KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Ailelere büyük görevler düşüyor

Gençliği olumsuz etkileyen kötü alışkanlıkların arttığına dikkat çeken Molla Mehdin Sevinç, iyi bir gençliğin yetişmesi için ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Ailelere büyük görevler düşüyor
12 ŞUBAT 2018 PAZARTESİ 22:08
0
2787
0
AA aa

Molla Mehdin Sevinç, iyi ve sağlıklı bir gençliğin yetişmesi için ailelere büyük görevler düştüğünü belirterek, ailelere çocukları konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Toplumu ifsad eden birçok etkenin olduğunu belirten Sevinç, özellikler gençlere yönelik çok büyük tehlikelerin söz konusu olduğunu söyledi.

Sevinç, “Sigara başta olmak üzere, uyuşturucu gibi kötü, zararlı alışkanlıklar çok fazla kullanılıyor. Uyuşturucu kullanma yaşı 11 ve 12 yaşa indi. Toplum olarak dikkat etmemiz lazım. İslami bir toplumda yaşayan Müslümanlar olarak kötü olan her şeyden uzak durmamız lazım. Mademki Müslümanız, o halde İslam'ın kaide ve kurallarına uymak zorundayız” dedi.

“Kötülüklerin çoğaldığı toplumdan ne beklenebilir” diyen Sevinç, sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklarımıza okulda ne verildiyse onu alıyorlar. Çocuk, okuldan eve geldiğinde zamanını bilgisayar ve televizyon başında geçiriyor. Biz çocuklarımıza iyi bir eğitim veremiyoruz ondan.  Geleceğimiz olan çocuklarımız konusunda Allah korusun pişman olmamak için onları iyi yetiştirmek için gayret sarf etmemiz lazım.”

“Çocuklarımızı topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmemiz lazım”

İnsanın ilk eğitiminin aileden başladığını belirten Sevinç, “Maalesef şu an aileler çocukları üzerinde durmuyor.  Okuldan çıkan çocuklara baktığınızda, davranışlarından korkarsınız. Bu da şundan kaynaklanıyor. Allah korkusunu iyi manada verememişiz, insan sevgisini öğrenememişizdir. Çocuk, aile mektebinde bir şeyler alamamış ise okul da aldığı eğitim ile başarılı olması yeterli değildir.” dedi.

“Ağaç yaş iken eğilir” sözünü hatırlatan Sevinç, ailelerin çocuklarını iyi bir eğitimle topluma yön veren bir nesil haline getirmesi gerektiğini söyledi.  (İLKHA)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2026
20:46
Bingöl`de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl'de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
23.06.2026
17:38
Bingöl`de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Bingöl'de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Yaz aylarında artış gösteren haşere ve zararlılara mücadele kapsamında çalışmalarını başlatan Bingöl Belediyesi, kanal hatlarından parklara, su birikintilerinden yeşil alanlara kadar birçok noktada ilaçlama çalışması yürütüyor. Çalışmalar kapsamında mahallelerdeki ilaçlamaların da arttırılacağı vurgulandı.
23.06.2026
17:26
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın