KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2024 Perşembe
15 °C Çoğunlukla açık

AK Parti'de büyük yenilenme! Özhaseki; 'Üç dönem kuralı işlemeli'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, milletvekili listelerinde en az yüzde 60 yenilenme bekliyor. 'AK Parti'de yenilenme arzusu her zaman en üst seviyededir. Genelde yüzde 60 oranında bir yenilenme olur'' diyen Özhaseki, '3 dönem kuralı işletilmeli. Ben de üç dönemliklerden biriyim. Benim şahsi hedefim bir kere daha aday olmamak' dedi.

AK Parti`de büyük yenilenme! Özhaseki; `Üç dönem kuralı işlemeli`
03 ŞUBAT 2023 CUMA 13:47
8
3114
7
AA aa

Türkiye 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimine gidiyor. Milletvekili adayı olmak isteyenler partilerin Genel Merkezi'ni ablukaya alırken, milletvekilleri de yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceklerini merak ediyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti milletvekilleri arasında yüzde 60 oranında yenilenme beklediğini söyledi. Kendisinin de 3 dönemliklerden olduğunu belirten Özhaseki, tekrar aday olmayacağını açıkladı. 

Milletvekili aday çalışmaları sürüyor

Hürriyet'e konuşan Mehmet Özhaseki, AK Parti milletvekili adaylarını belirlemek için teşkilatların, kadın ve gençlik kollarının görüşlerinin alındığını belirterek, "Hem mevcut vekillerin durumu hem de o ilde kimlerin vekil olarak görülmesi istendiği soruluyor. Temayül yoklamaları yapılıyor. Her ilde anket çalışmaları sürüyor. Açık uçlu soru soruluyor. ‘Kimi vekil görmek isterseniz?' sorusu yöneltiliyor. Yine illerdeki çalışmalarda, mevcut milletvekillerinin çalışmaları da sorular arasında" dedi.

Tecrübeli isimlerden kalan olacaktır

AK Parti'de yenilenme arzusunun her zaman en üst seviyede olduğunu ve her seçimde yüzde 60 oranında bir yenilenme olduğunu belirten Özhaseki, "Tecrübeli isimlerden de kalacaklar olacaktır. MYK'da benden yaşlı bir iki kişi vardır. Gerisi hep genç isimler. Şahsi fikrim; yüzde 60-70 oranında partide yenilenme bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Yenilenmenin teşkilatlar için önemli olduğunun altını çizen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Teşkilatlar için önemlidir. Yenilenme olunca önlerinin açıldığını görürler, ‘Ben de vekil olabilirim' derler” dedi. 

Benim fikrim 3 dönem kuralı uygulanmalı

AK Parti'de 3 dönem kuralına takılan 64 milletvekili olduğu hatırlatılan Mehmet Özhaseki, “Ben de üç dönemliklerden biriyim. Benim şahsi hedefim bir kere daha aday olmamak. Şahsi kanaatim kural işletilmeli. Cumhurbaşkanı üç dönemliklerden bazı isimlerle çalışmak isterse, elbetteki takdir kendilerinin" diye konuştu. 

Belediye başkanları milletvekili olacak mı?

AK Parti'de il başkanları ve belediye başkanlarından çok sayıda ismin aday olmak istediği hatırlatılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Genel prensip itibarıyla belediye başkanlarına ‘İstifa etmeyin' diyoruz. 3-4 dönemdir belediye başkanlığı yapanlardan vekil olması uygun bulunanlara zaten söylenecektir. Bunlar da bir elin parmaklarını geçmez” dedi.

AK Parti'de kimler 3 dönem kuralına takılıyor

AK Parti'de 65 isim 3 dönem kuralına takılıyor. Kurala takılan isimlerin başında eski Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan yardımcısı Hayati Yazıcı, Genel Sekreter Fatih Şahin, Medya ve Tanıtım Başkanı Hamza Dağ, AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ulaştırma Eski Bakanı Ahmet Arslan, MKYK üyesi Öznur Çalık, Yalçın Akdoğan, Yılmaz Tunç ve Cevdet Yılmaz geliyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97925)
05 Şubat 2023 Pazar 03:30
ALLAH hepimizi bakanımız cevdet yılmaz beyden ve azlılardan kurtarsın.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97903)
04 Şubat 2023 Cumartesi 07:45
İnşallah kural uygulanır da Bingöl şu anki vekillerden kurtulur. Geçmiş dönemlerde aday, aday adayı, vekil ve belediye başkanı olmuş hiçbir isme yer verilmemelidir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97901)
04 Şubat 2023 Cumartesi 02:38
Sayın Erdal bey Bingöl'e ne gibi hizmetler yaptı? Altyapısı oluşturulan yerlerin ihalelerini yaparak mı? Seçildiği gündendir işe aldığı ve bugun hala almaya devam ettiği torpilli isimler mi? Bırakın Allah aşkına hiç mi vicdanınız sızlamıyor yorum yaparken!!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97894)
03 Şubat 2023 Cuma 18:55
Kardeşim 21 yıldır yönetiyorsun yenilesen ne olur.
Ne değişir yeni gelenler bingöle denizimi getirecek insanlar evine ekmek götüremiyor bunlar yenilemekten bahsediyor ayıptır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97893)
03 Şubat 2023 Cuma 18:28
Bu şehirde neden sürekli olarak aynı çizgi üzerinden hareket ediliyor ki. Sayın belediye başkanına zaten fırsat verilmiş ve kendisi de çalışmalarını sergileme imkanı bulmuş. Bu ilde yeni değerler yetişmiyor mu ki belediye başkanını milletvekilligine transfer edelim. Halkın içinden yeni, genç ve dinamik isimler çıkarmayı hedeflemedikçe yeniden kazanmak zor olacaktır..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97890)
03 Şubat 2023 Cuma 15:10
Bu şehirde çok sayıda değerli isim var. ancak, bu memlekette adamdan önce ilkeler ve programlar konuşulmadıkça bütün isimler aynıdır. aday ve yakın destekçileri arasında öylesine 'farklı' bir ilişki süreci yaşanıyor ki nerdeyse hangi isim olsa 'varacağı menzil aynı' sonucuna çıkıyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97887)
03 Şubat 2023 Cuma 14:08
Bingöl Merkez adayı olarak gösterilebilecek en mantıklı aday Bingöl Belediye başkanı Erdal ARIKAN'dır gerek başkanlığı döneminde gerekse kurum amirliği döneminde Bingöl'e yaptığı hizmetler ortadadır. Erdal Bey nezdinde merkezde tarafsız bir kamuoyu yoklaması yapılmalıdır.
17.04.2024
16:26
Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler geliyor
Hastaneden randevu alıp gitmeyenlere yeni tedbirler geliyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevu sorununu çözmek için alınacak olan yeni tedbirler alınacağını açıkladı. Bakan Koca, 'Randevu alıp onay verdiği halde gelmeyenler için aynı branşta hiçbir hekime ve sağlık tesisine müracaat edilemeyecek. Aynı klinikten mükerrer randevu alınamayacak. Yakında devreye girecek yöntemle iki randevusunu aldığı halde ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin randevu almasını 15 günlük zaman dilimi için bütün branşlara randevuya kapalı hale getireceğiz. Uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya da devam edeceğiz' dedi.
17.04.2024
14:29
Bingöl`de çekilen video izlenme rekorları kırdı
Bingöl'de çekilen video izlenme rekorları kırdı
Motoruyla il il gezerek Türkiye'nin doğal güzelliklerini sosyal medya hesaplarından paylaşan Saliha Özkan'ın Bingöl'den çekip paylaştığı video, sosyal medyada milyonlarca izlenmeye ulaştı. Sempatik tavırları ile büyük beğeni toplayan Bingöllü Ali Tuçdan, 'Video sayesinde meşhur olduk' dedi.
16.04.2024
14:49
Hedef, Bingöl`ü sosyal hizmet şehri yapmak
Hedef, Bingöl'ü sosyal hizmet şehri yapmak
Birçok birimi farklı noktalarda hizmet veren ve müdürlük binası bulunmayan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yatırım programına alınan projelerinde bu yıl kazma vurmayı hedefliyor. Proje kapsamında müdürlük binası, gündüz bakım evi, kadın konuk evi ve sosyal hizmet merkezi ile konferans salonu inşa edilecek.
16.04.2024
14:46
Bingöl`de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl'de bir günde 219 hasta randevusuna gitmedi
Bingöl Devlet Hastanesi, 15 Nisan'da MRHS üzerinden randevu alan 219 hastanın randevularına gelmediğini bildirdi. Randevulara gelmeyen hastaların, iptal başvurusunda bulunmaması nedeniyle mağduriyet yaşandığı aktarıldı.
16.04.2024
13:11
Bingöl`de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de aranan 19 kişi tutuklandı
Bingöl'de 1-14 Nisan tarihleri arasında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 19 kişi yakalanarak tutuklandı.
16.04.2024
13:10
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın