması gerekirken iktidarı matematiğe çevirdiniz. İktidarın yüzde 50'sinden 15-20 alamayan muhalefet, cumhurbaşkanlığı makamını bölücülüğün pazarlık masasına gelmesine sebep olacak şekilde yönetti.

İktidar yapınca kızdıklarınızı yapıyorsunuz

- Siyaset, yönetici kadronun eliyle ilkesizleşir. Siz dün iktidar yaptı diye kızdıklarınıza, kendiniz de alet olup benzerseniz, o zaman iktidara gelmenizin ne anlamı var. Siyaseti bu popülizmle yapacaksanız mücadele etmenin ne önemi var. Ben bugün bu itirazları yapıyorum, sebebi şudur: 5 yıl sonra milletim bizi bağışla biz kandık dememek için söylüyorum.

3 günde 30 yıllık küfür ettiniz

- Meral Akşener itiraz ediyor diye kaybetme endişesi duyuyor ve buna saygı duyulması gerekiyorken, bu kaybetme endişesine küfrediyorsanız, kaybeder miyiz korkusu duyanlara 3 gün boyunca 30 yıllık küfrediyorsanız, siz iktidara gelince, güç elinize geçince, ne yapacağı kestirilemez bir iradeyi temsil ediyorsunuz. Dolayısıyla bizi tedirgin ediyorsunuz. 

Elinize güç geçince bize ne yapacağınızı gösterdiniz

- CHP'nin yaşadığı bu kazanabiliriz duygusunun en büyük mimarı olan bir partiye 3 günde 25 yıllık küfür edildi. Siz elinize güç geçince bize ne yapacağınızı göstermiş insanlarsınız. Siz bize ihtiyacınız olmadığını düşündüğünüz andan itibaren bize parmak sallarken tahammül eşiklerinin olmadığını gösteren insanlarsınız. 

Güçlendirilmiş Kılıçdaroğlu modeli...

- Kendi trollerinize bakın, bize 3 gün boyunca yaptıkları küfürlere bakın. 5 yıl sonra yanıldım demektense şimdi gördüm demek daha iyidir. O yüzden bu sürecin içerisinde mekanizma olarak çalıştırılan hiçbir şey doğru olmadı. 

- Güçlendirilmiş Kemal Kılıçdaroğlu modeli memlekete umut olarak sunuldu. İyi Parti tahammül eden, susan taraf oldu. Bugün de aynı şeyi yapıyor. 

HDP'nin gölgesinin düştüğü yerde olmayız

-  Bu pişmemiş aşı millete yedirmeye heves etmek milletin karnını ağrıtmaktır. 

- HDP aday çıkarmama kararı almış, HDP'nin içinde olduğu bir denklemde, biz terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız, pazarlık vesilesi yapmayız dedik. Yavuz Ağıralioğlu için şartlar hiçbir zaman değişmez. Bu ilkesizliğe göz yumamayız. 

- Devlete katil derken gösterdiğiniz cüretkarlığı, bir kere PKK'ya katil derken gösteremediniz. PKK'ya katil diyemeyenlerin, övenlerin oyuyla pazarlık ettiği masadan şantaj dilini kapatmak zorundayız.

Oyunuza talibiz, sizi muhatap almıyoruz

- Devletin makamlarını bölücülerin pazarlığı haline getirdiler. Kazanmak için 1 oy kalsa, o oy çocuklarımızın katillerini methediyorsa, kazanmaktansa kaybetmeyi şeref biliriz.

- HDP'nin bu iklimde, bizim oyumuza talip oluyorsunuz da bizimle neden muhatap olmuyorsunuz beyanatlarıyla toparlanacak süreç değildir bu. Evet bütün oyunuza talibiz, sizi de muhatap almıyoruz. Sebebi şu, siz devletinize, devletinizin varlığına, milletinizin beraberliğine, bu topraklardaki kadim beraberliğimize pusu kuran her alçak organizasyonun öyle ya da böyle iliştiği, Türk devletinin her aleyhine tertibin içerisinde parmak izleriyle göründüğünüz insanlarsınız, siz problemli insanlarsınız. 

- Soykırım ayinleri tertiplerler, içinde siz; Türkiye'nin ordusuna katil diyenlersiniz, PKK'yı lanetleyemeyenlersiniz. Memleket meselelerini şantaja dönüştürmenize asla razı olmayacağız.  

Aday olmadım, İYİ Parti'de bedeli olacaksa öderim

- Milletvekilliği Adaylık müracaatında bulunmadım. Haramla ve yalanla kazanmaktansa doğrulukla kaybetmeyi göze alırız. İtirazlarımın sonuçlarının İYİ Parti içinde bir bedeli olacaksa bu bedeli de ödemeye hazırım.

 

İnternethaber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100109)
23 Mart 2023 Perşembe 17:02
Adam artist kıskanmayın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100108)
23 Mart 2023 Perşembe 16:59
Onurlu serefli davranip istifa edecek de mi cunku oyle dedi sanirim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100106)
23 Mart 2023 Perşembe 15:01
Kürtler kendi milletini Türklerle eşit görüyor mu. Kürtlere göre bir Türk mü daha değerli yoksa bir amerikalı veya ingiliz mi. Aklı başında olan bir müslüman evladı Amerikanın ırakta suriyede kürtlere yaptıklarına bakar. Beyin var ama akıl yok.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100105)
23 Mart 2023 Perşembe 14:57
Normal karşılıyorum sermayeleri hdp uzerinden oy devşirmek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100101)
23 Mart 2023 Perşembe 13:35
HDP bu ülkede barış ve kardeşliğimi tesis edecek. Başka ülkelerin emrinde oyuncak olan bir parti nasıl oluyor kardeşliği tesis ediyor.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100100)
23 Mart 2023 Perşembe 13:02
ALLAHINA KURBAN ADAMSIN BU ÜLKE HDP NİN GÖLGESİNDE KALAMAZ İYİ PARTİYE ELVEDA
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100099)
23 Mart 2023 Perşembe 12:00
Hadi ordan insanların aklıyla alaymı ediyorsunuz bu partinizi Feto Tayip erdoğan yıkılsın diye kuruldur sen bunu benden daha iyi biliyorsun sizin için ateisti dinsizi iamnsızı şusu busu fark etmez size verilen tek görev Tayip erdoğanı devirmektir. partinizde de sizin seçmenlerin gazını alma görevide sana verilmiştir. Sende biliyorsun tüm seçmenlerinizde biliyor siz HDPle beraber pazarlık yapıp Kemal kılıçdaroğlunu ortak aday gösterdiniz şimdi seçmenlerinizde homurdama başlayınca onların GAZINI alma görevi sana verilmiş sen gazı alıyorsun
Gerçi Tayip erdo�
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100096)
23 Mart 2023 Perşembe 10:59
Bu Dönem Liste Dışı Kalacağını Anlayınca CIĞIZLIK Yapmaya Başladı. Hazırlık Maçında Atılan Gol Misali.!.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100094)
23 Mart 2023 Perşembe 09:52
Madem pusıyu düşürüldünüz, o halde neden hala ordasınız. Sizi pusuya düşürenlerle el ele kol kola olmaya devam mı edeceksiniz. Sami iseniz o partiden istifa edersiniz, istifa etmiyor ve de o masada kalmaya devem edecekseniz, o halde başka bir hesabınız var ve bu söylemleri başka bir amaç için ortaya koyuyorsunuz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_100093)
23 Mart 2023 Perşembe 09:26
bay bay hepiniz
19.04.2024
15:59
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, 'Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz.' yanıtını verdi.
19.04.2024
15:58
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Merkez Bankası'nın, piyasa katılımcıları ile yaptığı anketin sonuçlarına göre, piyasanın yıl sonu enflasyon, döviz kuru, politika faizi ve büyüme rakamı tahminleri açıklandı.
19.04.2024
15:30
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Bingöl merkeze bağlı bir köyün dağlık alanında mahsur kalan 4 vatandaş, AFAD ekiplerinin çalışması sonucu kurtarıldı.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın