KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2026 Çarşamba
°C

Aile kaybedilmek üzere olan bir değer olmaya başladı

Psikoloji Uzmanı Zafer Akıncı, ailenin kaybedilmek üzere olan bir değer olmaya başlandığını söyledi.

Aile kaybedilmek üzere olan bir değer olmaya başladı
28 KASIM 2011 PAZARTESİ 01:47
0
1873
0
AA aa

 Bingöl Üniversitesi öncülüğünde, Bingöl İl Müftülüğü, Bingöl Belediyesi ve Bahar Derneği ortaklığıyla yürütülen Bingöl'de Aile İçi İletişim ve Empati'nin geliştirilmesi başlıklı SODES projesi kapsamında Uygulamalı Psikoloji Uzmanı Zafer Akıncı tarafından Bingöl Üniversitesi Rektörlük Konferans salonunda ‘Etkili Eğitmenlik'  başlıklı seminer verildi.

Seminerde ergenlik dönemi sorunlarına değinen Akıncı,  bu dönemde bilinçaltı ve insanın beyninin çalışma şeklinin davranış ve duygulardaki etkilerine dikkat çekti.

Çocuklar ve gençlerle iletişim kurmanın çoğu zaman yanlış algılandığını, evebeylerin genç ve çocuklara dersleri ve davranışlarına ilişkin yaptıkları telkinlerin gerçek anlamda bir iletişim olmadığını aktardı.

Asıl ilginin çocuklar ve gençlerin duygularıyla özdeşleşerek mümkün olduğunu belirten Akıncı, “İlk kez konuşmayla çocuğu anlamak mümkün değildir. Çocuğu anlamak ve davranışlarında açık ve görülür bir davranış değişikliği oluşturmak uzun süreli bir ilgiyi gerektirir. Gerektiğinde çocuğa kendi dert ve sıkıntılarımızı aktararak kendimize karşı bir güven ve özdeşlik oluşturmalıyız” dedi.

Çizgi film ve dizilerin aile ve toplum üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilere de değinen Akıncı, bu türlü film ve müziklerle bilinçaltına seslenildiğini ve böylece toplum tarafından kabul görmeyen birçok olumsuz fikir ve düşüncenin olağanlaştırıldığına dikkat çekti.

Çeşitli dizi ve çizgi filmlerden örnek veren Akıncı,  ailenin kaybedilmek üzere olan bir yapı olduğuna dikkat çekerek, bu konuda bir an önce önlem alınması gerektiğine işaret etti.

 Seminer, teşekkür konuşmaları ve kokteyl programıyla sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.05.2026
19:15
Bingöl`de Feci Kaza! 1`i Ağır 2 Yaralı
Bingöl'de Feci Kaza! 1'i Ağır 2 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hayvan yüklü kamyonun iki otomobile çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
20.05.2026
18:49
Dağlık Alanda Yaralanan Şahsı Ekipler Kurtardı
Dağlık Alanda Yaralanan Şahsı Ekipler Kurtardı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dağlık alanda düşerek yaralanan bir kişi, UMKE, sağlık ve jandarma ekiplerinin çalışmasıyla bulunduğu bölgeden alınarak hastaneye kaldırıldı.
20.05.2026
13:48
Malatya depremi sonrası dikkat çeken Yedisu Fayı uyarısı!
Malatya depremi sonrası dikkat çeken Yedisu Fayı uyarısı! '7.4'lük Deprem Üretebilir'
Malatya'nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından deprem uzmanları Prof. Dr. Süleyman Pampal ile Prof. Dr. Okan Tüysüz'den dikkat çeken açıklamalar geldi. İki uzman da Bingöl-Yedisu Fay Hattı'na işaret ederek büyük deprem riskine karşı uyardı.
19.05.2026
16:15
Bingöl`de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de Efrayim Bebek için kermes
Bingöl'de SMA Tip-1 Hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyalar kermeslerle devam ediyor. Solhan'ın ardından Bingöl merkez Kent Meydanı'nda düzenlenen kermesin üçüncüsü ise perşembe günü de Zübeyde Hanım Anaokulu bahçesinde yapılacak.
19.05.2026
15:39
Bingöl`de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Bingöl'de 19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı düzenlenen tören, sportif gösteriler ve kortej yürüyüşüyle kutlandı. Şehir Stadyumu'ndaki programda gençlerin sahnelediği gösteriler büyük beğeni topladı.
19.05.2026
15:27
Kupanın sahibi Jandarma oldu!
Kupanın sahibi Jandarma oldu!
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen Kurumlar Arası Futbol Turnuvası, çekişmeli final karşılaşmasıyla sona erdi. Penaltılara giden finalde Genç YİBO'yu mağlup eden İlçe Jandarma takımı turnuvanın şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın