KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

‘AIDS ile savaş kaybediliyor’

ABD Başkanı George Bush'un AIDS konusundaki en üst düzey bilimsel danışmanı, dünyanın bu hastalıkla yürüttüğü savaşı kaybetmekte olduğunu söyledi.

‘AIDS ile savaş kaybediliyor’
24 TEMMUZ 2007 SALI 10:56
0
1040
0
AA aa
LONDRA - Doktor Anthony Fauci, Avustralya'daki uluslararası bir AIDS konferansında yaptığı konuşmada, şu anda tedavi görmekte olanlardan sayıca daha fazlasının HIV virüsüne yakalandığını söyledi.
 
Doktor Fauci, gelişmekte olan ülkelerde hastalıktan etkilenen milyonlarca insana yardım edilmesi konusunda ilerleme sağlandığını söyledi. Ancak rakamlara bakıldığı zaman durumun iyi olmadığını belirtti.

Fauci, “Tedavi altına aldığınız her bir kişiye karşılık, altı yeni kişi hastalığa yakalanıyor” diye konuştu.

Sidney'deki konferansa, yüz otuz ülkeden dünyanın önde gelen beş bin AIDS uzmanı katılıyor.

SÜNNET FAKTÖRÜ KORUYUCU
Verilen bilgiye göre, geçen sene gelişmekte olan ülkelerden 2,2 milyon kişinin virüsle mücadeleye yardımcı “antiretroviral” ilaçlara erişim imkanı vardı. Bu rakam, üç yıl öncesine kıyasla 300 bin kişilik bir azalışı ifade ediyor.

Ancak konferansta açıklananlara göre, hastalığın yayılma hızı, hastaların tedavisi ve eğitimleri için sürdürülen küresel çabayı geride bırakıyor.

Katılımcılar, erkeklerin sünnet edilmelerinin HIV virüsüne yakalanma riskini % 60 oranında azalttığı yönündeki bulguları umut verici buldu.
 

Kenya, Uganda ve Güney Afrika'daki deneklere dayandırılan bu yöndeki çalışma, erkeklerin sünnet edilmelerinin Sahraötesi Afrika'da yirmi yıl içinde 5,7 milyon yeni vakayı önleyebileceği tahminini ortaya koyuyor.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Müdürü Dr. Fauci, “Bu yıl bir önemli buluşla karşı karşıyayız. Bu da sünnetin hastalığın önlenmesindeki rolü” dedi.

YANKI UYANDIRDI
Gelişmekte olan ülkelerin pek çok bölümünde, prezervatif ve steril şırıngalar gibi etkili koruma stratejileri, nüfusun yüzde 15'ten az bir bölümü tarafından kullanılabiliyor.

Uluslararası AIDS Derneği'nin “Dördüncü HIV Nedenleri ve Tedavisi Konferansı”nda konuşan Dr. Fauci'nin uyarıları uzmanlar arasında geniş yankı uyandırdı.

İngiliz HIV Derneği'nden Dr. Brian Gazzard, antiretroviral ilaçlara erişim şansının artmasına rağmen, hastalığın Asya ve Afrika'nın bazı bölgelerinde kontrolden çıkmakta olduğunu söyledi.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.07.2026
03:32
Bingöl`de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Bingöl'de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Yeni eğitim yılı öncesi eğitim yatırımlarına hız verildi. Bingöl İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerdeki okul ile pansiyon binalarını kapsayan güçlendirme ve onarım çalışmaları için ağustos ayında peş peşe ihaleler gerçekleştirecek.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bingöl'de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bu yıl etkisini uzun süre sürdüren yağışlar ve serin hava, Bingöl'de sebze üretimini haftalarca geciktirdi. Komşu il Muş'ta ise 40 dereceyi bulan sıcaklık altında biber hasadı başladı, ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
29.07.2026
03:28
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Uzun süredir trafik güvenliği açısından eleştirilen Genç ilçe giriş ve çıkışı yeniden düzenleniyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, bağlantı yollarının yapılacağını ve TOKİ konutlarını da kapsayan yeni ulaşım düzenlemesi için karar alındığını açıkladı.
29.07.2026
03:27
Canlı:
Canlı: 'Taklit Arttı, Bingöl Kültürü Geriye Düştü'
Düğünlerde Bingöl'e ait türkülerin giderek daha az seslendirildiğini, yöresel oyun ve kıyafetlerin yerini farklı kültürlerin taklidinin aldığını belirten Ses Sanatçısı Veysel Canlı, yerel hafızanın korunması için 'öze dönüş' çağrısında bulundu.
29.07.2026
03:24
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri`nde Mahsur Kaldı
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri'nde Mahsur Kaldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın