KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

AK Parti'den 10 maddede seçim yorumu

AK Parti kulislerinde yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri ile Türkiye'de demokrasinin ne kadar ileri seviyelere geldiğinin görüldüğü belirtilerek 'Seçimi tekrarlatıyorlarsa kesin kazanacaklar' algısının çürüdüğü konuşuluyor.

AK Parti`den 10 maddede seçim yorumu
24 HAZİRAN 2019 PAZARTESİ 08:50
1
2706
4
AA aa

Edinilen bilgiye göre, AK Parti kulislerinde İstanbul seçimleri ile ilgili şu değerlendirmeler yapılıyor:

1- Seçimin yenilenmesi kararı hukuki bir karardır. Millî iradenin tam olarak tecelli etmediği 31 Mart seçimlerini AK Parti'nin itirazı sonucu, YSK yenilemiştir.

2- 23 Haziran seçimlerinde 31 Mart'taki hukuki eksiklikler ve usulsüzlükler giderilmiş, millî irade sandığa yansımıştır.

3- Binali Yıldırım seçimlerin sonuçları açıklandıktan hemen sonra Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etmesi takdire şayandır. Olgun bir davranıştır.

4- Türkiye 23 Haziran'da bir belediye seçimi yapmıştır. Hükûmetin, Cumhurbaşkanı'nın yönetiminde önünde bulunan iç ve dış birçok konu bulunmaktadır.

5- AK Parti'nin içerisinde 23 Haziran sonrası “siyasi kırılma yaşanacağı” iddiaları gerçekten uzaktır. AK Parti'nin daha önce de yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazanamadığı seçimler olmuştur.

6- Aynı şekilde 23 Haziran'ın yine bir yerel seçim olması sebebiyle “Cumhur İttifakı'nın dağılacağı” söylentileri de gerçekten uzaktır.

7- Cumhur İttifakı aynı güç ve eşgüdüm içerisinde devam eder.

8- Cumhurbaşkanı'nın 31 Mart seçimlerinin hemen sonrası yapmış olduğu açıklamalar hatırlanmalıdır.

9- Seçimden hemen önceki Öcalan mektubunun seçim odaklı bir olay olmadığı ve PKK'nın ikiye bölünmesini hızlandıracağı önümüzdeki süreçte açıkça görülecektir.
AK Parti 23 Haziran seçimlerine dönük elbette öz eleştiri de içeren çalışma yapacaktır. Bunun en önemli 2 göstergesi şudur: Cumhurbaşkanı'nın her zaman kendini geliştiren ve yenileyen siyaseti ve AK Parti'nin bir kitle partisi olmasıdır.

10- 23 Haziran seçimleri ayrıca Türkiye'de demokrasinin ne kadar ileri seviyelere geldiğinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkın iradesine ne denli önem verdiğinin, saygı duyduğunun en önemli göstergesi olmuştur. “Seçimi tekrarlatıyorlarsa kesin kazanacaklar” argümanı çürümüştür

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45828)
25 Haziran 2019 Salı 13:01
BELEDİYE seçimlerinde İTTİFAK fikri kesinlikle yanlış. Bütün büyük şehirlerde kaybetmenin tek NEDENİ budur !!!
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45814)
25 Haziran 2019 Salı 09:33
ciddi anlamda hiçbir özeleştiri yok, yaşasın demokrasi denilmiş. Bu halk bizden artık memnun değil bizi işi hakkıyla yönetemiyoruz, bizimkilerin derdi mal makam şan şöhret torpil adam kayırma olmuş diyemiyorlar. Sadece yaşasın demokrasimiz, imamoğluna hayırlı olsun pıtırcıkları falan...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45812)
25 Haziran 2019 Salı 08:02
insanların ne kader nankor oluğu bu seçimde kendını gostermitır 90'lı yılardakı chp zihniyetının yapmiş olduğu zulum eziyet çöp yığınları insanların cenabet gezmesi susuz kalması yüzünü bile yıkamadan istanbul sokaklarında gezmesı bu nankorluğun gostergesidir nankor nankor nankorlar.kışı laık gorduğu ve beraber olduğu insanlarla haşır olur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_45723)
24 Haziran 2019 Pazartesi 13:04
Sisi kazandı diyemezsiniz artık bence en iyi sonucuda bu oldu diliniz birden yumuşadı..
25.07.2026
00:25
Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz`a Anlattı
Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz'a Anlattı
Beraberindeki heyetle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentte yürütülen ve planlanan projelere ilişkin sunum yaptı. Görüşmede kentsel dönüşümden ulaşıma, sosyal yaşam alanlarından altyapı yatırımlarına kadar birçok proje ele alındı.
25.07.2026
00:20
Bingöl Üniversitesi Yayınevi yayın hayatına başladı
Bingöl Üniversitesi Yayınevi yayın hayatına başladı
Bingöl Üniversitesi, akademik yayıncılık alanında önemli bir adım atarak yayınevini hizmete açtı. Çevrim içi başvuru sistemiyle faaliyet gösterecek yayınevi, üniversitede üretilen bilimsel çalışmaların ulusal ve uluslararası düzeyde daha geniş kitlelere ulaşmasını hedefliyor.
24.07.2026
23:09
Alban:
Alban: '242 yıllık sismik hafıza Bingöl için önemli uyarılar içeriyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, 1784 Erzincan depreminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Bingöl'ün deprem gerçeğine dikkat çekerek bilimsel veriler ışığında yapılaşma, zemin etütleri ve afet hazırlıklarının tavizsiz uygulanması gerektiğini söyledi.
24.07.2026
22:02
Bingöl`de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
Bingöl'de 37 yıllık sağlık sorununa 10 saatlik umut operasyonu
15 yaşında geçirdiği kırığın ardından 37 yıl boyunca yürüme güçlüğü çeken 52 yaşındaki hasta, Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen yaklaşık 10 saatlik ileri rekonstrüktif mikrocerrahi operasyonla yeniden umutlandı.
24.07.2026
13:26
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl`de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Motorine Kallavi Zam Kapıda! Bingöl'de Litre Fiyatı 80 Lirayı Aşacak
Akaryakıt fiyatlarında yeni bir artış bekleniyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına gece yarısından itibaren 4,20 lira zam yapılacak. Zamla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatının 80 liranın üzerine çıkması bekleniyor.
24.07.2026
09:51
Bayraktar;
Bayraktar; 'Gazetecilik popülerlik değil, sorumluluk mesleğidir'
Bingöl Basın Konseyi Başkanı Hâkim Bayraktar, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, yerel basının ekonomik zorluklar ve dijital dönüşümün baskısı altında ayakta kalmaya çalıştığını belirterek, gazeteciliğin emek, doğrulama ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu söyledi. Bayraktar, sosyal medyada üretilen her içeriğin gazetecilik olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın