KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2024 Cuma
°C

Ak Parti'de 28 Aday Adayı

Erken seçim kararı siyaset arenasını alevlendirdi, 28 isim AK Parti'den aday olacağını duyurdu. Pazar günü müracaatlar sona erecek, Çarşamba günü temayül var. İşte Ak Parti'ye başvuran 28 isim ve detayları....

Ak Parti`de 28 Aday Adayı
28 NİSAN 2018 CUMARTESİ 00:41
15
19075
55
AA aa

24 Haziran 2018'de yapılacak erken seçim, gündemle beraber siyasi partilerde de hareketliliği zirveye çıkardı. Bir yandan Cumhurbaşkanlığı için partilerin aday belirlemesine dönük tartışmalar devam ederken, diğer taraftan milletvekili aday adayı başvuruları da sürüyor. Kamudaki istifaların ardından tablolar daha da netleşirken, Bingöl'de en yoğun müracaat, her seçimde olduğun bu seçimde de iktidar partisine oldu.

29 Nisan'da aday adaylığı müracaatlarının sona ereceği duyurulurken, aday adayı olacağını duyuran birçok ismin son gün müracaat dilekçesini vereceği kaydediliyor.

Dün itibariyle 28 ismin Ak Parti'den Bingöl Milletvekili Aday Adayı olacağı duyurulurken, 21 Mayıs'ta kesin adayların belirleneceği öğrenildi.

Bingöl temayül yoklaması ne zaman?

Öte yandan, şimdiye kadar AK Parti cephesinde başvuru yapmış 28 aday adayı için temayül yoklamasına gidilecek.

Başvuru sürelerinin tamamlanmasının ardından başvuru yapmış aday adayları için 2 Mayıs Çarşamba günü Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde temayül yoklaması gerçekleştirilecek.

Temayül yoklamasında AK Parti'nin İl, ilçe teşkilatları, eski il başkanları (Aday olanlar hariç) oy kullanabilecek. Oy kullanma işlemi tamamlandıktan sonra sonuçlar partinin genel merkezine gönderilecek.

İşte AK Parti'de aday adaylığı başvuru yapmış isimler:

 

ALİ AYRANCI

1975 yılında Genç ilçesinde doğdu. 2002 yılında AK Parti kurucu listede yer aldı. 2002 -2009 yılları arasında AK Parti Servi Belde Teşkilat Başkanlığı yaptı. 2009-2014 yılları arasında Servi Belediye Başkanlığını görevini yürüttü. 2016 yılında Bingöl Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne atandı. Evli ve 1 çocuk babasıdır. 

ALİ BUKAN

1966 yılında Bingöl de doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Bingöl de yaptı. 1994 yılında  Fırat üniversitesi Bingöl MYO İnşaat Bölümünden mezun oldu. 1997-2003 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı bünyesinde şube müdürlüğü yaptı. Kurumundan 2003 yılında istifa ederek Kendi firması olan Bukan Enerji şirketini kurarak halen Enerji ve İnşaat sektöründe faaliyet göstermektedir.

ALİ RIZA BOZKURT

1972 yılı Bingöl Doğumlu. Siyaset bilimi ve İnşaat mühendisliği bitirdi. Evli ve 4 çocuk babası. 2011 genel seçimlerinde HAS Parti'den ve 2014 yılında AK Parti'den milletvekili adayı oldu.

AYDIN POLAT

Bingöl merkez Kuruca köyünde dünyaya gelen Polat, ilk ve ortaokulu köyünde, lise eğitimini ise Bingöl Lisesi'nde tamamladı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun olan Polat, ilk görev yeri olan Bingöl Şehit Mustafa Gündoğdu İlköğretim Okulu'na sınıf öğretmeni olarak atandı.

Daha sonra sırasıyla Bingöl 100.Yıl İlköğretim Okulu, Bingöl Rehberlik ve Araştırma Merkezinde Müdür Yardımcılı ve Bingöl Karaelmas İlköğretim Okulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Vakfı Bingöl Fen Lisesi, Mersin Mareşal Fevzi Çakmak Çok Programlı Lisesi'nde görev yaptı.

2007 yılında Bingöl Milletvekili seçilen Cevdet Yılmaz'ın danışmanlığına başladı. 2009 yılında Devlet Bakanı ve 2011 yılında Kalkınma Bakanı olan Cevdet Yılmaz'ın danışmanlığını sürdüren Polat, son olarak Kalkınma Bakanlığı müşavirliği görevini yürütüyordu. İyi seviyede İngilizce bilen Polat, evli ve 3 çocuk babasıdır.

CEMAL EĞİN

1968 yılında Bingöl'ün Kiğı ilçenin Payamlı Köyü'nde doğdu. 1976-1977 yılları arasında İstanbul'a taşındı. Halen iş adamı olarak İstanbul'da yaşamaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

ENVER FEHMİOĞLU

1956 yılında Bingöl ili Genç İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Genç İlçesi'nde, lise öğrenimini Bingöl'de bitirdi. Yükseköğrenimini 1980 yılında Kütahya Eğitim Enstitüsü'nde tamamladı.

Yurdun çeşitli yerlerinde öğretmenliği yaptıktan sonra, 1985 yılından emekli olduğu 2007 yılına kadar Genç Halk Eğitimi Merkezi'nde idareci olarak çalıştı. 2002-2007 iki dönem AK Parti milletvekili aday adayı olan Enver Fehmioğlu, 1 Kasım 2015'ten bu yana AK Parti Bingöl Milletvekili olarak görevine devam ediyor. Evli 6 çocuk babasıdır.

EMİN VARAN

1967 yılında Bingöl'ün Genç ilçesinde doğdu. Fırat üniversitesi İnşaat Teknikerliği bölümünü bitirdi. İnşaat ve ticaret sektöründe istihdam sağlamaktadır. Evli ve 9 çocuk babasıdır.

EMRULLAH BUYANKARA

1983 yılında Bingöl Merkez'de doğdu. İlk ve ortaöğretim hayatını Bingöl'de tamamladıktan sonra 2003 yılında Fırat Üniversitesi Bingöl Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümünü bitirdi. 2006 yılında da aynı üniversitenin muhasebe bölümünden mezun oldu. Esnaflık ve ticaretle uğraştığı gibi 2002-2009 yılları arasında da AK Parti Gençlik Kolları Teşkilatında da aktif görev almıştır. Evli ve bir çocuk babası.

EŞREF TAŞ

1 Ocak 1965'te Bingöl Genç'te doğdu. Babasının adı Mustafa, annesinin adı Şare'dir. Kimyager, Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Fırat Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamladı. Kimya öğretmenliği yaptı. Harran Üniversitesinde araştırma görevlisi kadrosuna atandı. 2002 yılında doçent oldu.  24. Dönem AK Parti Bingöl Milletvekili olarak siyasi hayatına atıldı.

FEYZİ BERDİBEK

Bingöl Eski Milletvekili Feyzi Berdibek, AK Parti'den aday adaylık başvurusu yapacağı duyurdu. Berdibek, Pazar Günü başvuruda bulunacağını söyledi. 1957 yılında Bingöl'de doğan Berdibek, inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor.

HEYBET SEMUR

1974 de Bingöl Genç İlçesi Sarıbudak köyünde doğdu.
İlkokulu köyünde okuduktan sonra ortaokul, lise eğitimini adana da tamamladı.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra Bingöl de bir Kaleönü sağlık ocağında hekimlik yaptıktan sonra bit yolda Bingöl devlet hastanesinde başhekim yardımcılığı yaptı.
Daha sonra Adana numune hastaneden de genel cerrahi uzmanı eğitimin alıp siirt de ambulans helikopterin de görev alarak askerliğini yaptı.
Askerlik den sonra 3,5 sene Diyarbekir Ergani ilçesin de başhekimlik yaptı.
2011 den 2015 yılına kadar 4,5 yıl boyunca Bingöl devlet hastanenin de başhekimlik yaptı.
Daha sonra da 2 yıl 3 ay süre ile Van kamu hastaneleri genel sekreterliği yaptı.
Evli ve 4 çocuk babası olan Semur Hale'n Van Yyü genel cerrahi de çalışmaktadır.

HİKMET DENGEŞİK

1966 yılında Bingöl'ün Genç ilçesinde doğdu. İlkokulu Genç İlçesi Sürekli Köyü ilkokulunda, Ortaokul ve Lise eğitimini ise Bingöl İmam Hatip Lisesinde 1984 yılında tamamladı. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazanan Dengeşik, 1988 yılında Kamu Yönetiminden mezun oldu. 1989 yılında Bingöl kaymakam adayı olarak memuriyet hayatına başladı. 1990 yılında 1 yıl süre ile İngiltere'de dil ve meslek eğitimi gördükten sonra Kırşehir Akpınar, Mersin Aydıncık ile Konya'nın Taşkent ve Doğanhisar ilçelerinde kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. İçişleri bakanlığında 6 aylık kaymakamlık kursunu müteakiben 1993 yılında samsun Asarcık ve Konya Güneysınır ilçelerinde kaymakamlık yaptı.1996 yılında içişleri bakanlığına atanan Dengeşik, İçişleri Bakanlığı merkezinde çeşitli görevlerde bulundu. Halen içişleri bakanlığında hukuk müşaviri olarak görev yapan Dengeşik, buradaki görevinden Türkiye'nin en büyük şehri olan İstanbul Vali yardımcılığı görevine getirildi. Aynı zamanda vekaleten Adalar Kaymakamı olarak da görev yapan Dengeşik, daha sonra asaleten Adalar Kaymakamlığına atandı.  Dengeşik, bu görevinden istifa ederek AK Parti Bingöl Milletvekili Aday Adayı oldu. Dengeşik, evli ve 2 çocuk babası.

MAHFUZ GÜLER

Siyasete 1999 yılında Bingöl'de Fazilet Partisi'nden seçilerek milletvekili olarak başlayıp, FP'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasıyla mecliste Yenilikçi hareketini başlatarak AK Partinin Kurucuları arasında bulunan Güler,2002 seçimlerinde AK Parti Bingöl Milletvekili olarak yeniden seçildi. AK Parti'nin ilk hükümetinde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu başkanlığı, Sağlıkta Dönüşüm Programı ve Sosyal Güvenlik Reformunda bulunan Güler TBMM'de Akdeniz Parlamenter Asamblesi(APA) Türk Grubu Başkanlığı ve Avrupa Parlamentolararası Nüfus ve Kalkınma Forumu Türk Grubu Başkanlığı yaptı.

MAHMUT SAİTOĞLU

1989 yılında kazandığı Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesini gece çalışıp, gündüz eğitimine devam ederek 1995 yılında Tıp doktoru olarak mezun oldu. Bingöl'de 7 yıl doktorluk ve idarecilik yaptı. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Kliniğinden 2006 yılında uzmanlığını aldı. Çok iyi düzeyde Zazaca, ve orta düzeyde İngilizce bilen Saitoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

MAHMUT SÖNMEZ

1986 ve 1995 yılları arasında iki dönem Bingöl milletvekilliği yapan Sönmez, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde aday adayı olduğunu açıkladı.

MARUF OKUYAN

1966 yılında Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde doğdu. İlköğrenimimi Solhan'da, ortaöğrenimi Bingöl İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1988 yılında girmiş olduğu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1992 yılında mezun oldu. 17 yıl Bingöl'de serbest avukatlık yaptı. 24 Haziran 2018'de AK Parti'den aday adayı olarak başvurusunu yaptı.

NİYAZİ ÇAVUŞOĞLU

Solhan eski Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu'nun AK Partiden Aday Adayı olduğunu açıkladı. 2004 yılında DYP'den Solhan Belediye başkanı seçildi. DYP'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis'e girmemesine tepki olarak bir gün sonra istifa ederek 2008 yılında AK partiye katıldı. 2009 yılında yapılan seçimlerde AK partiden Solhan Belediye başkanı seçilerek 2014 yılına kadar görevini sürdürdü. Çavuşoğlu, 1964 Yılında Solhan ilçesinde doğdu.

ORHAN BUĞRAHAN

1966 yılında Bingöl doğumlu olan Orhan Buğrahan İlk, orta ve lise öğrenimini Bingöl ilinde tamamladı, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği bölümünde lisans eğitimini tamamlayarak 1993 yılında öğretmenlik mesleğine başladı. 1997 yılında kamudan istifa ederek Bingöl'de bazı özel öğretim kurumlarında öğretmenlik ve idarecilik yaptı.

2011 yılında tekrar kamuya dönerek öğretmenlik mesleğine devam eden Orhan Buğrahan 2014 yılında Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yaptı. 2016 yılından bu yana Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Orhan Buğrahan evli ve 4 çocuk babasıdır. Aynı zamanda Cihannüma Derneği Bingöl il Temsilciliği görevini yürüten Orhan Buğrahan,  birçok sivil toplum kuruluşunda  ve platformlarında aktif olarak çalışmıştır.

RAMAZAN TOKUŞ

1981 yılı Bingöl İli Genç İlçesi doğumlu olup, ilkokulu Bingöl Fatih İlkokulunda, ortaokulu Bingöl İmam Hatip Lisesinde ve lise eğitiminin bir kısmını Bingöl 60. Yıl Sağlık Meslek Lisesi'nde okuyup Sağlık Meslek Liseleri Yatılılık Sınavında Türkiye 1. olup, Kırklareli 60. Yıl Sağlık Meslek Lisesi'nde tamamladı.  2006 yılının sonlarında Bingöl Devlet Hastanesi'ne tayin isteyip 2 yıl burada çalıştıktan sonra 2008 yılının son ayında Ankara Çocuk Hastanesine tayin oldu. Burada 4 ay çalıştıktan sonra Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli Daire Başkanlığında uzun süre çalıştı. Ardından 24. Dönem Milletvekilliği sürecinde 7 ay kadar TBMM de Milletvekili Danışmanlığı görevini yürüttü.  2016 yılında Avukatlık stajını bitirip Sağlık Bakanlığı'na geri dönerek bir süre, Ankara 1. Bölge Genel Sekreterliğinde Hukuk Danışmanlığı görevini yürüttü. Ardından Bakanlık Merkezine Hukuk Müşaviri olarak atandı. Ankara BİNYAR (Bingöllüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Ensar Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Biyologlar Derneği Üyeliği, Sağlık SEN Bakanlık İşyeri Temsilciliği ve Huder Hukuki Araştırmalar Derneği üyeliği gibi birçok STK'da görev aldı. Buna ek olarak Ankara Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Etik Kurul Üyeliği görevini de yapmaktadır. Halen Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevini yapmakta iken 24 Haziran Milletvekili Genel Seçiminde Ak Parti Bingöl Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden Tokuş, evli ve iki çocuk babasıdır.

SADRETTİN DİNLER

Bingöl Fikri Asım Derneği Başkanlık görevini yürüten Sadrettin Dinler, AK Parti Bingöl Milletvekilliği için aday adayı başvurusunda bulunacak.

ŞAHİN BİNGÖL

2 Ocak 1968 yılında Bingöl'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bingöl'de tamamladı.  Diyarbakır Toplum Sağlık Kolejini bitirdikten sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İş İdaresi bölümünden lisans düzeyinde 1993 yılında mezun oldu.  Ankara SSK Genel Müdürlüğü'nde uzman olarak göreve başlayıp uzun yıllar çeşitli kamu kurumlarında idarecilik ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Kamudaki görevleri ile beraber çeşitli derneklerin yönetim kurulu üyeliğini yaptı.  Sivil toplum kuruluşlarında aktif rol aldı. Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nde 2003-2011 yılları arasında kesintisiz idari il sağlık müdür yardımcılığı görevini yürüttü.  Bu süreçte idarecilik ve yöneticilik alanında birçok değişim dönüşüm seminer ve üst düzey kongrelerine katıldı. Sigara ve diğer zararlı maddelerle mücadele projelerini destekleyip koordinatörlüğünü yaptı.  Kamu yöneticisi iken görevinden istifa edip 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti 24. Dönem Bingöl Milletvekili Adayı oldu ancak çok az bir oy farkı ile seçilemedi.  Şahin Bingöl, 2011 seçimlerinden sonra akademik kariyer yapmak üzere İstanbul Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında birinci yüksek lisansını (master) “Siyasal Sistemlerde Başkanlık Sistemi Ve Türkiye'de Uygulanabilirliği” tez projesiyle tamamladı.  İkinci yüksek lisansını (Master) Gazikent Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı “İktisat- Ekonomi” bilim alanında yüksek lisans derecesi diplomasını aldı.  Ekonomi alanında doktora çalışmaları devam etmekte olan Şahin Bingöl evli ve 4 çocuk babası iken Mayıs 2003 Bingöl depreminde 3 çocuğunu kaybetmiş olup evli ve 1 çocuk babasıdır.

YAKUP SÜNGÜ

SGK Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü'de adaylık için görevinden istifa eden isimlerden oldu.  Yakup Süngü, 24 Haziran 2018 seçimleri için Ak Parti Bingöl Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Süngü, 2011 yılında itibaren SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanlığı görevini yürüttü. İngilizce bilen Süngü, evli ve iki çocuk babasıdır.

YILMAZ EKİNCİ

Bingöl'de doğdu. İlk ve ortaokul eğitimini, Bingöl-Genç Yatılı Bölge Okulu'nda, lise eğitimini ise Bingöl Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimine, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde başladı ve Uludağ Üni. Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını, Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde üstün başarı ile tamamladı. 1996 yılında TC. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından takdirle ödüllendirildi. 2006 yılında Bursa'da yerel basın tarafından yılın en başarılı bürokratı olarak görüldü. 3 dil bilmektedir. İngilizce, Zazaca, Farsça Evli olup, 3 çocuk babasıdır. Yayınlanmış 6 kitabı ve birçok makalesi bulunmaktadır. Uzmanlık alanları; Kamu Yönetimi, Yerel Yönetimler, Dış Ticaret Uzmanlıklarıdır. Bunun yanında, araştırmacı, şair ve yazardır. Sanatsal ve kültürel alanlarla ilgili çeşitli çalışmaları bulunmaktadır. 1992 -1995 yılları arasında T.C. Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığında İhracat Kontrolörü, 1995 -2000 yılları arasında T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığında Denetmen Yrd. ve Denetmen, 2000 -2004 yılları arasında T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı Grup Başkan Yardımcısı, 2004 -2010 yılları arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcısı, 2008 -2009 yılları arasında Bursa Büyükşehir Belediye'sinde BURKENT AŞ.'nin Yönetim Kurulu Başkanı, 2010-2011 yılları arasında T.C. Başbakanlık'ta Danışman, 2011 yılından itibaren T.C. Kalkınma Bakanlığı'nda, yatırım ve projelerden sorumlu Bakan Müşaviri olarak çalıştı. Çalışma hayatında birçok projeye öncülük etti ve üst düzey yöneticiliklerde bulundu.

 

YAHYA YİĞİT

1958 Bingöl / Genç Doğumlu ilk ve ortaokulu Bingöl'de okudu. 1974-1977 yılları arasında Gümüşhane Mareşal Feyzi Çakmak Öğretmen Okulunda okudu. 1977- -1979 yılları arasında Gümüşhane, Bolu ve Bingöl Eğitim Enstitüsünde öğrenimini tamamladı. 1979- 1987 yılları arasında Bingöl'de çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. 1987 – 1990 yıllarında Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevini yaptı. 1990 – 2011 yılları arasında Bingöl Halk Eğitimi Merkezinde Müdür ve Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2011 ve 2018 yılları arasında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri sitesinde öğretmenlik görevini sürdürmekte iken Ak Parti'den Milletvekili Aday Adayı olmak için görevinden istifa etti. Evli ve Dört çocuk babasıdır.

 

YILMAZ SEVEN

1983 yılı, Bingöl Genç İlçesine bağlı Şehitköy nüfusuna kayıtlı olup, ilk ve orta öğrenimini yine doğduğu Genç ilçesinde tamamladı. 2002 yılında girdiği İstanbul Hukuk Fakültesinde 2006 yılında üstün başarıyla tamamlayarak mezun olan Seven, 1 yıllık avukatlık stajını kendi memleketi olan Bingöl'de tamamladı. Stajını tamamlanmasının hemen ardından Bingöl Barosu'na kaydını yaptırdı ve 2008 yılından itibaren Bingöl Barosu'na bağlı Serbest Avukat olarak çalışmakta. Seven, 2015-2018 yılları arasında AK Parti İl Başkanlığı görevini yürüttü.

YUSUF ERDOĞMUŞ

Genç Sarısaman köyünde 01.01.1967 yılında Dünya'ya geldi. 1974-1979 yılları arasında ilkokulu genç yatılı bölge okulunda tamamladı. Orta ve lise öğrenimini Ziya Gökalp lisesinde devam etti. 1980'li yıllarda ayakkabı boyacılığıyla başladığı 1990'lı yıllarda cafe restaurant  sektöründe hizmet etmektedir.

ZEKİ KORKUTATA

1977 yılında Bingöl'de doğmuştur. Bingöl 60.Yıl Sağlık Meslek Lisesi, Anadolu Üniversitesi Adalet Meslek yüksekokulu önlisans, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde lisans eğitimi aldı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans yaptı, bir müddet Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde doktora çalışmalarını sürdürdü.

1994 yılında Bingöl'de Sağlık Memuru olarak başladığı meslek hayatını Bursa ve Ankara Sağlık Müdürlüklerinde 2003 yılına kadar devam ettirmiştir. 2003 yılında Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde Şube Müdürü, 2004-2012 yılları arasında Daire Başkanı olarak görev yapmıştır. Mart 2012'den beri Türkiye Halk Sağlığı Kurumunda Başkan Yardımcılığı görevini yürütürken, 11.09.2017 tarihi itibariyle Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı. Evli ve bir çocuk babasıdır.

ZİYA SÖZEN

11 Mayıs 1979 tarihinde Bingöl'de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Bingöl'de tamamladıktan sonra lise öğrenimine Ankara Polis Koleji'nde devam ederken kendi isteğiyle ayrılarak Bingöl Rekabet Kurumu Lisesi'nden mezun oldu. Lisans öğrenimini Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü'nde tamamladı. 13 Mart 2013 tarihinde arkadaşlarıyla beraber Kurucu Başkanı olduğu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu'nu kurdular. 2007 yılında şehit çocuğu olarak girdiği devlet memurluğu görevini çeşitli kurumlarda yürüten Ziya Sözen, 2012-2013 yılları arasında Bingöl Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürlüğü görevini vekaleten yürütmüştür. Halen İçişleri Bakanlığında memur olarak çalışan Ziya Sözen orta düzeyde İngilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_80218)
28 Aralık 2020 Pazartesi 20:49
Yeni genç arkadaşlar alsin. Bingol vatan evlatlari. Tuttugunu koparabilen Solhan icin buyuk cikisi var Sn. Sedat DİNLER inaniyoruz ki Bingole deger katacak. Solagan sizinle inşallah abim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26141)
21 Mayıs 2018 Pazartesi 02:26
1 Cevdet Yılmaz 2 Şahin Bingöl 3 Fevzi Berdibek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26140)
21 Mayıs 2018 Pazartesi 02:25
Yillardan beri bir cok bu milletvekili aday adaylarini yakindan taniyorum.Cogu dürüstlükten nem almamais ,sicileri temiz olmayan,yillarca devlet bürokrasisinden yer almis ,ceplerini doldurmus Hirsizlardir.Ayni Belediyecilikten gelip miliyonlarca dollarlari yurt disina (Avrupa,Katar ve bir cok ülke de actigi banka hesaplarina hortumlayan Hirsuz,sabikali Erdogan ,bu caldiklariyla yetinmeyip,iki cocugunu da devlet imkanlarindan yararlanarah milliyarder ettigi asikar oldugu,koyunlarin disinda herkesce bilinmektedir. Verin oylarinizi bu HIRSIZLARA!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_25878)
09 Mayıs 2018 Çarşamba 08:29
1- Faruk Köse
Misafir Kullanıcı (@Misafir_25877)
09 Mayıs 2018 Çarşamba 08:26
Faruk Köse değerli büyüğümüzün inşaallah kazanacak.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_25863)
08 Mayıs 2018 Salı 03:52
Adayların neredeyse hepsi genç doğumlu..Bİngöl yedi ilçe değilmi?Benmi yanlış biliyorum.......
Misafir Kullanıcı (@Misafir_25797)
05 Mayıs 2018 Cumartesi 21:14
Bence kesinlikle 1.sıra Fevzi baba 2.sıra İbrahim cansızoğlu 3- şahin bingöl
Misafir Kullanıcı (@Misafir_25796)
05 Mayıs 2018 Cumartesi 21:13
1-Feyzi Berdibek
Misafir Kullanıcı (@Misafir_25624)
03 Mayıs 2018 Perşembe 09:36
1.cevdet yılmaz 2. Zeki korkutata 3.orhan bugrahan
Misafir Kullanıcı (@Misafir_25556)
02 Mayıs 2018 Çarşamba 13:34
1- Cevdet Yılmaz ( O Yoksa Orhan BUĞRAHAN )
2-Enver Fehmioğlu ( Veya Sivan bölgesinden biri ) Çünkü il başkanlığı zıkte'de
3-Mahmut SÖNMEZ ( Merkez, Karlıova, Solhan ve Kuzey ilçelerinde oyu var )
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
25.04.2024
13:07
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl Zağ Mağaraları turizme kazandırılmayı bekliyor
Bingöl'de 2019-2022 yılları arasında yüzey araştırmaları çerçevesinde incelenen 5 katlı Zağ Mağaları'nın binlerce yıllık tarihi olduğu tespit edildi. MS 100 ve 200'lü yıllarda ilk Hristiyanlar tarafından inşa edildiği ileri sürülen mağaraları daha sonra Müslümanlar da ilim merkezi olarak kullandı. Tarihi alanın çevre düzenlemesi yapılarak turizme kazandırılması bekleniyor.
25.04.2024
11:51
Bingöl Teksas`a mı döndü?
Bingöl Teksas'a mı döndü?
Her defasında farklı bir mahallede farklı bir silahlı kavga haberinin duyulduğu Bingöl'de son günlerin en fazla kullanılan cümlesi 'Bingöl, Teksas'a dönmüş.' Bunca silahlanma ve olaya karışanlar hakkındaki işlemler ise muamma!
25.04.2024
11:25
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
20 yıl hapis cezası vardı! Yakalandı
Bingöl Valiliği, birçok suçtan aranan ve 20,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahısın yakalandığını duyurdu.
25.04.2024
11:23
Bingöl İŞKUR`dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl İŞKUR'dan işgücü piyasa araştırması
Bingöl Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Cevdet Baycuman, 2024 yılı İşgücü Piyasası Araştırması ile ilgili saha çalışmasının 15 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını duyurdu.
25.04.2024
11:22
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteorolojiden Bingöl için uyarı!
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl, Elâzığ, Malatya, Tunceli ve Adıyaman için toz taşınımı uyarısı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın