KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
19 °C Güneşli

Ahmet Telli okurlarıyla bulaşacak

Şair ve Yazar Ahmet Telli, Karanfil Kafe tarafından organize edilen Şair ve Okur Buluşmaları programı kapsamında yarın Karanfil Kafe'de okurlarıyla bir araya gelecek.

Ahmet Telli okurlarıyla bulaşacak
11 OCAK 2019 CUMA 22:02
3
2753
2
AA aa

Geçtiğimiz Nisan ayında Selim Temo, ardından da Şükrü Erbaş'ın okurlarıyla buluşup söyleşide bulunduğu ve imza günü yaptığı Karanfil Kafe'de yarın da Ahmet Telli söyleşi yapacak.

Bingöl'de kültür ve sanata destek vermek amacıyla bu tür organizasyonları düzenlediklerini ifade eden kafe işletmecisi Sait Tezel, “İlimizde bu tür kültürel ve sanatsal etkinliklerin az olmasından dolayı biz de işleme olarak kendimize böyle bir misyon edindik. Hem gençlerimizin, öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın kitaplarını okudukları yazarlarla bir araya gelmelerini sağlıyoruz hem de kendi çapımızda şehrimizin tanıtımına bir katkı sağlamak istiyoruz. Tüm bunları herhangi bir sponsor desteği olmadan yapıyoruz. Üniversitede Edebiyat bölümünde okuyup ama hala bir yazar ya da şair görmeyen arkadaşlarımız var. Özellikle gençlerimizin bu yazarlarımızın tecrübelerini dinlemeleri onların tavsiyelerinden faydalanmalarını hedefliyoruz. Yarın kafemizde yapılacak söyleşiye tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. Bizleri kırmayıp buralara kadar gelen Ahmet Telli'ye de teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Ahmet Telli Kimdir?

Ahmet Telli, 2 Aralık 1946 tarihinde Çankırı'nın Eskipazar ilçesinde dünyaya geldi. Hasanoğlan, Kayseri Pazarören, Pınarbaşı öğretmen okullarında eğitim gördü.

Öğretmen okulunu bitirdikten sonra dört sene ilkokul öğretmenliği, sonrasında Gazi Eğitim Enstitüsü'nü bitirip Kastamonu, İnebolu, Doğanyurt, Kırıkkale ve Ankara Atatürk Lisesi'nde Türkçe, Edebiyat öğretmenliği yaptı.

1981'de, Gazi Eğitim Enstitüsü'nde öğretmenken, sıkı yönetimde tutuklandı ve aynı sene beraat etti. Cigerhun'un şiirleri üstüne yazdığı bir yazısından dolayı kısa bir süreliğine ikinci bir hüküm giydi.

Kitapçılık ve yayıncılık yaptı, çeşitli yayınevlerinde editör ve yönetici olarak çalıştı.

1993 senesinde mahkeme kararıyla öğretmenliğe geri döndü ve emekli oldu.

İlk şiiri 1961'de yayınlanan Telli'ye, 1972 senesinde Cengiz Tuncer'in Kerkenez adlı romanı üstüne yazdığı bir yazısından dolayı Varlık Dergisi Eleştiri Ödülü ikinciliği verildi. 70'li senelerde daha çok deneme ve kitap tanıtma yazıları yazan Telli, kitaplarını 1979 yılından sonra yayınlamaya başladı.

Özellikle 1972 senesinden sonra birçok edebiyat dergisinde yazıları ve şiirleri yayımlandı.

2010'da yayınlanan “Nida” isimli kitabına 2011 Akdeniz Altın Portakal Şiir Ödülü verildi.

ŞİİR KİTAPLARI

Yangın Yılları, Hüzün İsyan Olur, Dövüşen Anlatsın, Saklı Kalan, Su Çürüdü, Belki Yine Gelirim, Çocuksun Sen, Kalbim Unut Bu Şiiri- Seçmeler, Barbar ve Şehla, Yüzünün Doğusu Gül, Nida, Bakışın Senin

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36578)
13 Ocak 2019 Pazar 19:30
Tebrikler karanfil kafe
Misafir Kullanıcı (@Misafir_36541)
12 Ocak 2019 Cumartesi 13:01
Edebiyatın bir ucu hep açıktır, kara kalem gibi. Kimin ne dediğini değil, neden dediğini kaleminin ucunun sivriliği belirler. Edebiyat o yüzden diğer sanatların adeta sancılı anasıdır. Ahmet Telli adına 'genç edebiyatçılar şiir ödülü' verilmesi gereken edebiyatımızın duayenleri arasında bir beyefendi.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın