KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Eylül 2025 Cumartesi
°C

Ahır çatısında yaşıyorlar!

Bingöl’de 8 kişilik aile, bir ahırın çatı katında yaşıyor. Aynı yerde uyuyan aile, yemek, duş, uyuma ve çeşitli ihtiyaçlarını da aynı mekânda görüyor.

Ahır çatısında yaşıyorlar!
18 EKİM 2014 CUMARTESİ 08:15
0
4372
0
AA aa

Bingöl'ün Genç İlçesi'ne bağlı Meşadalı Köyü Korkutlu mezrasında ikamet eden Çelik ailesi, 6 yaşındaki bir çocukla beraber kendilerine ait ahırın çatı katında yaşıyor. Sağlıksız bir ortamda yaşayan aile, tüm hastalıkları göğüslüyor.

2003 yılında meydana gelen depremin ardından tek katlı evi büyük ölçüde hasar gören Abdulkadir (70) ve Emine (65) Çelik çiftçi, ne yeni ev yaptırabildi, nede mevcut evi onarabildi. Çocuklarıyla birlikte derme çatma evde yaşamaya başlayan aile, hayvancılık yaparak geçimini sağlamaya çalıştı. Bu süreçte bir erkek çocuğunu evlendiren çift, 2011 yılına kadar aynı evde yaşadı.

AZİMLE ÇALIŞIYORLAR

2011 yılında kendi imkânlarıyla ev yapmaya karar veren aile, geçimini sağladığı hayvanların büyük bir kısmını satıp, yeni evin temelini vurdu. İki erkek, iki kız ve geliniyle beraber inşaatta çalışmaya başlayan Çelik ailesi, bu süreçte barınacak yer bulamayınca ahırın çatı katına yerleşti. Hayvanların kokusu, rutubet, nem, soğuk ve sıcağa rağmen yaşam mücadelesi veren aile, inşaatın kabasını bitirtirdi. Kapı ve pencereleri hurdacılardan temin eden aile, kalan eksiklikleri tamamlamak için çabalıyor.

ALTTA HAYVAN, ÜSTTE AİLE YAŞIYOR

Zaman içerisinde yorgun düşen aile reisi 70 yaşındaki Abdulkadir Çelik, çalışamaz hale geldi. 65 yaşındaki anne Emine Çelik'in ise bileklerindeki hasardan dolayı elleri tutmaz hale geldi. 6 yaşında bir kız çocuğu olan Çelik ailesinin en büyük ferdi Hazim ise bel fıtığından dolayı zorluk çekiyor. Ailenin diğer oğlu İlhami'nin beyninde sorun var, her şeyden habersiz küçük bedeniyle yaşama tutunmaya çalışan 6 yaşındaki Reyhan ise, kronik hastalıklarla boğuşuyor. Ailenin iki kızı Özlem, Özgül ve Hazim'in eşi Muazzez, hem ev işlerini hallediyor, hem de inşaat işlerine yardım ediyor. Tüm olumsuzluklara rağmen çaresizlik içerisinde hayata tutunan aile, geçimini sağlamak için beslediği hayvanlarla aynı yerde yaşıyor. Alt katta hayvanları besleyen aile, dört bir yanı açık çatı katında hayata tutunuyor. Tüm zorluklara rağmen azimle çalışan aile, ahırın çatı katında yeme içme, uyku, duş ve diğer tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yaşananları özetleyen İlhami Çelik, 2003 yılında evlerinin yıkıldığını ve 2011 yılına kadar derme çatma bir evde yaşam mücadelesi verdiklerini söylüyor. Çelik: “2011 yılında mevcut evi yıkarak yeni ev yapmaya karar verdik. Hayvanları satarak inşaat çalışmalarına başladık. 3 yıldır çalışmalar devam ediyor. Bu süreçte ahırın üst katına yerleştik. Altta hayvanlar, üstte ise biz yaşıyoruz” dedi.

Ailenin tek evli erkek çocuğu Hazim Çelik ise: “3 boyunca inşaatı bitirmeye çalışıyoruz. Kapı ve pençeleri daha ucuz diye hurdacılardan alıyoruz. Çok zorluk çektik, halen de çekiyoruz. 6 yaşındaki kızım ve ailemle beraber hayvanlarla beraber yaşıyoruz” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.09.2025
18:04
Bingöl`de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'de minibüs şarampole düştü! 7 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesi Sağgöze köyü mevkiinde cami açılışından dönenleri taşıyan minibüsün şarampole düşmesi sonucu 7 kişi yaralandı.
05.09.2025
17:44
Bingöl`de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi!  1 Tutuklama
Bingöl'de şüpheli araçta uyuşturucu ele geçirildi! 1 Tutuklama
Bingöl'de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 9 kilo 892 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
05.09.2025
17:40
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Bingöl Umut Kervanı öğrencilere umut oldu
Ağustos 2025 faaliyet raporunu açıklayan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 255 aile ve 609 öğrenciye 1 milyon 219 bin 589 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Ayrıca yurtdışı ve Filistin (Gazze)'ye 1 milyon 149 bin 610 TL nakdi yardım ulaştırdı.
05.09.2025
17:39
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl`de
Kızılay Kan Bağış Tırı Bingöl'de
Kızılay'ın Diyarbakır'a bağlı Güney Anadolu Bölge Kan Merkezi'nden Bingöl'e gelen 'Kan Bağışı Tırı', kan bağışı almaya devam ediyor. Kan Bağışı Tırı, Genç Caddesi Türk Telekom İl Müdürlüğü Hizmet Binası'nın ön tarafında kurularak, 21 Eylül 2025 Pazar gününe kadar destekçilerinden kan bağışı alacak.
04.09.2025
21:12
Bingöl KYK Yurt fiyatları belli oldu
Bingöl KYK Yurt fiyatları belli oldu
2025-2026 eğitim-öğretim dönemi KYK yurt ücretleri geçen yıla göre yüzde 40 zamlı açıklandı. Başvurular 6 Eylül'e kadar devam edecek. Bingöl'de yurt başvurusunda bulunacak üniversiteliler ne kadar ödeyecek? İşte ödeme tablosu…
04.09.2025
20:16
12Bingölspor Başkanı Özturan sitem etti!
12Bingölspor Başkanı Özturan sitem etti! 'Sözler tutulmadı!'
Basınla buluşan 12Bingölspor Başkanı M.Engin Özturan, kamuoyundan ve iş dünyasının ilgisizliğinden yakındı; 'Kombine bilet 2 bin TL ve şu ana kadar 130 bilet satıldı. Cevdet Bey'in öncülüğünde iş insanlarıyla bir araya geldik. Hemen hemen herkes Bingölspor'a sponsor olacağı sözünü verdi. Oradan sadece Ahmet Budan, bir de Katılım Evim'den Serdar Turhan'a teşekkür ediyoruz. Onların dışında hiç kimseyle iletişime geçemedik. Ne telefonlarımıza baktılar ne herhangi bir bağışta bulundular!'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın