24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi için AK Parti'ye aday adaylığı başvurusunda bulunan aday adayları için Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde tanıtım toplantısı yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Bingöl İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler, tüm adayların bir birinden kıymetli ve değerli olduğunu söyledi.
Asıl meselenin memleket meselesi olduğunun altını çizen Güler, AK Parti teşkilatı olarak hiçbir aday adayı arasında ayırım yapmanın söz konusu olmadığını ve olamayacağını vurguladı.
47 ADAY ADAYI BAŞVURUSU YAPILDI
24 Haziran'da yapılacak Milletvekili seçimi için Bingöl'de 47 aday adayının partilerine başvuruda bulunduğunu ifade eden Güler, “Kısa bir süre önce İl Başkanlığına seçildim. Bu partide her zaman herkese eşit mesafede olacağımı özelikle belirtmek istiyorum. Bu göreve gelirken en büyük amacım, Bingöllümüze, Bingöl halkına hizmet etmekti ve bu amacımın da hiçbir zaman dışına çıkmayacağım. Partimize bir birinden değerli ve kıymetli 47 aday adayı milletvekilliği için müracaatını yaptı. Allah hayırlı uğurlu etsin. İnşallah bu güzel tablonun karşısında kazanan memleketimiz, insanlarımız ve partimiz olur”
“DEDİKODULARA İNANMAYIN”
Önceki gün yapılan Kadın Kolları Kongresine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'la hiçbir şekilde aday adayları konusunda özel bir görüşmesinin olmadığını vurgulayan Güler, “Önceki gün Bingöl'e gelen Genel Başkan Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'la aday adayları konusunda hiçbir şekilde özel bir görüşme yapmadım, birileri üzerinde görüşme yapmadım ve birileri içinde bir talebim olmadı. Bunu herkesin bilmesini istiyorum. Birileri bir takım söylemlerde bulunabilir, ancak bu tür söylemler ve dedikodulara asla itibar etmeyin. Bu tür dedikodular partimize ve memleketimize zarar verir. Hepiniz bizim için kıymetli ve değerlisiniz” ifadelerini kullandı.
“BİNGÖL BİR BÜTÜNDÜR”
İl Başkanlığı görevine geldikten sonra yönetim ile yaptıkları görüşmelerin ardından “Kuzey İlçeleri” söylemlerini kullanmamaya başladıklarını da sözlerine ekleyen Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bingöl, 7 ilçesi, beldeleri, köyleri ve mezralarıyla bir bütündür. İlçeler, beldeler, köyler ve mezralar arasında ayırım yapmak söz konusu değildir. Biz bu memleketin sevdalıları olarak her bölgeye, her bir insanımıza eşit mesafede olacağız. İl Başkanlığı görevine geldikten sonra, Bingöl'de sık sık kullanılan “Kuzey İlçeleri” tabirini, söylemlerini kullanmama kararı aldık. Yayladere, Yedisu'da, Kiğı'da, Adaklı'da, Genç'te, Solhan'da, Karlıova'da bu memleketin bir parçasıdır. Bu hep böyle kalacak”
- İngilizler kişinin ne olduğunu anlamak için geçmişine bakar. - Mil Vek.niçin seçilir. - Kendisi, yakını ve yandaşı için çalışir veya Milletvekili olanların çoğunu yel aldi, sel aldi, felak aldı götürdü. - Muhim olan Rızai İlahi için çabal digerl. badı heva olur gider. Yani rüzg. tozu saga sola sav. gibi gider. Para da gider pul da gider, malda gider. - Sonuçta Bingöle Mil vek. yapmış nicel. geldi gitti. Doğru dürüst icraat yapan pek yok. - Gerçi son 1 sene Cevdet Bey Sütaş, Çap. Köp,Tekstkent, Üniv, Devl.Hast.Abd. Baz. Köp. İçin çabası oldu tabii bakanlık elden çıktıktan sonra......
Bu kadar adayın olması garip değil mi hepsinin ortak derdi memlekette ve millette hizmet etmekmiş ! milletvekili olmadan da memlekette ve millette hizmet edebilirsiniz herkes kendi işini iyi yapsa zenginliğine zenginlik şöhretine şöhret katma derdi olmazsa gerçek dert ülkenin kalkınması olsa bu kadar aday zenginliği de olmazdı siyasetun, yalanun, inanmayanum
Aday adayı Dr. ALİMOĞLUNA.. Dr Alimoğlu zamanında sakat bir hastasını kapısının önünde bekletip eşi ve hemşiresi olan hanım efendi ile odasında sohbete tutuşmuştu. O günü hatırlasın o gün çıkan olayları hatırlasın ve bilsin ki sakat sakat kapında beklettiğin o adam ve ailesi senden bu yüzden nefret ediyor. Sen aday olursan Reise rağmen AK partiye oy vermeyecektir.
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
14.10.2026
10:33
Bingöl hangi takımı tutuyor?
Bingöl'de 12 Bingölspor dışında en çok hangi takım tutuluyor? 81 ili kapsayan araştırmada Bingöl'ün tercihi belli oldu. Peki, komşu illerde zirvede hangi takımlar var? Sonuçlarda dikkat çeken şehirler de var.
14.10.2026
10:07
Azerbaycan'daki başörtüsü baskısına tepki!
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Azerbaycan'da başörtüsü nedeniyle yaşandığı bildirilen mağduriyetlere tepki göstererek inanç özgürlüğünün korunması çağrısında bulundu. Platform, 'Başörtüsü suç değildir! İnanç özgürlüğü ayrıcalık değil, temel bir haktır' mesajını verdi.
14.10.2026
09:53
Alban'dan Bingöl için afet uyarısı: Risk büyük, önlem şart
Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem, heyelan ve çığ tehlikesine dikkat çekerek güvenli yapılaşma, bilimsel planlama ve etkin denetim çağrısı yaptı.
13.10.2026
18:31
Recep Butaku: 'Şehirde muhalefetin varlığı hissedilecek'
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Recep Butaku, Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde kentteki yol ve altyapı sorunlarından kurumlar arası koordinasyon eksikliğine, Maden Sokak'taki kentsel dönüşüm belirsizliğinden sağlık ve eğitim hizmetlerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Butaku, 'Amacımız birilerini hedefe koymak değil, memleketin eksiklerini adil bir yaklaşımla dile getirmek' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın