KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Ahlaksız güç insanı yezidileştirir

Bingöl Üniversitesi Bilgi ve Düşünce Öğrenci Kulübü tarafından organize programa katılan Araştırmacı Yazar Ramazan Kayan, İslami kimliğin önemine vurgu yaptı.

Ahlaksız güç insanı yezidileştirir
18 MAYIS 2014 PAZAR 23:53
0
2222
0
AA aa

İslami kimliğe yönelik her türlü yozlaştırıcı olumsuzlukların bilincinde olduklarını ifade eden Kayan: “Bizi biz yapan değerlerimize hayata geçirme noktasında sorumluluklarımızın ne kadar önem arz ettiğinin de farkında olmalıyız. Allah-u Teâlâ Kur'an'da bizi şahit ve halifeler olarak tanımlar. Biz insanların karşısına nasıl çıkmamız gerekiyor. Yarın Rabbimizin huzuruna gittiğimizde nasıl bir kimlikle onun huzuruna gideceğiz. Bizleri Allah'ın huzurunda mahcup etmeyecek bir kimliğe ihtiyacımız var” dedi.

İslami kimliğin inşası sürecinde aşkınlık olması gerektiğini ifade eden Kayan, her şeyin görünenden ibaret olmadığını söyledi.

“HZ. MUHAMMED' İN EN BÜYÜK SİLAHI EMİN OLMASIDIR”

Hz. Muhammed'in eminliğine değinen Kayan: “Hz. Muhammed (S.A.V) in en büyük silahı El Emin olmasıdır. Bugün El Eminin emin bir ümmeti olmak zorundayız. Rahmetin adaletin erdemin ve dürüstlüğün adresi biz olmalıyız. Bugün ümmetin en büyük zafiyeti ahlaki noktadaki çöküşüdür. Bizim bilgi ve kitleleşme noktasında eksiğimiz yok ama ahlaki noktada mesafe alamıyoruz” ifadeleri ile konuşmasını sürdürdü.

Kayan sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün batıl noktalar eğer sekteye uğramıyor biz sekteye uğruyorsak kendimizi sorgulamamız gerekiyor. Kuranı Kerimde bütün kıssalarda adanmışlık vardır. Bütün peygamberlerin tevhid mücadelesinde adanmışlık vardır. Her birimizin hayatında adanmışlık olmalıdır. Uykumuzdan kısarak Allaha zaman ayırabiliriz. Rahatımızdan birazcık kısıpta İslami ortamlara daha fazla gidebiliriz. Harcamalarımızdan biraz kısıpta cömertliğimizi artırabiliriz. Bu çağın en büyük sorunu dertsizliktir. İmanı olanın davası olur. Bizi bekleyen modernizm Müslümanları dertsizleştiriyor. Müslümanları bireysel cennet tasasına sürüklüyor. Müslüman sadece kendisi için yaşayan değildir. Herkes için yaşayan bir insan olmalıdır. Eğer insanlığın elinden tutmak cehalet ve hayâsızlık içinde yüzenlerin hidayetine vesile olmak gibi bir ızdırabımız varsa kalitemiz orda ortaya çıkacaktır.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın