KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Aıds'in tedavisinde yeni bir umut

WASHINGTON - ABD'de yapılan bir araştırmada, organizma tarafından doğal olarak üretilen bir proteinin, AIDS virüsünün enfeksiyonu sırasında bağışıklık sisteminin hücrelerinin imha olmasını engellediği ve enfeksiyonun hasara uğrattığı hücrelerin yeniden oluşmasına yardımcı olabileceği belirlendi.

Aıds`in tedavisinde yeni bir umut
06 ŞUBAT 2007 SALI 15:10
0
1220
0
AA aa
ABD Ulusal Enfeksiyonlu Hastalıklar ve Alerji Enstitüsü (NIAID) araştırmacıları, AIDS virüsünün bağışıklı hücreleri “limfosit-T”nin içine gizlenerek organizmanın savunma sistemine saldırdığını belirttiler.
AIDS virüsü

Araştırmalarını, ABD Bilimler Akademisinin 5 Şubat sayısında yayımlayan bilim insanları, enfeksiyonun gelişiminin sonunda limfosit-T hücrelerinin kendi kendilerini imha ederek, “apoptoz” adı verilen ve hala enfekte olmayan hücrelere yayılan bir “toplu hücresel intihara” neden olduklarını kaydettiler.

Bilim insanları, bağışıklık sistemi hücrelerinin kendi kendilerini imha etmesini engellemek için, değişik safhalarda AIDS hastası olan 24 denekten alınan kan örneklerindeki “interleukin 2” (IL-7) adı verilen proteinin rolünü test ettiler.

Bu deneyler sırasında, IL-7 proteinine yüksek oranda başvurularak, bir tür tedavi uygulandı. Bu uygulamaya tabi tutulan hastaların kanında apoptoz seviyesinin düştüğü ve moleküllerin enfekte olmasını belirleyen unsurların azaldığı gözlendi. Böylece bağışıklık sisteminin de güçlendiği tespit edildi.

IL-7'nin etkileri, enfeksiyonun ilerleme derecesine göre değişiklik gösterirken, araştırmacılara göre, sonuçlar bu molekülün AIDS'in hasara uğrattığı bağışıklık hücrelerinin yeniden inşası için antiretroviral (HIV/AIDS'li yetişkinlerin ve çocukların daha uzun yaşamalarının sağlanması) olarak kullanılabileceği izlenimini yarattı.

NTV

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
02.01.2026
16:01
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi, periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahiplerinin 28 Şubat 2026'ya kadar beyanname vermesi gerektiğini bildirdi.
02.01.2026
15:14
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT Bingöl, kapalı yolları aşarak diyaliz hastasını zamanla yarış içinde Diyaliz Merkezine ulaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın