KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ekim 2026 Cuma

Ahırı yapılmayınca hayvanları telef oldu

Genç Dilektaşı Köyü’nde hayvancılık yapan Feyzi Çağlayan, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yüzde 80 hibeli ahır yapıldığını ancak müteahhidin inşaatı yarım bırakmasından dolayı hayvanların soğuğun etkisi ile telef olmaya başladığını söyledi.

Ahırı yapılmayınca hayvanları telef oldu
30 OCAK 2017 PAZARTESİ 08:07
0
2292
0
AA aa

Ahır ve hayvan barınakları ile ilgili Genç Kaymakamlığının müteahhit firma ile anlaştığını söyleyen Çağlayan, “Ahır yapımı yüzde 80 destekli olduğu için bankaya yüzde 20'sine denk gelen 7 bin 800 lira ödeme yaptım. Sözleşme gereği müteahhit ahırları kış ayından önce bitirmesi gerekiyordu. Kış ayı için hayvanlara Muş Bulanık'tan 10 ton saman aldım. Ahırın yanına istifledim. 50 başta küçükbaş hayvan aldım. İşin çabuk yapılması için kendi cebimden 780 lira kepçe parası ödeyerek ahırın temelini yaptım. Müteahhit işini bitirmeden, çatıyı yapmadan kayıplara karıştı. Köyümüz Şem Yaylasının eteğinde soğuk ve fırtınalı. Kış geldi hayvanları ve samanları koyacak yerimiz yok.  Oğullarımın desteği ile hayvanları Yeşilyurt mezrasına taşıdık. Orada sığınak yaptık. 190 hayvan sıkışmış durumda. Her gün bir hayvan telef oluyor.” dedi.

Çağlayan, “Doğuran hayvanlar diğerleri tarafından eziliyor. 2.5 kilometre köyden mezraya yem ve saman taşıyoruz. Köylü olarak zaten çok zor şartlar altında yaşıyoruz. Tüm malımızı mülkümüzü bağladığımız hayvanların telef olması ile beraber büyük sıkıntılar yaşamaktayız. Bütün kurumlara başvurduk sonuç alamıyoruz. Sayın Valimizden bu mağduriyete müdahale etmesini, müteahhit firma hakkında işlem yapmasını ve sorunların giderilmesi için resmi kurumlara talimat vermesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
16:49
Becerekli:
Becerekli: 'Bingöl'de engellilerin önündeki engel bitmiyor!'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'de engelli bireylerin ulaşım ve erişilebilirlik alanında yaşadığı sorunlara dikkat çekerek yetkililere çözüm çağrısında bulundu.
15.10.2026
16:33
'Beyaz bastonun önündeki engeller kaldırılsın'
Bingöl Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Bahattin Tüz, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, görme engelli bireylerin bağımsız ve güvenli yaşamı için erişilebilirliğin artırılması çağrısında bulundu. Tüz, kaldırımlardan toplu taşımaya, kamu hizmetlerinden dijital sistemlere kadar birçok alanda somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı.
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın