KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Aralık 2025 Salı
°C

Aile hekimliği uygulaması başladı

2005 yılında pilot ilde başlatılan Aile Hekimliği uygulaması, aradan 5 yıl gibi uzun bir zaman geçtikten sonra Bingöl'de de hayata geçirildi.

Aile hekimliği uygulaması başladı
05 TEMMUZ 2010 PAZARTESİ 08:17
0
2151
0
AA aa
Aile Hekimliği uygulaması bugün Bingöl'de hayata geçirildi. Aile Hekimliği uygulaması kapsamında bazı sağlık ocaklarında normal mesai uygulamasına geçti.
Bugünden itibaren başlanılan Aile Hekimliği uygulaması birlikte İl Sağlık Müdürlüğü, 73 hekimle uygulamaya geçti. Uygulama ile aile hekimleri sağlık kayıtlarını tutacağı vatandaşların sağlığından sorumlu olacak.
Aile Hekimliği Uygulaması kapsamında sağlık kuruluşlarında da gerekli düzenlemeler yapıldı. Sağlık Ocakları, Aile Sağlığı Merkezleri olarak düzenlenirken; 1 No'lu Sağlık Ocağı'na Yenişehir Aile Sağlığı Merkezi ve Ana-Çocuk Sağlığı ve Aile Plânlaması Merkezi tabelaları asıldı.
AİLE HEKİMLİĞİ'NİN KAPSAMI
Aile Hekimliği Uygulaması kapsamında vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için aile hekimlerine kaydolması gerekiyor. Vatandaşların aile hekimlerine kaydı, aile hekimliği uygulamalarına yeni geçilen illerde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ikamet ettikleri bölge göz önünde bulundurularak yapılacak. Vatandaşlar, 6 ay sonra isterse aile hekimini değiştirmek için Toplum Sağlığı Merkezi'ne (TSM) başvurabilecek. İkamet ettiği ilden uzakta olan vatandaşlar veya geçici süre ile Türkiye'de ikamet edecek olanlar ise zorunlu durumlarda kendilerine en yakın aile hekimine kayıt yaptırmadan muayene olarak sağlık hizmeti alabilecek.
YARIM GÜN VE TAM GÜN UYGULAMALARI KALKTI
Aile Hekimliği uygulaması geçildiğinden dolayı 1 Haziran'dan itibaren sağlık ocaklarındaki mesai uygulaması değiştirilerek, normal mesai uygulamasına geçildi.
SAĞLIK OCAKLARINDA ENJEKSİYON VE PANSUMAN NÖBETİ TUTULACAK
Normal mesai uygulamasına geçilecek Uydukent ve Merkez 1 No'lu Sağlık ocaklarında diğer sağlık ocaklarında olduğu gibi hafta sonu yardımcı sağlık personeli tarafından enjeksiyon ve pansuman nöbeti tutulacak. Öte yandan, Devlet Hastanesi'ne bağlı Yenişehir ek binada halen uygulanmakta olan mesai dışı poliklinik uygulaması 16:00-24:00 saatleri arasında yürürlükte olacak.
AİLE HEKİMLİĞİ'NE KAYIT OLMAYANLAR SAĞLIK HİZMETİNDEN YARARLANAMAYACAKLAR
Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, 5 Temmuz günü (bugün) Aile Hekimliği uygulamasına geçileceğini hatırlatarak, Bingöl genelinde 73 hekimin, aile hekimi olarak görev yapacağı belirtti.
73 pozisyonda Aile Hekimi ile birlikte aile sağlığı personelinin de görev yapacağını söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Tekin, Aile Hekimliği uygulamasına geçildiği ilk günlerde sıkıntıların oluşabileceğine dikkat çekerek, bu sıkıntıların oluşabilmesinin nedeni ise Bingöl'deki sistemin değişmesinden kaynaklandığını belirtti.
Aile Hekimliği uygulaması ile birlikte sağlık istatistiklerinin de iyi bir şekilde tutulacağını söyleyen Tekin, “Geçilecek uygulama ile birlikte vatandaşlarımıza sağlık hizmeti aksatılmadığı gibi sağlık avantajlarında da artmış oldu. Çünkü daha önce 38 poliklinik vardı. Şuan ise bu poliklinik sayısı 73'e çıkarıldı. Aile Hekimliği'ne kayıtlarını yapmayan vatandaşlarımız Aile Hekimlerine TC kimlik numaraları ile kayıt yaptırabilirler. Aile Hekimliği'ne kayıt yaptırmayan vatandaşlarımız sağlık hizmetinden yararlanmayacaklar. Bu nedenle vatandaşlarımız mutlaka kayıt olsunlar. Aile Hekimliği uygulamasını Bingöl için hayırlara vesile olması temennisinde bulunuyorum” şeklinde konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:03
Bingöl`de Aranan Hükümlü Yakalandı
Bingöl'de Aranan Hükümlü Yakalandı
Bingöl'de jandarma ve emniyet güçlerinin ortak çalışmasıyla, hakkında 'çocuğu kasten öldürme' suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalanarak adli makamlara teslim edildi.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın