KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

AK Parti değil iktidarı muhalefeti de dizayn ediyor

BBP Bingöl İl Başkanı Muammer Çolakoğlu; Benim gördüğüm kadarıyla AK Parti değil iktidarı muhalefeti de dizayn ettiği için bütün muhalefetler partilerini AK Parti şuanda dizayn ediyor. Başta bizim partimiz olmak üzere. BBP tabanına güvenerek ben böyle tavır içinde girdim ve haklıyım.

AK Parti değil iktidarı muhalefeti de dizayn ediyor
26 ŞUBAT 2019 SALI 19:01
15
3493
9
AA aa

BBP Bingöl İl Başkanı Muammer Çolakoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

Bingöl'de muhalefet kalmadığı için aday gösterdiklerini aktaran Çolakoğlu; “Mahalli seçimlere Bingöl merkez belediye başkan adaylığı, Adaklı ilçesi belediye başkanlığı ve il çapında genel meclis adaylarımızı gösterdik. Seçime katılıyoruz Bingöl'de. Her ne kadar aday göstermemiz genel merkezimiz ile aramızda bir problem yaşatmışsa bizim genel merkezimiz Bingöl'de aday göstermeme taraftarıydı ancak biz baktık ki, Bingöl'de muhalefet kalmamış, MHP ile AK Parti Cumhur İttifakı altında birleşerek seçime giriyorlar, birbirlerine karşı muhalefet edemeyecekler. HDP ise belediyede ana muhalefetti, etkin muhalefet yapamamış belediyenin hizmet başarısızlıklarında onların da rolü çok büyük. Yani onların etkin muhalefet yapacağına inancımız olmadığı için belediyede çalışan, belediyeyi tanıyan, daha önce belediyede etkin hizmetlerde bulunan Şeref Varolgüneş, arkadaşımızı belediye başkanlığına aday gösterdik. Memleketimizin bütün meselelerine vakıf, sansürsüz bir şekilde, ne problem varsa hepsini dile getirecek ve kazandığımız takdirde Bingöl belediyesinde neler yapacağımızı anlatacağımız projelerimizle halkımızın huzuruna çıkarttık” şeklinde konuştu.

“Başkan yardımcılarından biriyle polemiğe girdik”

Görevinin başında olduğunu, geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamanın ise başkan yardımcılarından birinin yetkisi olmadığı halde yapıldığını iddia ede Çolakoğlu; “Görevden alındık diye basına böyle bir haber servis edilmiş bu haberin kesinlikle aslı yok. Genel başkan yardımcılarından biriyle polemiğe girdik, yetkisi olmadığı halde böyle bir açıklamada bulundu. Siyasi partiler kanunu ve partilerin tüzüklerine göre bir teşkilatın görevden el çektirilmesinin şartları var. Merkez karar yürütme kurulları toplanır, nitelikli çoğunlukla karar alırlar ve görevden çektirirler. Şimdi BBP Merkez karar yürütme kurulana böyle bir karar şimdiye kadar gelmedi. El çektirirlerse de saygı duyarız. Yine gösterdiğimiz adayımızın arkasında duracağız” dedi.

“AK Parti şuanda dizayn ediyor”

Çolakoğlu'nun açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Ben iki yıldır genel merkezin binasına hiç gitmedim çünkü ben tavır koydum mu tam koyarım. Bu anayasa halk oylamasından sonra hiç uğramadım ama partinin toplantıların hepsine katıldım. Görüşlerimi de açık ve net söyledim. Daha önceden aday göstereceğimi söyledim ama bana ülkenin bekası dediler. Ben bakıyorum Bingöl'ün durumu 90'lı yıllara göre durumu bin kat daha iyi. Terörle bekayla, ilgili bir problemi yok Bingöl'ün. Ama benim gördüğüm kadarıyla AK Parti değil iktidarı muhalefeti de dizayn ettiği için bütün muhalefetler partilerini AK Parti şuanda dizayn ediyor. Başta bizim partimiz olmak üzere. BBP tabanına güvenerek ben böyle tavır içinde girdim ve haklıyım. MHP'nin adayı var iddialı olduklarını söylüyor. Şimdi MHP'ye genelge gelmiş, ittifak partimizin aleyhinde konuşmayın. Bu Bingöl belediyesini 2004 yılından beri kimler yönetiyor, AK Parti yönetiyor. Eğer muhalefet yapacaksa işte AK Parti böyle yapıyor, şöyle yapıyor demesi gerekmiyor mu? Devlet bahçeli genelge göndermiş AK Parti'nin aleyhinde konuşmayın diyor. Muhalefet olur mu?”

 “Hişyar Özsoy'un bir paylaşımını gördüm. İşte kazanacağım belediyeyi ziyaret edeceğim diyor. Ama orada 2004'ten bu yana partilerin meclis üyeleri var 8-10 tane. Söylemek istediğim şu; etkin bir muhalefet yapabilirlerdi. Ben tabela partisiyim onlara göre. İmar rantı ile ilgili 10 tane meclis toplantısı var tespit etmişim oy birliği ile çıkmış, rantta birlik var. Kalkıp AK Parti'nin nesini engelleyecekler. Muhalefet ettikleri toplantıda oyları var.”

 “Yaklaşık bir senedir bu durumu öngördüm. Toplumun çeşitli kesimleriyle diyaloğa geçtim birçok isimle. Yani sosyal-demokrat kişilerle. Benim ideolojime ters insanlar var ama makul insanlar var. Onlarla oturup çok sohbet ettim hatta bunu ben anlattım kendilerine siz ne yaparsanız yapın Cevdet Bey bir tane aday bulur HDP'ye aday gösterir siz hiçbir şey yapamazsınız dedim. HDP'nin adaylarını o belirliyor dedim. Siz gelin özgün bir politika takip edelim, bağımsız bir aday gösterelim hatta sağdan oy alabilecek sosyal-demokrat bazı tanıdıklarım vardı, kabiliyetlerine inandığım vardı. Rahat oy verebilirdik. Sonuç ön görülerimiz tuttu, istedikleri gibi siyaseti dizayn ediyorlar ondan sonra biz 35 bin olarak seçileceğiz diyorlar. Hatta Cumhur İttifakı içerisinde bir görüşme oldu, Bingöl'ü gündeme bile getirmediler niye, Cevdet bey demiş ki burada ihtiyacımız yok.”

 “HDP'nin adaylarını onlar belirliyor, aksini ispat etsinler bekliyorum. Dinamik bir aday çıktı HDP'de, merkezin aday atamasına karşıyım ben. HDP'nin önde gelen isimlerinden Hişyar bey ve kazanacağını ön görüyorum. İki aylığına insan vekillikten vazgeçer mi? Gördüğünüz gibi aday gösterilmedi Sinan Baylaz. İddialı da olabilir mi mesela. Daha önceki adayları da kendileri belirledi. Etkin muhalefet yapılacak adam gösterilmiyor”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40573)
28 Şubat 2019 Perşembe 13:05
Belediye işhanını peşkeş çekenlerden tere yağından kıl çeker gibi çekip alan adamın adıdır Muamer ÇOLAKOĞLU
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40529)
28 Şubat 2019 Perşembe 00:06
Bilmeyenler de dürüstlük abidesi sanacak..?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40475)
27 Şubat 2019 Çarşamba 10:51
gundem olmaya calisan tipler
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40453)
27 Şubat 2019 Çarşamba 08:26
İleri görüşlü bir arkadaş, kendisini tanımam ama bazı yerlerde nokta atışı yapmış... Tabi konuşmanın tamamına katılmıyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40452)
27 Şubat 2019 Çarşamba 08:22
eskiden bir iş alındığında ya 15-20 yıl sürerdi yada bir süre sonra iptal olurdu.
ak parti zamanında yapılan yatırımlar toplasan 60 yıllık bingöl tarihinde son 15 yılın çeyreği kadar yapılmamıştır.h.limanı , okullar,üniversite, sağlık kurumları,osb de ki fabrikalar,sütaş ve sayamayacağım bir çok yatırım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40447)
27 Şubat 2019 Çarşamba 07:50
şeref başkana basarılar dilrız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40433)
26 Şubat 2019 Salı 23:54
Bingölde MHP var ayıp sizde MHP katılın susun be
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40427)
26 Şubat 2019 Salı 22:11
ALLAHINA KURBAN, ÇOKAKOĞLU..KOCA KURT.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_40423)
26 Şubat 2019 Salı 21:28
ne gurur ne kibir varmış sende yıllardır siyasetle meşgulsun bir türlü yer edinemedin şimdi de cevdet yılmaz la uğraşıyorsun önce kendi yerini sağlama al adamlar seni aldılar görevden hoş bu güne kadar sende ne görevde olduğunu bilmiyordun
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın