KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2026 Pazar
°C

Ağustos'ta çiçek açtı

Aftor'daki bir bahçede 50 yıllık elma ağacının Ağustos ayıda çiçek açması görenleri şaşırttı. Tarım İl Müdürü Sevinç, bu çiçeklerin ‘yalancı çiçek' olduğunu söyledi ve ekledi…

Ağustos`ta çiçek açtı
27 AĞUSTOS 2009 PERŞEMBE 08:11
0
1583
0
AA aa
Bingöl Merkez Kültür Mahallesi Aftor bölgesinde bulunan bir meyve bahçesinde çiçek açan elma ağacı bahçe sahibini ve görenleri şaşırttı.

Bingöl Merkez Kültür Mahallesi Aftor bölgesinde bulunan bir meyve bahçesine 50 yıl önce diktiği elma ağacının hem meyvelerinden hem de gölgesinden istifade ettiklerini söyleyen bahçe sorumlusu Fatih Aslan(35), Ağustos ayında ağacın çiçek açmasının kendilerini şaşırttığını belirtti.

Meyve bahçesindeki elma ağacının yazlık bir elma cinsi olduğunu belirten Aslan; ''Bahçemizde bulunan 50 yıllık elma ağacıdan her yıl en az 50 kasa elma alıyorduk. Ancak bu yıl bahsettiğim ağaç elma tutmadı. Bende 20 gün önce ağacı budadım ve dün bahçeye gittiğimde elma ağacının çiçek açtığını gördüm. Elma ağacındaki çiçekleri gördüğümde çok şaşırdım. Konuyu aileme ve arkadaşlarıma da anlattım ve onlarda gördüklerinde çok şaşırdılar. Ben ilk defa Ağustos ayında çiçek açan bir elma ağacını gördüm. Çiçeklerden bazılarını çocuklar kopardı. Şimdi bu çiçekler meyveye dönüşecek mi onu takip edeceğiz'' dedi.

Bazı meyve ağaçlarının yaz ortasında tek tük çiçek açmasının görülebileceğini söyleyen Tarım İl Müdürü Namet Sevinç, bu çiçeklere ‘yalancı çiçek' denildiğini söyledi. Bu çiçeklenmenin ağaçların bakımıyla direk ilgisi olduğunu sözlerine ekleyen Sevinç, şunları kaydetti:

''Elma ağaçları budandıktan sonraki yıl budanan dallardaki elma gözlerinden meyve verir. Bunun için doğru budama çok önemlidir. Bu ağaçta budama yapılmamış. Ağaç ta yaşlı bir ağaç. Ağacın bazı meyve gözleri ilkbaharda tam olarak gelişimini tamamlamadığı için şimdi çiçek açmış olabilir. Havaların sıcak gitmesi, ağacın yazlık bir tür olması da etken olabilir. Biz bunlara ‘yalancı çiçek' diyoruz. Bu çiçeklerin meyveye dönüşmesi çok zor ve çok sık olmasa da görülebilen bir olay"



Bingol Kent Haber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın