KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Eylül 2025 Cumartesi
°C

Ağırbaş'tan 'çılgın proje' vurgusu

Bingöl’e yönelik çılgın bir proje gerçekleştireceklerini söyleyen Katılım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Ağırbaş, projenin içeriğini ise önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacaklarını vurguladı.

Ağırbaş`tan `çılgın proje` vurgusu
08 OCAK 2015 PERŞEMBE 02:56
0
4007
1
AA aa

 Katılım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muhittin Ağırbaş, uzun süredir üzerinde çalıştıkları ve ‘çılgın' olarak niteledikleri projeyle ilgili ilk değerlendirmelerini paylaştı. Bingöl'ün kalkınmasına önemli katma değerler sunacağını belirtiği projenin ülke ekonomisine de yıllık 1 milyar dolarlık bir katkı sunacağını kaydeden Ağırbaş, projenin çözüme kavuşmasını vazife edindiklerinden dolayı, proje ekibinde yer alan Ahmet Melik Orhan, Atanur Bayav ve Tahir Ersöz'e teşekkür etti.

PROJE HAZIRLIĞI DEVAM EDİYOR

Bölgenin yıllardır sorunlar yaşadığını anımsatan Ağırbaş: “Yaşadığımız sorunlardan dolayı bölgemize gerekli yatırımların yapılamadığını söyleyenler de, gerekli yatırımlar yapılmadığı için sorunların çıktığını söyleyenler de olmuştur. Allah'ın izni ile sorunlarımızı, çektiğimiz güçlükleri çözmek isteyen siyasi bir irade çalışmaktadır ve sorunlarımız çözüm aşamasına girmiştir” dedi.

“Bu bağlamda, siyasi iradenin sorunları çözmek için elbette sorumluluğu bulunmaktadır” diyen Ağırbaş, bununla beraber bölge insanının üzerine de sorumluluklar düştüğünün altını çizdi.

Ağırbaş: “Bugüne kadar yaptığım çalışmalarla ve ticari faaliyetlerle elimden geldiği kadar üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştım ve inşallah ömür verdiği sürece devam edeceğim. Bölgenin kalkınması, işsizliğin azalması, istihdamı ve refah seviyesini artırmak için, gençlerimizin çalışabilmesi, gelir seviyesinin artması, bölgedeki ekonomik hacmin yine bölgede artarak kalması ve ülke ekonomisine katkı olacak, çok önemli bir projenin hazırlığı içerisinde olduğumu bilmenizi istiyorum” ifadelerine yer verdi.

“İSTİHDAMA VE EKONOMİYE CİDDİ KATKILAR SAĞLAYACAK”

Projenin içeriği ile ilgili bilgi vermeyen Ağırbaş, projenin içeriğini önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını kaydetti.

Ağırbaş: “Üzerinde çalıştığım proje öyle bir proje ki; uluslararası yatırımcıları bölgemize getirecek, komşu ülkelerle, İran, Irak, Suriye ve Ortadoğu'da bağlarımızın koptuğu diğer kardeş ülkelerle, ticaret hacmini, alışverişi ve kardeşliği yeniden inşa edecek bir projeye imza atacağız inşallah. Şehrimizde, doğrudan ve dolaylı olarak, binlerce kişinin istihdamına ve iş gücüne vesile olacağını, bununla beraber yüzbinlerce kişiyi ekonomik olarak doğrudan etkileyecek bir proje olacağını öngörüyoruz. Yıllık, ülke ekonomisine 1 milyar dolarlık ticaret hacmi kazandıracağını, bununla beraber farklı sektörleri de hareketlendirecek bir proje olacağını düşünüyoruz. Şehrimizi barışın sembolü haline getireceğini, komşu ülkelerle yaptığımız ticareti arttıracağını ve meşru zeminlere çekecek bir proje olacağını umuyor, bununla beraber birçok yatırımcıya cesaret vereceğini ve örnek olacağını öngörüyoruz. Uluslararası piyasaları çok iyi analiz edebilen, konusunda uzman ve deneyimli çok özel bir ekiple yaptığımız çalışmalar neticesinde bölgenin ve Ortadoğu'nun ihtiyaçlarını tespit ettik. Yaklaşık 20 milyar dolarlık bir ihtiyacın 20'de 1'ini karşılayacak, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına çok önemli katkı sağlayacak, çok çok önem verdiğim projenin izinleri için gerekli çalışmaları başlatmış bulunmaktayım. İzinleri aldıkça, projenin detaylarını kamuoyuyla paylaşmaktan şeref duyacağımı bilmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Projeyi; Bingöl için, şehrin gelecek için, barış için, gelecek nesillerin kardeşçe ve refah içerisinde yaşayabilmesi için değerli bulduğunu belirten Ağırbaş, halkın desteklerini ve dualarını beklediklerini sözlerine ekledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Bingöl sevdalısı (@Misafir_18332)
08 Ocak 2015 Perşembe 21:31
Muhittin bey projenin içeriği hakkında yapacağınız açıklamayı merakla bekliyoruz..Halktan destek beklediğinizi yazmışsınız bu halkın gözünde öyle inanıyorum ki elmas değerindesiniz Allah uzun sağlıklı ömürler versin...inşAllah bu seçimlerde sizi memleketimizin yeni MİLLETVEKİLİ olarak görmek nasip olur..saygılarımla
12.09.2025
20:05
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
Karaköprü Belediyespor maçı bilet gelirlerinin tamamını SMA Tip-1 hastası 6 aylık Efrayim Gökalp'in tedavisi için bağışladığını duyuran ve toplam bağış miktarını 455 Bin 256 TL olarak açıklayan TFF 3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor; '12 Bingölspor olarak söz veriyoruz: Bu mücadele, Efrayim bebeğimiz sağlığına kavuşana kadar devam edecek!' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
19:46
Bingöl Kent Konseyi`nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Bingöl Kent Konseyi'nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Kent Konseyi Başkanlığı; 'Daha güçlü aileler, daha sağlıklı bireyler ve daha bilinçli bir toplum için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şehrimize hep birlikte dokunmaya devam edeceğiz' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
15:42
Bingöl Konteyner Kent`te sona doğru
Bingöl Konteyner Kent'te sona doğru
Konteyner Kentin altyapı yatırımını üstlenen Bingöl Belediyesi, sahadaki çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladı. Konteyner kentin donanımları Bingöl Valiliği ve AFAD tarafından karşılanacak.
12.09.2025
15:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gazze için Dua' programı
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, katılımcılara teşekkür ederek, 'Sadece burada değil, gece ve seher vakitlerinde de ellerimizi Rabbimize açmaya devam edelim' çağrısında bulundu.
12.09.2025
15:02
Zıktê Sürkap`ta Atalay dönemi
Zıktê Sürkap'ta Atalay dönemi
Yeni Başkan Mehmet Atalay'ın, Zıktê aşiretinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek, bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar yürütmek ve gençlere yönelik projelere ağırlık vereceği belirtildi.
12.09.2025
14:55
‘Acaba` diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
'Acaba' diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nde farklı bir etkinliğe imza atan doğa tutkunu Vedat Avar, nehirde su altına dalarak meyve yedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın