KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

Aile kaybedilmek üzere olan bir değer olmaya başladı

Psikoloji Uzmanı Zafer Akıncı, ailenin kaybedilmek üzere olan bir değer olmaya başlandığını söyledi.

Aile kaybedilmek üzere olan bir değer olmaya başladı
28 KASIM 2011 PAZARTESİ 01:47
0
2081
0
AA aa

 Bingöl Üniversitesi öncülüğünde, Bingöl İl Müftülüğü, Bingöl Belediyesi ve Bahar Derneği ortaklığıyla yürütülen Bingöl'de Aile İçi İletişim ve Empati'nin geliştirilmesi başlıklı SODES projesi kapsamında Uygulamalı Psikoloji Uzmanı Zafer Akıncı tarafından Bingöl Üniversitesi Rektörlük Konferans salonunda ‘Etkili Eğitmenlik'  başlıklı seminer verildi.

Seminerde ergenlik dönemi sorunlarına değinen Akıncı,  bu dönemde bilinçaltı ve insanın beyninin çalışma şeklinin davranış ve duygulardaki etkilerine dikkat çekti.

Çocuklar ve gençlerle iletişim kurmanın çoğu zaman yanlış algılandığını, evebeylerin genç ve çocuklara dersleri ve davranışlarına ilişkin yaptıkları telkinlerin gerçek anlamda bir iletişim olmadığını aktardı.

Asıl ilginin çocuklar ve gençlerin duygularıyla özdeşleşerek mümkün olduğunu belirten Akıncı, “İlk kez konuşmayla çocuğu anlamak mümkün değildir. Çocuğu anlamak ve davranışlarında açık ve görülür bir davranış değişikliği oluşturmak uzun süreli bir ilgiyi gerektirir. Gerektiğinde çocuğa kendi dert ve sıkıntılarımızı aktararak kendimize karşı bir güven ve özdeşlik oluşturmalıyız” dedi.

Çizgi film ve dizilerin aile ve toplum üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilere de değinen Akıncı, bu türlü film ve müziklerle bilinçaltına seslenildiğini ve böylece toplum tarafından kabul görmeyen birçok olumsuz fikir ve düşüncenin olağanlaştırıldığına dikkat çekti.

Çeşitli dizi ve çizgi filmlerden örnek veren Akıncı,  ailenin kaybedilmek üzere olan bir yapı olduğuna dikkat çekerek, bu konuda bir an önce önlem alınması gerektiğine işaret etti.

 Seminer, teşekkür konuşmaları ve kokteyl programıyla sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
03:09
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl esnafına özel POS anlaşması
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mesut Kurtaran'ın girişimleriyle Kuveyt Türk Katılım Bankası ile yapılan anlaşmayla, Bingöl esnaf ve sanatkârlarına özel POS avantajları sağlanacak. Anlaşma kapsamında düşük komisyon oranları, ertesi gün ödeme ve ücretsiz EFT/havale gibi imkanlar sunulacak.
21.08.2026
03:07
Çaytepe ASM`de tavan dikiş tutmuyor!
Çaytepe ASM'de tavan dikiş tutmuyor!
Genç'in Çaytepe köyündeki Aile Sağlığı Merkezi'nde 9 Temmuz'da çöken tavan, yapılan müdahaleye rağmen yaklaşık 40 gün sonra yeniden çöktü. Doktorun muayene yaptığı sırada meydana gelen olayda şans eseri kimse yaralanmadı. Yıkım kararı alınan binada hizmete devam edilmesi ise can güvenliğine verilen değerin göstergesi!
21.08.2026
03:06
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik sigortasında yeni dönem
Trafik ve kasko hasarlarında vatandaşların başvurabileceği ortak iletişim noktası oluşturuluyor. 1 Eylül'de devreye alınması planlanan ALO 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi (OHİM) ile hasar bildirimlerinin tek merkezden alınarak ilgili sigorta şirketlerine yönlendirilmesi hedefleniyor.
21.08.2026
03:05
Bingöl`ün bilim gururlarına Özel`den tebrik
Bingöl'ün bilim gururlarına Özel'den tebrik
TÜBİTAK 2204-C Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye birincisi olan BİLSEM öğrencileri, Bingöl İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i ziyaret etti. Özel, öğrencileri ve proje ekibini kutlayarak bilimsel çalışmalarındaki başarılarının artarak devam etmesini diledi.
21.08.2026
03:04
'Bingöl balı için sahada bizi yalnız bırakmayın'
Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Salcı, 1.500 bal üreticisinin emeğini daha güçlü bir marka değerine dönüştürmek için Bingöllü iş insanlarına destek ve iş birliği çağrısında bulundu. Birliğin 2027 hedefi ise Bingöl balını Avrupa Birliği pazarına taşımak.
21.08.2026
03:03
Bingöl`de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Bingöl'de Feci Kaza! Sürücü ağır yaralandı
Hafriyat kamyonuna arkadan çarpan pikabın ön kısmı büyük ölçüde hasar görürken, sürücü araç içerisinde sıkıştı. Ağır yaralı sürücü, araçtan çıkarılarak ambulansla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın