KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Aile kaybedilmek üzere olan bir değer olmaya başladı

Psikoloji Uzmanı Zafer Akıncı, ailenin kaybedilmek üzere olan bir değer olmaya başlandığını söyledi.

Aile kaybedilmek üzere olan bir değer olmaya başladı
28 KASIM 2011 PAZARTESİ 01:47
0
1682
0
AA aa

 Bingöl Üniversitesi öncülüğünde, Bingöl İl Müftülüğü, Bingöl Belediyesi ve Bahar Derneği ortaklığıyla yürütülen Bingöl'de Aile İçi İletişim ve Empati'nin geliştirilmesi başlıklı SODES projesi kapsamında Uygulamalı Psikoloji Uzmanı Zafer Akıncı tarafından Bingöl Üniversitesi Rektörlük Konferans salonunda ‘Etkili Eğitmenlik'  başlıklı seminer verildi.

Seminerde ergenlik dönemi sorunlarına değinen Akıncı,  bu dönemde bilinçaltı ve insanın beyninin çalışma şeklinin davranış ve duygulardaki etkilerine dikkat çekti.

Çocuklar ve gençlerle iletişim kurmanın çoğu zaman yanlış algılandığını, evebeylerin genç ve çocuklara dersleri ve davranışlarına ilişkin yaptıkları telkinlerin gerçek anlamda bir iletişim olmadığını aktardı.

Asıl ilginin çocuklar ve gençlerin duygularıyla özdeşleşerek mümkün olduğunu belirten Akıncı, “İlk kez konuşmayla çocuğu anlamak mümkün değildir. Çocuğu anlamak ve davranışlarında açık ve görülür bir davranış değişikliği oluşturmak uzun süreli bir ilgiyi gerektirir. Gerektiğinde çocuğa kendi dert ve sıkıntılarımızı aktararak kendimize karşı bir güven ve özdeşlik oluşturmalıyız” dedi.

Çizgi film ve dizilerin aile ve toplum üzerinde oluşturduğu olumsuz etkilere de değinen Akıncı, bu türlü film ve müziklerle bilinçaltına seslenildiğini ve böylece toplum tarafından kabul görmeyen birçok olumsuz fikir ve düşüncenin olağanlaştırıldığına dikkat çekti.

Çeşitli dizi ve çizgi filmlerden örnek veren Akıncı,  ailenin kaybedilmek üzere olan bir yapı olduğuna dikkat çekerek, bu konuda bir an önce önlem alınması gerektiğine işaret etti.

 Seminer, teşekkür konuşmaları ve kokteyl programıyla sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
02.01.2026
16:01
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi, periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahiplerinin 28 Şubat 2026'ya kadar beyanname vermesi gerektiğini bildirdi.
02.01.2026
15:14
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT Bingöl, kapalı yolları aşarak diyaliz hastasını zamanla yarış içinde Diyaliz Merkezine ulaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın