KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Aile kaybedilmek üzere olan bir değer olmaya başladı

Psikoloji Uzmanı Zafer Akıncı, ailenin kaybedilmek üzere olan bir değer olmaya başlandığını söyledi.

Aile kaybedilmek üzere olan bir değer olmaya başladı
28 KASIM 2011 PAZARTESİ 01:47
0
2080
0
AA aa

 Bingöl Üniversitesi öncülüğünde, Bingöl İl Müftülüğü, Bingöl Belediyesi ve Bahar Derneği ortaklığıyla yürütülen Bingöl'de Aile İçi İletişim ve Empati'nin geliştirilmesi başlıklı SODES projesi kapsamında Uygulamalı Psikoloji Uzmanı Zafer Akıncı tarafından Bingöl Üniversitesi Rektörlük Konferans salonunda ‘Etkili Eğitmenlik'  başlıklı seminer verildi.

Seminerde ergenlik dönemi sorunlarına değinen Akıncı,  bu dönemde bilinçaltı ve insanın beyninin çalışma şeklinin davranış ve duygulardaki etkilerine dikkat çekti.

Çocuklar ve gençlerle iletişim kurmanın çoğu zaman yanlış algılandığını, evebeylerin genç ve çocuklara dersleri ve davranışlarına ilişkin yaptıkları telkinlerin gerçek anlamda bir iletişim olmadığını aktardı.

Asıl ilginin çocuklar ve gençlerin duygularıyla özdeşleşerek mümkün olduğunu belirten Akıncı, “İlk kez konuşmayla çocuğu anlamak mümkün değildir. Çocuğu anlamak ve davranışlarında açık ve görülür bir davranış değişikliği oluşturmak uzun süreli bir ilgiyi gerektirir. Gerektiğinde çocuğa kendi dert ve sıkıntılarımızı aktararak kendimize karşı bir güven ve özdeşlik oluşturmalıyız” dedi.

Çizgi film ve dizilerin aile ve toplum üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilere de değinen Akıncı, bu türlü film ve müziklerle bilinçaltına seslenildiğini ve böylece toplum tarafından kabul görmeyen birçok olumsuz fikir ve düşüncenin olağanlaştırıldığına dikkat çekti.

Çeşitli dizi ve çizgi filmlerden örnek veren Akıncı,  ailenin kaybedilmek üzere olan bir yapı olduğuna dikkat çekerek, bu konuda bir an önce önlem alınması gerektiğine işaret etti.

 Seminer, teşekkür konuşmaları ve kokteyl programıyla sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın