KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Nisan 2026 Pazar
°C

AK Parti'de Ali Babacan bombası!

AK Parti ile çalışan SAROS Araştırma, 2019 Mart'ında yapılacak yerel seçimlerle ilgili İstanbul ve Ankara'da anket yaptı. SAROS'un anket sonuçlarını paylaşan Abdülkadir Selvi, Ali Babacan bombasını patlattı...

AK Parti`de Ali Babacan bombası!
30 EKİM 2018 SALI 12:02
0
3779
4
AA aa

MART 2019'da yapılacak olan yerel seçimlere hazınlanan partiler bir yandan da anketlerle aday belirlemeye çalışıyor. AK Parti ile çalışan Siyasal ve Sosyal Araştırma Servisi'nin (SAROS) yaptığı İstanbul ve Ankara araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. AK Parti'nin Ankara adayları arasına bomba bir isim girdi. Ekonomiden sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olabileceği belirtiliyor. İşte Abdülkadir Selvi'nin SAROS anketi ve kulislere sızan isimlerle ilgili paylaştığı flaş kulis bilgiler...

İSTANBUL VE ANKARA: PARTİYE GÖRE OY VERİRİM... Burhan Eptemli'nin sahibi olduğu SAROS19-28 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da 3027, Ankara'da ise 1620 denekle yüz yüze araştırma yöntemiyle araştırma yaptı. Araştırma sonucuna göre iki büyük şehrimizin seçmenlerinin ezici bir çoğunluğu partiye oy veriyor. Bu oran İstanbul'da biraz daha yüksek. “Partiye oy veririm” diyenlerin oranı Ankara'da yüzde 59.3'ken bu oran İstanbul'da yüzde 63.1'e kadar çıkıyor.

PROJEYE GÖRE OY VERİRİM DİYENLER... Araştırmada İstanbul ile Ankara arasındaki bir fark dikkat çekiyor. İstanbul'da “Adayın açıklayacağı projelere göre oy veririm” diyenlerin oranı yüzde 28.3'le ikinci sırada gelirken bu oran Ankara'da 17.8'le üçüncü sıraya düşüyor. Ankara'da adayın yerli olması 19.1'le ikinci sırada yer alırken, bu oran İstanbul'da 1.8'le en son sırada yer alıyor.

ADAYIN KİM OLDUĞU ÖNEMLİ... Bu oranlara rağmen yine de adayın kimliği büyük önem arz ediyor. Bu seçimlerde doğru aday ya da kazanacak aday tanımını çok duyacağız. O nedenle partiler “kazanacak aday”lara yönelecekler.

AÇIK UÇLU ARAŞTIRMANIN SONUÇLARI... Açık uçlu olarak yapılan başka bir araştırmanın sonuçlarını ve İstanbul, Ankara ve İzmir'e ilişkin kulis bilgilerinini de paylaşan Abdülkadir Selvi şunları yazdı... AK Parti üç büyük ilde seçimlere güçlü isimlerle girmeye hazırlanıyor. Bu seçimlerde en büyük yarış İstanbul üzerine olacak.

İSTANBUL VE ANKARA ERDOĞAN'A BIRAKILDI... AK Parti'de tüm iller üzerine araştırmalar yapılıyor. Ama iki il var ki orası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bırakılmış durumda. İstanbul ve Ankara adaylarını Erdoğan belirleyecek. O nedenle telefon mesajıyla yapılan anketlerde İstanbul ve Ankara bu sistemin dışında tutuldu.

İSTANBUL İÇİN BİNALİ YILDIRIM... İstanbul için Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın ismi ilk sırada çıkıyor. Onu az bir farkla Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş takip ediyor. Binali Yıldırım'ın Meclis Başkanlığı'nda devam etme isteği biliniyor ama “kazanacak aday” söz konusu olunca nihai karar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bırakılmış durumda. Bu arada Muharrem İncede İstanbul'da varlığını hissettiriyor.

ANKARA İÇİN İKİ YENİ İSİM DAHA! BABACAN VE İŞLER... Ankara için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki konuşuluyor. Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda başarılı bir performans göstermişti. Şehircilikte başarılı bir çizgiye sahip. Ankaralılık tercihini dikkate aldığınızda ise eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Emrullah İşler de konuşulan isimler arasında.

ŞİMDİKİ BAŞKANLARIN DURUMU NE?.. Mevlüt Uysal İstanbul'da, Mustafa Tuna Ankara'da belli bir oranda yer alıyor.

MELİH GÖKÇEK'İN OY ORANI NE?.. Aynı şekilde Melih Gökçek'in de belli bir oy oranını koruduğu anlaşılıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İstanbul, Ankara ve İzmir'de anketlerden belli bir oranda çıkıyor.

SOYLU İÇİN İZMİR İDDİASI... İzmir'de eski Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ismi gündeme gelirken çok başarılı bir İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu da Demokrat Parti geleneğinden gelmesi nedeniyle İzmir'de konuşuluyor. Son valiler kararnamesini bu gözle değerlendirmekte yarar var.

 

Kaynak: İnternethaber

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32790)
13 Kasım 2018 Salı 02:24
Geleceğin cumhurbaşkanı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32728)
10 Kasım 2018 Cumartesi 19:05
Bu ulkenin belasını veren belediyeler belediyeyi iyi bi mimar yada iyi bir sehir planlamacısı bide meclis uyeleri de donanımlı insanlardan olusmali hukukcu cevreci dokror veteriner iktisatci zirat muh.hakl meclisleri olusturmali yerinde geri dönüşüm sağlanmalı bu ulkede toplanan evsel atiklar bir servet bu servete birde para verip gomuyoruz acilen belediyelre ceki duzen verilmeli belediye baskani seçildiği zaman herkese ayni yaklaşım gostermesi ve esit davranmalı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32341)
31 Ekim 2018 Çarşamba 04:30
Adam gibi adam Ali Babacan yakışır ama geleceğin Cumhurbaşkanı
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32335)
30 Ekim 2018 Salı 14:44
ADAM EKONOMİ BAKANI NE ANLAR YOLDAN :)))
11.04.2026
18:19
Bingöl`de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
11.04.2026
18:11
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında
Bingöl Belediyesi ile DEM Parti Grubu Arasında 'Denetim Raporu' Tartışması
DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, 2025 Denetim Komisyonu raporuna muhalefet şerhi koyarak belediye yönetimini eleştirdi. Bingöl Belediyesi ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek bütçe farkının yatırım ve afet harcamalarından kaynaklandığını açıkladı.
11.04.2026
17:49
Bingöl`de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada Aranan 27Şahıs Yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerinin bir haftalık çalışmasında aranan 27 kişi yakalanırken, farklı suçlara yönelik operasyonlarda 20 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
10.04.2026
22:28
Vali Çelik: Bingöl`ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Vali Çelik: Bingöl'ün potansiyelini yatırıma dönüştüreceğiz
Yerel Kalkınma Hamlesi Programı'nın tanıtıldığı toplantıda konuşan Vali Çelik, istihdamı artıracak yatırım alanları ve KOBİ'lere sağlanacak finansman desteğini açıkladı. Tarımdan turizme birçok alanda yatırımcıya sunulacak teşviklerin anlatıldığı toplantıda, büyükbaş hayvancılık, termal turizm, bal üretimi ve su ürünleri yatırımları öne çıktı.
10.04.2026
22:00
Genç`te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Genç'te Umre Ödüllü Siyer Sınavında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temalı umre ödüllü siyer sınavında Genç ilçesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri, okullarda ve il merkezinde gerçekleştirilen programlarla takdim edildi.
10.04.2026
21:58
Bingöl`de
Bingöl'de 'İdam Yasası' Tepkisi: Kudüs, Aksa ve Filistin İçin Ortak Çağrı
Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi, Cuma namazı sonrası Kent Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması düzenleyerek İsrail'in Filistinli tutsaklara yönelik idam kararına tepki gösterdi. Açıklamada, Filistin halkına destek çağrısı yapılırken, Filistinli esirler için uluslararası topluma çağrıda bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın