KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

AK Parti'den 10 maddede seçim yorumu

AK Parti kulislerinde yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile Türkiye'de demokrasinin ne kadar ileri seviyelere geldiğinin görüldüğü belirtilerek 'Seçimi tekrarlatıyorlarsa kesin kazanacaklar' algısının çürüdüğü konuşuluyor.

AK Parti`den 10 maddede seçim yorumu
24 HAZİRAN 2019 PAZARTESİ 08:50
1
2730
4
AA aa

Edinilen bilgiye göre, AK Parti kulislerinde İstanbul seçimleri ile ilgili şu değerlendirmeler yapılıyor:

1- Seçimin yenilenmesi kararı hukuki bir karardır. Millî iradenin tam olarak tecelli etmediği 31 Mart seçimlerini AK Parti'nin itirazı sonucu, YSK yenilemiştir.

2- 23 Haziran seçimlerinde 31 Mart'taki hukuki eksiklikler ve usulsüzlükler giderilmiş, millî irade sandığa yansımıştır.

3- Binali Yıldırım seçimlerin sonuçları açıklandıktan hemen sonra Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etmesi takdire şayandır. Olgun bir davranıştır.

4- Türkiye 23 Haziran'da bir belediye seçimi yapmıştır. Hükûmetin, Cumhurbaşkanı'nın yönetiminde önünde bulunan iç ve dış birçok konu bulunmaktadır.

5- AK Parti'nin içerisinde 23 Haziran sonrası “siyasi kırılma yaşanacağı” iddiaları gerçekten uzaktır. AK Parti'nin daha önce de yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazanamadığı seçimler olmuştur.

6- Aynı şekilde 23 Haziran'ın yine bir yerel seçim olması sebebiyle “Cumhur İttifakı'nın dağılacağı” söylentileri de gerçekten uzaktır.

7- Cumhur İttifakı aynı güç ve eşgüdüm içerisinde devam eder.

8- Cumhurbaşkanı'nın 31 Mart seçimlerinin hemen sonrası yapmış olduğu açıklamalar hatırlanmalıdır.

9- Seçimden hemen önceki Öcalan mektubunun seçim odaklı bir olay olmadığı ve PKK'nın ikiye bölünmesini hızlandıracağı önümüzdeki süreçte açıkça görülecektir.
AK Parti 23 Haziran seçimlerine dönük elbette öz eleştiri de içeren çalışma yapacaktır. Bunun en önemli 2 göstergesi şudur: Cumhurbaşkanı'nın her zaman kendini geliştiren ve yenileyen siyaseti ve AK Parti'nin bir kitle partisi olmasıdır.

10- 23 Haziran seçimleri ayrıca Türkiye'de demokrasinin ne kadar ileri seviyelere geldiğinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkın iradesine ne denli önem verdiğinin, saygı duyduğunun en önemli göstergesi olmuştur. “Seçimi tekrarlatıyorlarsa kesin kazanacaklar” argümanı çürümüştür

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45828)
25 Haziran 2019 Salı 13:01
BELEDİYE seçimlerinde İTTİFAK fikri kesinlikle yanlış. Bütün büyük şehirlerde kaybetmenin tek NEDENİ budur !!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45814)
25 Haziran 2019 Salı 09:33
ciddi anlamda hiçbir özeleştiri yok, yaşasın demokrasi denilmiş. Bu halk bizden artık memnun değil bizi işi hakkıyla yönetemiyoruz, bizimkilerin derdi mal makam şan şöhret torpil adam kayırma olmuş diyemiyorlar. Sadece yaşasın demokrasimiz, imamoğluna hayırlı olsun pıtırcıkları falan...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45812)
25 Haziran 2019 Salı 08:02
insanların ne kader nankor oluğu bu seçimde kendını gostermitır 90'lı yılardakı chp zihniyetının yapmiş olduğu zulum eziyet çöp yığınları insanların cenabet gezmesi susuz kalması yüzünü bile yıkamadan istanbul sokaklarında gezmesı bu nankorluğun gostergesidir nankor nankor nankorlar.kışı laık gorduğu ve beraber olduğu insanlarla haşır olur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45723)
24 Haziran 2019 Pazartesi 13:04
Sisi kazandı diyemezsiniz artık bence en iyi sonucuda bu oldu diliniz birden yumuşadı..
10.08.2026
00:23
Mahkeme tebligatı tuzağına dikkat!
Mahkeme tebligatı tuzağına dikkat!
Dolandırıcılar bu kez UETS üzerinden gönderilmiş gibi görünen sahte e-postalarla vatandaşları hedef alıyor. Uzmanlar, 'Mahkemeden tebligat geldi' mesajlarıyla gönderilen bağlantılara kesinlikle tıklanmaması gerektiği konusunda uyarıyor.
10.08.2026
00:21
Şehit aileleri ve gazilere yeni haklar içeren teklif yasalaştı
Şehit aileleri ve gazilere yeni haklar içeren teklif yasalaştı
TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanunla, şehit aileleri ve gazilere yönelik aylık ve ek ödemelerde artış yapılacak. Düzenleme, vazife malulleri ile 15 Temmuz ve terör olaylarında yaralanan bazı kişilere yeni haklar getiriyor.
10.08.2026
00:21
Vali Çelik, Karlıova`daki eğitim yatırımlarını yerinde inceledi
Vali Çelik, Karlıova'daki eğitim yatırımlarını yerinde inceledi
Karlıova'nın Yiğitler köyünde yapımı süren 8 sınıflı ilk ve ortaokul inşaatında incelemelerde bulunan Bingöl Valisi Cahit Çelik, eğitim yatırımlarının son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.
10.08.2026
00:20
Sigaraya bir zam daha: 130 liraya çıktı
Sigaraya bir zam daha: 130 liraya çıktı
Imperial Tobacco grubundaki sigaralara yeni zam geldi. Güncellenen fiyat listesine göre bazı ürünlerin satış fiyatı 130 liraya yükselirken, zamlı tarifeler 10 Ağustos'tan itibaren geçerli olacak.
10.08.2026
00:18
MHP Adaklı`da Antlı İle ‘Devam` Dedi
MHP Adaklı'da Antlı İle 'Devam' Dedi
MHP Adaklı İlçe Başkanlığı'nın 15. Olağan İlçe Kongresi yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kongrede Mehmet Resul Antlı yeniden ilçe başkanlığı görevine seçilirken, birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı.
10.08.2026
00:16
Bingöl Üniversitesi tercih döneminde sahaya indi
Bingöl Üniversitesi tercih döneminde sahaya indi
Kalium ve Miliamall AVM'lerinde kurulan tanıtım stantlarında aday öğrencilere bölüm, kampüs yaşamı ve kariyer olanakları hakkında doğrudan bilgi veriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın