KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Aıds'in tedavisinde yeni bir umut

WASHINGTON - ABD'de yapılan bir araştırmada, organizma tarafından doğal olarak üretilen bir proteinin, AIDS virüsünün enfeksiyonu sırasında bağışıklık sisteminin hücrelerinin imha olmasını engellediği ve enfeksiyonun hasara uğrattığı hücrelerin yeniden oluşmasına yardımcı olabileceği belirlendi.

Aıds`in tedavisinde yeni bir umut
06 ŞUBAT 2007 SALI 15:10
0
1162
0
AA aa
ABD Ulusal Enfeksiyonlu Hastalıklar ve Alerji Enstitüsü (NIAID) araştırmacıları, AIDS virüsünün bağışıklı hücreleri “limfosit-T”nin içine gizlenerek organizmanın savunma sistemine saldırdığını belirttiler.
AIDS virüsü

Araştırmalarını, ABD Bilimler Akademisinin 5 Şubat sayısında yayımlayan bilim insanları, enfeksiyonun gelişiminin sonunda limfosit-T hücrelerinin kendi kendilerini imha ederek, “apoptoz” adı verilen ve hala enfekte olmayan hücrelere yayılan bir “toplu hücresel intihara” neden olduklarını kaydettiler.

Bilim insanları, bağışıklık sistemi hücrelerinin kendi kendilerini imha etmesini engellemek için, değişik safhalarda AIDS hastası olan 24 denekten alınan kan örneklerindeki “interleukin 2” (IL-7) adı verilen proteinin rolünü test ettiler.

Bu deneyler sırasında, IL-7 proteinine yüksek oranda başvurularak, bir tür tedavi uygulandı. Bu uygulamaya tabi tutulan hastaların kanında apoptoz seviyesinin düştüğü ve moleküllerin enfekte olmasını belirleyen unsurların azaldığı gözlendi. Böylece bağışıklık sisteminin de güçlendiği tespit edildi.

IL-7'nin etkileri, enfeksiyonun ilerleme derecesine göre değişiklik gösterirken, araştırmacılara göre, sonuçlar bu molekülün AIDS'in hasara uğrattığı bağışıklık hücrelerinin yeniden inşası için antiretroviral (HIV/AIDS'li yetişkinlerin ve çocukların daha uzun yaşamalarının sağlanması) olarak kullanılabileceği izlenimini yarattı.

NTV

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.08.2025
03:48
Bingöl`de 7 yaşındaki çocuk termal havuzda boğuldu
Bingöl'de 7 yaşındaki çocuk termal havuzda boğuldu
Bingöl'de 7 yaşındaki çocuk, Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerindeki havuzda boğuldu. Otopsinin ardından cenazesi defnedilen çocuğun taziyesi, merkez Kültür Camii'nde kurulacak. Kamuoyu ihmaller zincirine dikkat çekerken, Bingöl Üniversitesi'nin nasıl bir savunma yapacağı merak konusu!
16.08.2025
03:47
Vatandaş 153`e bildiriyor, sorunlar çözülüyor
Vatandaş 153'e bildiriyor, sorunlar çözülüyor
153 Çağrı Hattı'na ulaşan bildirimler üzerine Bingöl Belediyesi ekipleri, kent genelindeki parklarda kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdi.
16.08.2025
03:46
Cinayetten ceza almıştı! Yakalandı
Cinayetten ceza almıştı! Yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
16.08.2025
03:45
Bingöl`de cezaevi firarisi yakalandı
Bingöl'de cezaevi firarisi yakalandı
Bingöl'de 4 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevinden firar ettiği tespit edilen şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.
16.08.2025
03:44
Bingöl`de 8 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 8 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 farklı noktada toplam 8 bin 332 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
16.08.2025
03:43
Uyuşturucu Operasyonu: Bin 695 şüpheli yakalandı
Uyuşturucu Operasyonu: Bin 695 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 haftada Bingöl dahil 73 ilde uyuşturucuya yönelik düzenlenen operasyonlarda Bin 695 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın