KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mart 2026 Cuma
°C

AK Parti'de kongre öncesinde değişim

AK Parti'de kongre süreci yaklaşıyor. İl başkanlarında yüzde 65 değişim yapılması ve gençlere ağırlık verilmesi planlanıyor. En büyük değişimin, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere büyük illerde olması bekleniyor.

AK Parti`de kongre öncesinde değişim
23 EYLÜL 2020 ÇARŞAMBA 11:06
6
7973
2
AA aa

AK Parti kongre sürecinde il ve ilçe başkanlarında yüzde 65 değişim yapmak ve genç kotasına ağırlık vermek için çalışıyor. En büyük değişimin ise Ankara ve İstanbul gibi büyük illerde olması bekleniyor.

AK Parti, pandemi önlemleri ile düzenleyeceği kongre sürecinde il ve ilçe başkanlarında yüzde 65 değişim yaparak 2023 seçimlerine yenilenerek gitmeyi planlıyor. Ekim ayında il kongrelerine başlayacak AK Parti'de bu ay sonuna kadar ilçe kongrelerinin yüzde 70'inin tamamlanması bekleniyor. 

Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nden videokonferans yöntemiyle katıldığı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının basına kapalı kısmında teşkilata üye uyarısı yaptı. Erdoğan, “Hedef 1 milyon üye. İstanbul bunu başardı. Sıra sizlerde” dedi. Erdoğan, “İl kongrelerinde her ili tek tek ziyaret etmek istiyorum fakat pandemi dolayısıyla videokonferans ile de katılacağım iller olacaktır. Siz kongrelerinizi Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu önerilerini dikkate alarak yapın” uyarısında bulundu. Toplantıda özellikle genç kuşakta farkındalık yaratılması için sosyal medyanın da kullanılmasının önemli olduğu vurgulandı.  

ANKARA VE İSTANBUL'DA BÜYÜK DEĞİŞİM

AK Parti kongre sürecinde il ve ilçe başkanlarında yüzde 65 değişim yapmayı planlarken kadın ve genç kotasına ağırlık vermek için çalışıyor. Edinilen bilgiye göre AK Parti'de bugüne kadar ilçelerde yüzde 51 değişim yaşandı. En büyük değişimin ise Ankara ve İstanbul gibi büyük illerde olacağı sanılıyor. Fakat bu illerde pandemi dolayısıyla kongrelerin sona bırakılması bekleniyor. Partide yaşanacak değişimde yönetimde de kadın ve gençlerin olması için çalışma yapılıyor. Öte yandan eski il başkanlarının bazılarını da sürece dahil ederek üye çalışmalarında kapı kapı gezen parti, ayrılan üyeleri tek tek arayarak ikna etmeye çalışıyor.

 

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_62618)
28 Eylül 2020 Pazartesi 11:22
İnsanlar bu koltuğa oturmak için çaba gösteriyor kendisi talep ediyor lakin, göreve geldikten sonra, halkın gönlüne girmek için çaba ve gayretini tüm halkı ve memleketi için seferber olmalı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_62467)
23 Eylül 2020 Çarşamba 19:56
Bingölde Alican Bayram gibi bir il başkanı aktif çalışırsa halkın gönlüne girer ve partimize fayda sağlar. Eski tip insanlara dönmezler inşaallah.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_62628)
28 Eylül 2020 Pazartesi 14:10
@Misafir Kullanıcı Alican Bayram gelecek vaadediyor zerre kadar siyasetten anlıyorsa bitik bu partinin il başkanlığına aday olmaz kendisini seviyorum zerre saygım kalmaz bu partiye başkan olursa
13.03.2026
00:46
Cevdet Yılmaz Bingöl`e geliyor
Cevdet Yılmaz Bingöl'e geliyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Bingöl'e geliyor. Programda Bilal Erdoğan da yer alacak.
13.03.2026
00:45
Bingöl`de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de İŞKUR ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde yürütülecek Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 50 kişi istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak.
13.03.2026
00:44
Emeklilere ÖTV`siz otomobil için yasa teklifi Meclis`te
Emeklilere ÖTV'siz otomobil için yasa teklifi Meclis'te
Emeklilerin otomobil alırken Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olmalarıyla ilgili yasa teklifi Meclis gündemine taşındı. Teklif yasalaşırsa, emeklinin alacağı araçta ÖTV bedeli olmaması büyük bir avantaj sağlayacak.
13.03.2026
00:43
Bingöl Üniversitesi`ne YÖKAK`tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi'ne YÖKAK'tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda tüm başlıklarda kalite standartlarını karşılayarak kurumsal akreditasyon almaya hak kazandı.
13.03.2026
00:42
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Uluslararası bir araştırma, Erzincan'ın doğusundan Bingöl'ün Yedisu ilçesine ve Tunceli Ovacık'a uzanan hatta yerin yaklaşık 4–5 kilometre derinliğinde iki ayrı magma rezervuarı bulunduğunu ortaya koydu. Bilim insanları, sistemin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguladı.
13.03.2026
00:41
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalarda 4 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın