KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Aile Yılında Şiddete Karşı Tek Ses: ŞÖNİM 1100 Kişiye Ulaştı

Bingöl ŞÖNİM, 2025 yılı boyunca toplumun farklı kesimlerinden 1100 kişiye ulaşarak kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturdu. Dönmez: 'Bizim amacımız, iletişimi güçlendirmek, anlayışı derinleştirmek ve şiddetin hiçbir türüne sessiz kalmamaktır.'

Aile Yılında Şiddete Karşı Tek Ses: ŞÖNİM 1100 Kişiye Ulaştı
22 EKİM 2025 ÇARŞAMBA 19:41
0
1191
0
AA aa

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM), 2025 yılı “Aile Yılı” kapsamında yürüttüğü eğitim, seminer ve farkındalık çalışmalarıyla dikkat çekti.

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı ŞÖNİM, yıl boyunca düzenlediği etkinliklerle kadına yönelik şiddetle mücadele, aile içi iletişim, toplumsal cinsiyet eşitliği ve çocuk güvenliği gibi konularda 1100 kişiye ulaştı.

Yapılan çalışmalar kapsamında; İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Tapu İl Müdürlüğü, Belediye, Müftülük, Üniversite öğrencileri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Öz Sağlık-İş Sendikası personeli, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, lise öğrencileri, SHM aracılığıyla destek alan vatandaşlar, İŞKUR, Kadının Gücü Kooperatifi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri ve İl Göç İdaresi bünyesindeki yabancı uyruklu bireyler eğitimlerden yararlandı.

Eğitimlerde;

Kadına yönelik şiddet türleri ve mücadele mekanizmaları,

Aile içi iletişim ve empatik diyalog,

Sağlıklı sınırlar ve öfke kontrolü,

Toplumsal cinsiyet eşitliği

gibi konular ele alındı. Katılımcılara bilgilendirici materyaller sunulurken, etkileşimli anlatımlar ve gerçek yaşam örnekleriyle farkındalık artırıldı.

ŞÖNİM uzmanı Tuba Dönmez, yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:

“Kadına yönelik şiddetle mücadele sadece kadınların değil, tüm toplumun ortak sorumluluğudur. Her kurum, her birey, her aile bu farkındalığın bir parçası olmalı. Bizim amacımız, iletişimi güçlendirmek, anlayışı derinleştirmek ve şiddetin hiçbir türüne sessiz kalmamaktır.”

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri ise, kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumlar arası iş birliğinin önemine vurgu yaparak, “2025 yılında yürütülen çalışmalar 2026 yılında da kararlılıkla sürdürülecektir.” açıklamasında bulundu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.02.2026
19:46
Bingöl`de Çaya Yüzde 30 Zam
Bingöl'de Çaya Yüzde 30 Zam
Artan maliyetler nedeniyle Bingöl'de çay fiyatına yüzde 30 zam yapıldı. 13 TL'lik yeni rayiç sonrası esnaf temsilcileri, düzenlemenin zorunlu olduğunu vurguladı.
16.02.2026
19:25
Bingöl`de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Bingöl'de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Kapsül halinde 88 parça uyuşturucu yutan şüpheliler, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16.02.2026
19:24
Hesarek`te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Hesarek'te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Yeşilay ve Narkotik'ten Bingöl Hesarek Kayak Merkezinde farkındalık etkinliği düzenlendi. Karaca; 'Bağımlılıkla mücadelede en güçlü yöntem, sorun ortaya çıkmadan önce önlemektir. Bu nedenle özellikle gençlerimize ve ailelerimize ulaşarak koruyucu ve önleyici çalışmalarımızı anlatıyoruz' dedi.
16.02.2026
19:23
Hesarek`e ziyaretçi akını
Hesarek'e ziyaretçi akını
Bingöl'de kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, ziyaretçi akınına uğradı.
16.02.2026
19:22
Trafik Kazası Hasar Sürecinde Yeni Dönem
Trafik Kazası Hasar Sürecinde Yeni Dönem
Trafik kazaları sonrası hasar ve değer kaybı süreçlerini kolaylaştıracak yeni düzenleme yürürlüğe giriyor. 1 Nisan 2026'da pilot illerde başlayacak uygulama ile eksper atamaları otomatik yapılacak, komisyoncu ve aracıların devre dışı bırakılması hedefleniyor. İşte detaylar...
15.02.2026
15:36
12Bingölspor`dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
12Bingölspor'dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
Seyircisiz oynama cezasına rağmen kenetlenen şehir, sahada terinin son damlasına kadar savaşan bir takım ve dev ekrandan yükselen tezahüratlar… 12 Bingölspor, 7-1'lik tarihi galibiyetle hem zirveyi sağlamlaştırdı hem de sahada en güçlü cevabı verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın