KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Nisan 2026 Perşembe
°C

AK Parti'den 10 maddede seçim yorumu

AK Parti kulislerinde yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile Türkiye'de demokrasinin ne kadar ileri seviyelere geldiğinin görüldüğü belirtilerek 'Seçimi tekrarlatıyorlarsa kesin kazanacaklar' algısının çürüdüğü konuşuluyor.

AK Parti`den 10 maddede seçim yorumu
24 HAZİRAN 2019 PAZARTESİ 08:50
1
2578
4
AA aa

Edinilen bilgiye göre, AK Parti kulislerinde İstanbul seçimleri ile ilgili şu değerlendirmeler yapılıyor:

1- Seçimin yenilenmesi kararı hukuki bir karardır. Millî iradenin tam olarak tecelli etmediği 31 Mart seçimlerini AK Parti'nin itirazı sonucu, YSK yenilemiştir.

2- 23 Haziran seçimlerinde 31 Mart'taki hukuki eksiklikler ve usulsüzlükler giderilmiş, millî irade sandığa yansımıştır.

3- Binali Yıldırım seçimlerin sonuçları açıklandıktan hemen sonra Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etmesi takdire şayandır. Olgun bir davranıştır.

4- Türkiye 23 Haziran'da bir belediye seçimi yapmıştır. Hükûmetin, Cumhurbaşkanı'nın yönetiminde önünde bulunan iç ve dış birçok konu bulunmaktadır.

5- AK Parti'nin içerisinde 23 Haziran sonrası “siyasi kırılma yaşanacağı” iddiaları gerçekten uzaktır. AK Parti'nin daha önce de yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazanamadığı seçimler olmuştur.

6- Aynı şekilde 23 Haziran'ın yine bir yerel seçim olması sebebiyle “Cumhur İttifakı'nın dağılacağı” söylentileri de gerçekten uzaktır.

7- Cumhur İttifakı aynı güç ve eşgüdüm içerisinde devam eder.

8- Cumhurbaşkanı'nın 31 Mart seçimlerinin hemen sonrası yapmış olduğu açıklamalar hatırlanmalıdır.

9- Seçimden hemen önceki Öcalan mektubunun seçim odaklı bir olay olmadığı ve PKK'nın ikiye bölünmesini hızlandıracağı önümüzdeki süreçte açıkça görülecektir.
AK Parti 23 Haziran seçimlerine dönük elbette öz eleştiri de içeren çalışma yapacaktır. Bunun en önemli 2 göstergesi şudur: Cumhurbaşkanı'nın her zaman kendini geliştiren ve yenileyen siyaseti ve AK Parti'nin bir kitle partisi olmasıdır.

10- 23 Haziran seçimleri ayrıca Türkiye'de demokrasinin ne kadar ileri seviyelere geldiğinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkın iradesine ne denli önem verdiğinin, saygı duyduğunun en önemli göstergesi olmuştur. “Seçimi tekrarlatıyorlarsa kesin kazanacaklar” argümanı çürümüştür

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45828)
25 Haziran 2019 Salı 13:01
BELEDİYE seçimlerinde İTTİFAK fikri kesinlikle yanlış. Bütün büyük şehirlerde kaybetmenin tek NEDENİ budur !!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45814)
25 Haziran 2019 Salı 09:33
ciddi anlamda hiçbir özeleştiri yok, yaşasın demokrasi denilmiş. Bu halk bizden artık memnun değil bizi işi hakkıyla yönetemiyoruz, bizimkilerin derdi mal makam şan şöhret torpil adam kayırma olmuş diyemiyorlar. Sadece yaşasın demokrasimiz, imamoğluna hayırlı olsun pıtırcıkları falan...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45812)
25 Haziran 2019 Salı 08:02
insanların ne kader nankor oluğu bu seçimde kendını gostermitır 90'lı yılardakı chp zihniyetının yapmiş olduğu zulum eziyet çöp yığınları insanların cenabet gezmesi susuz kalması yüzünü bile yıkamadan istanbul sokaklarında gezmesı bu nankorluğun gostergesidir nankor nankor nankorlar.kışı laık gorduğu ve beraber olduğu insanlarla haşır olur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45723)
24 Haziran 2019 Pazartesi 13:04
Sisi kazandı diyemezsiniz artık bence en iyi sonucuda bu oldu diliniz birden yumuşadı..
29.04.2026
19:40
10 Milyar TL`lik Hibe İçin Başvurular Başladı
10 Milyar TL'lik Hibe İçin Başvurular Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2026 yılı Kırsal Kalkınma Yatırım Programı kapsamında üreticilere 10 milyar TL bütçeli destek sunulacak. Başvurular 12 Haziran 2026'ya kadar yapılabilecek. Proje tutarının KDV dahil olmak üzere yüzde 50 ile yüzde 70'i arasında hibe desteği verilecek.
29.04.2026
18:52
Belediye`den Hülakü`ye Sert Yanıt:
Belediye'den Hülakü'ye Sert Yanıt: 'Olayı ortaya çıkaran da gereğini yapan da biziz'
Plaka ihalesi sonrası münferit yapılan usulsüzlükle ilgili soruşturma ve yargı sürecini başlatan Bingöl Belediyesi, DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Hülakü'nün 'Ticari Plaka Usulsüzlüğü İçin Meclis Araştırması' açıklamalarına tepki gösterdi; 'Olayın gerçekliğini bilmelerine rağmen tek amaçları siyaset devşirmek ve bu konu üzerinden yıpratma politikası geliştirmek. Usulsüzlüğü tespit eden de, idari süreci başlatan da, ilgili personeli görevden alan da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan da bizzat Bingöl Belediyesi'dir. Soruşturmanın neticesi de şeffaflıkla kamuoyuyla paylaşılacaktır.'
29.04.2026
18:30
Hülakü`den Ticari Plakalar İçin Meclis Araştırması Talebi
Hülakü'den Ticari Plakalar İçin Meclis Araştırması Talebi
Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl Belediyesi'nde ticari plaka tahsislerine ilişkin iddiaların araştırılması için TBMM'ye araştırma komisyonu kurulması talebinde bulundu.
29.04.2026
12:18
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Bu çiçeği koparmanın cezası 700 Bin TL
Doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyan ters lalelerin koparılması veya zarar verilmesi ise ciddi yaptırımlara tabi tutuluyor.
29.04.2026
11:35
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Gayrimenkul Satışında Yeni Dönem!
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte ödemelerin bir kısmı ya da tamamı, bankalar ile Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren finansal kuruluşlar tarafından oluşturulan 'güvenli ödeme sistemi' üzerinden gerçekleştirilecek. Uygulama 1 Temmuz 2026'dan itibaren zorunlu olacak.
29.04.2026
11:19
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Kaymakam Çamkerten Din Görevlileriyle Buluştu
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde Kaymakam Hüseyin Çamkerten, din görevlileriyle bir araya gelerek yürütülen çalışmaları değerlendirdi, başarılı personele belge takdim etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın